Ο σχεδιασμός είχε στόχο να δώσει στο κτίριο ένα σύγχρονο ύφος εσωτερικά και εξωτερικά. Έτσι, εξωτερικά ανακαινίστηκε το υφιστάμενο κέλυφος, ενώ οι όψεις του χώρου αναμονής και της έκθεσης επενδύθηκαν με διάτρητη λαμαρίνα, ένα ιδιαίτερο μορφολογικό στοιχείο το οποίο:
•  παρέχει προστασία από τον πρωινό και απογευματινό ήλιο, αυξάνοντας έτσι τα επίπεδα άνεσης των χρηστών και αφήνοντας συγχρόνως ανεμπόδιστη τη θέα προς τα έξω,
•  ομογενοποιεί και αναδεικνύει τις επί μέρους ενότητες του συγκροτήματος σε ένα ενιαίο, εύκολα αναγνωρίσιμο σύνολο,
•  αποκρύπτει την παρωχημένης αισθητικής υπάρχουσα κατάσταση,
•  συμβάλλει στην ανάδειξη της όψης με τον εξωτερικό φωτισμό, με κατάλληλη χρήση γραμμικού φωτισμού LED.

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΚΡΟΠΟΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΣΧΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

1 makropodis

Το κατάστημα βρίσκεται στον ισόγειο χώρο πολυκατοικίας στην περιοχή της Καλαμαριάς κοντά σε κεντρικό οδικό άξονα της πόλης της Θεσσαλονίκης με έντονους ρυθμούς κίνησης τόσο από πεζούς, όσο και από οχήματα. Ο προσανατολισμός του καταστήματος είναι νοτιοδυτικός. Τα ανοίγματα των κουφωμάτων, καθώς και η είσοδός του τοποθετούνται προς τον άξονα νότου – δύσης για την βέλτιστη εκμετάλλευση του φυσικού φωτισμού προς το εσωτερικό του καταστήματος.

Στους χώρους του καταστήματος περιλαμβάνονται:
•  Οι βιτρίνες του καταστήματος εκατέρωθεν της εισόδου.
•  Ο χώρος δειγματισμού που δεσπόζει στον κεντρικό χώρο του καταστήματος, που είναι ο κύριος χώρος εξυπηρέτησης του πελάτη.
•  Ο χώρος του γραφείου που σχεδιάστηκε με στόχο την κάλυψη των αναγκών εργασίας του ιδιοκτήτη. Το γραφείο τοποθετήθηκε σε διαφορετικό σημείο εντός του καταστήματος για την εξασφάλιση ιδιωτικότητας τόσο στον ιδιοκτήτη, όσο και στους πελάτες του.
•  Ο χώρος της κουζίνας.
•  Ο χώρος του wc.
•  Ο χώρος της αποθήκης.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των εσωτερικών χώρων του καταστήματος, είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα λειτουργεί ως "καμβάς" πάνω στον οποίο θα τοποθετούνται με αρμονία τα προϊόντα της επιχείρησης, όπως είναι τα υφάσματα, οι ταπετσαρίες, καθώς και τα συστήματα σκίασης τα οποία διαθέτουν ποικίλα χρώματα, υφές και λεπτομέρειες, που θα πρέπει να αναδειχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προτεραιότητα, λοιπόν δόθηκε στην σωστή ανάδειξη των υφασμάτων – ταπετσαριών, τόσο μέσω της αρχιτεκτονικής μελέτης και χωροοργάνωσης, όσο και μέσω της μελέτης φωτισμού. Στη φωτομετρική μελέτη του καταστήματος δόθηκε μέγιστη σημασία στην επίτευξη ομοιόμορφης κατανομής φωτός με την κατάλληλη (βάσει μετρήσεων) ένταση φωτισμού, όπως και στην σωστή απόδοση των χρωμάτων των προϊόντων με την επιλογή φωτιστικών σωμάτων με υψηλό δείκτη χρωματικής απόδοσης CRI.
Μια ακόμα σημαντική παράμετρος που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αρχιτεκτονική σύνθεση του έργου ήταν η εφαρμογή διαφόρων υφών στο εσωτερικό του χώρου, προκειμένου να υπάρξει «σύνδεση» επωνυμίας με το concept της αρχιτεκτονικής μελέτης του καταστήματος. Εφαρμόστηκαν λοιπόν αδρές υφές (δάπεδα και τεχνοτροπίες), αλλά και λείες όπως η επιλογή oil paint στις οροφές του καταστήματος, σε ανοιχτόχρωμους τόνους προσδίδοντας μια εκλεπτυσμένη αισθητική στο συνολικό αποτέλεσμα.
Τέλος, μεγάλη σημασία δόθηκε στην επίτευξη εργονομίας και λειτουργικότητας στους χώρους του καταστήματος με την μέγιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων τετραγωνικών μέτρων, όπως και με την κατάλληλη χωροοργάνωση τόσο σε πρωτεύοντες, όσο και σε δευτερεύοντες χώρους.

Ο Απόστολος Παπαβασιλείου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από την σχολή αρχιτεκτόνων μηχανικών του Α.Π.Θ. το 2014. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες συνεργασίες με μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη, σε ένα ευρύ φάσμα αρχιτεκτονικών έργων που κυμαίνονται από ξενοδοχεία και κατοικίες, μέχρι χώρους εστίασης και καταστήματα.
Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο τμήμα σχεδιασμού φωτισμού (Master of Arts on Lighting Design) επιθυμεί και επιδιώκει να ενσωματώνει την γνώση και τις καινοτόμες ιδέες του πάνω στον τομέα του φωτισμού σε κάθε νέο αρχιτεκτονικό project. Τέλος, ο ίδιος κάθε φορά εστιάζει στη δημιουργία τόσο εσωτερικών, όσο και εξωτερικών χώρων οι οποίοι συντίθενται μέσα από πηγαία έμπνευση και δημιουργικότητα.


https://www.instagram.com/apostolos.papavasiliou.arch/
https://www.linkedin.com/in/apostolos-papavasiliou-79041897/ 

 

 

 

 

 

Λίγα μέτρα από την θάλασσα και μέσα στον ιστορικό οικισμό του Μανδρακίου Νισύρου βρίσκεται η τριώροφή μικρή κατοικία συνολικού εμβαδού 78 m2 που είναι στο σύνολό τους απολύτως λειτουργικά. Επρόκειτο για ένα παλιό και εγκαταλελειμένο παραδοσιακό κτίριο που χρειαζόταν ανακαίνιση και εν μέρει επανακατασκευή. Το αρχιτεκτονικό γραφείο Α&D Klearchos Maleas Architects and Designers ανέλαβε το 2019 να επανασχεδιάσει και να επιβλέψει το έργο. Η πρόκληση του συγκεκριμένου project ήταν η λειτουργικότητα και η μέγιστη εκμετάλλευση όλων των διαθέσιμων χώρων του ακινήτου σε συνάρτηση με τη παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού.
Η ανακαίνιση ήταν ριζική δηλαδή καθαιρέθηκαν τα παλιά ξύλινα δάπεδα και η εσωτερική σκάλα, ενισχύθηκε η παλιά περιμετρική πέτρινη τοιχοποιία και επεκτάθηκε η κατοικία με έναν επιπλέον όροφο και με βατό δώμα. Το κτίριο εξωτερικά επιχρίστηκε με έτοιμο έγχρωμο σοβά και κατασκευάστηκαν παραδοσιακά βαμμένα ξύλινα μπαλκόνια και κουφώματα.
Στον ισόγειο ενιαίο χώρο καθιστικού με κουζίνα, οι εσωτερικοί χρωματισμοί ακολουθούν τις γήινες αποχρώσεις του θερμού ανοικτού γκρι και μπεζ για τους τοίχους, στο δάπεδο τοποθετήθηκε πλακάκι μωσαϊκό 20Χ20 παλαιού τύπου ενώ στη κουζίνα κατασκευάστηκε κτιστός πάγκος με τσιμεντοκονία και παραδοσιακή φούσκα τζακιού για τον απορροφητήρα. Ο κάθε όροφος που αποτελείται από ένα υπνοδωμάτιο με μπάνιο έχει ξύλινο βαμμένο πάτωμα και οροφή. Η παλιά δίφυλλη κεντρική πόρτα εισόδου της κατοικίας χρησιμοποιήθηκε για να κατασκευαστούν οι συρόμενες πόρτες στα μπάνια καθώς και τοποθετήθηκαν δυο παλιές ντουλάπες βαμμένες σε έντονα χρώματα για αποθηκευτικό χώρο στα υπνοδωμάτια. Οι νιπτήρες των μπάνιων αποτελούν μέρος του υπνοδωματίου και είναι κατασκευασμένοι από μασίφ λευκό μάρμαρο και τοποθετημένοι πάνω σε παλιά ερμάρια.
Τέλος μία ειδικά κατασκευασμένη ματ ανοξείδωτη ηλεκτροκίνητη καταπακτή δίνει πρόσβαση στο βατό δώμα στο οποίο υπάρχει εξωτερικό καθιστικό που απολαμβάνει μια εκπληκτική θέα 360 μοιρών της θάλασσας, της Μονής της Παναγιάς Σπηλιανής και του οικισμού.

Πρόκειται για την ανακατασκευή και διαμόρφωση παλιού διαμερίσματος του 1970 στην τελευταία στάθμη κτιρίου διαμερίσματος στου Ζωγράφου.
Καθώς προορίζονταν να χρησιμοποιηθεί από έναν κάτοικο, διαμορφώθηκε ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες διημέρευσης/εργασίας/φιλοξενίας. Η διάταξη ορίζεται από το σχήμα της κάτοψης που είναι σε μορφή γωνίας στην κορυφή της οποίας τοποθετείται η κουζίνα από όπου αναπτύσσεται ο χώρος καθημερινού και τραπεζαρίας. Στο τέλος αυτών των χώρων έχουν κατασκευαστεί συρόμενα διαχωριστικά που απομονώνουν το ένα master υπνοδωμάτιο (με δικό του λουτρό και walk-in ντουλάπα) από την μια πλευρά, και τον χώρο γραφείου/φιλοξενίας από την άλλη. Τα επί μέρους στοιχεία του χώρου καθοριστήκαν από τους περιορισμούς του σχήματος της κάτοψης αλλά και από την ανάγκη να στεγάσουν συγκεκριμένα έργα τέχνης μεγάλου μεγέθους.
Η ταυτότητα του χώρου/loft καθορίζεται από τα μεταλλικά συρόμενα χωρίσματα όπου ο βιομηχανικός χαρακτήρας τους παραπέμπει στην προΰπαρξη του διαμερίσματος και ταυτόχρονα δημιουργεί μια αντικομφορμιστική, καλλιτεχνική ατμόσφαιρα.

Πρόκειται για την ανακατασκευή και διαμόρφωση παλιάς σταφιδαποθήκης πάνω στο λιμάνι της Πάτρας επί των οδών Αμαλίας και Καρόλου.
Η εσωτερική μορφή του υπαγορεύθηκε αποκλειστικά από την χρήση του κτιρίου, που απαιτούσε μεγάλους και ελεύθερους χώρους για την σωστή λειτουργία του.
Ο στόχος αυτού του νέου γραφειακού χώρου είναι η ανάπτυξη και υποστήριξη προϊόντων και φορέων τεχνολογίας σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πατρών.
Για το σκοπό αυτό, οι χώροι καλούνται σε καθημερινή σχεδίων η εποχιακή βάση να μεταβάλουν την ταυτότητα- χρήση από γραφειακούς χώρους , σε χώρους σεμιναρίων, εκδηλώσεων και παρουσίασης προϊόντων τεχνολογίας.
Η εύκολη μεταβολή των χώρων ώστε να αλλάζουν χρήση και να δεχτούν διαφορετικές χρήσεις και εκδηλώσεις επιτυγχάνεται με την κατασκευή συρόμενων panels που μοιράζουν η ενώνουν τους διάφορους χώρους. Tα panels συνοδεύονται με whiteboards για παρουσιάσεις και ταυτόχρονα, διάσπαρτα υπάρχουν monitor σε συρόμενα επίσης στηρίγματα οροφής που εξυπηρετούν την μεταβολή των εκάστοτε περιοχών. Απορροφητικές αναρτώμενες επιφάνειες στην οροφή όπως επίσης και στα panels και σε επιλεγμένα έπιπλα εξυπηρετούν τον έλεγχο καλής ακουστικής στους χώρους.
Το εξωτερικό κέλυφος υπήρχε εν μέρει, με λιθοδομή, ενώ το υπόλοιπο αποπερατώθηκε με ποιο σύγχρονα στοιχεία δόμησης καθώς δέχθηκε και στατικές μεταλλικές ενισχύσεις για τον σκοπό αυτό. Διατηρήσαμε το βιομηχανικό ad-hoc ύφος υλοποιώντας όλες τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις εμφανείς πράγμα που επέτρεψε και την διατήρηση του μέγιστου ύψους στους ορόφους.
Το περιβάλλον αναδεικνύει τις νέες τάσεις γραφειακών χώρων όπου δεν υπάρχει σαφής προσδιορισμός αμιγούς εργασιακού χώρου αλλά αντίθετα, οι χώροι εργασίας η διαλειμματος η συνεργασίας αναμειγνύονται μέσα στην ημέρα προάγοντας την συναδελφικότητα την συνεργασία και την ανταλλαγή απόψεων και γνώσης μεταξύ ατόμων και τμημάτων.
Στον πρώτο όροφο, η πέργκολα λειτούργει σαν χώρος διαλλείματος και απόλαυσης του Πατραϊκού κόλπου.

Εμπνευσμένη από την αρχιτεκτονική των Κυκλάδων, η εξοχική κατοικία αναπτύσσεται σε μία απόμερη τοποθεσία στα βορειοανατολικά της Σίφνου, έχοντας απεριόριστη θέα στο Αιγαίο, αλλά και στην πλαγιά και στο εκκλησάκι του Αγ.Ιωάννη.
Η μοναδική τοποθεσία με τα φυσικά πλατώματα και τις ξερολιθιές, η θέα στη θάλασσα και ο προσανατολισμός, καθόρισαν τη μορφή και τη διάταξη των επιμέρους κτισμάτων, με τον κύριο όγκο της κατοικίας να αναπτύσσεται στο άνω φυσικό πλάτωμα, ενώ οι μικρότεροι όγκοι των δωματίων να απλώνονται στα χαμηλότερα επίπεδα.

Η κατοικία σχεδιάστηκε για ένα ζευγάρι από τη Γαλλία, οι οποίοι, σε αναζήτηση για ένα ήσυχο και απομονωμένο εξοχικό στην Ελλάδα, γοητεύτηκαν από το νησί και την όμορφη τοποθεσία του οικοπέδου. Ζητούμενο τους, μία καλοκαιρινή κατοικία λιτή και λειτουργική, με ευρύχωρους χώρους διημέρευσης, τέσσερα δωμάτια και δύο ξενώνες με ιδιωτικότητα και ανεξαρτησία, για να φιλοξενούν φίλους και οικογένεια. Υπαίθριοι χώροι συγκέντρωσης και χαλάρωσης και μία πισίνα με θέα, συμπληρώνουν το πλάνο ενός ανεπιτήδευτου εξοχικού, όπου μπορεί να απολαύσει κάποιος το ελληνικό καλοκαίρι, το φυσικό τοπίο και τη θέα .
Η σύνθεση βασίζεται στη δημιουργία ενός μικρού κυκλαδίτικου συγκροτήματος από λευκούς και πέτρινους όγκους, αρμονικά τοποθετημένους στο φυσικό περιβάλλον, που ενώνονται μεταξύ τους με διαδρομές, πλατώματα και πέτρινα τοιχία.
Η κατοικία τοποθετείται στο άνω τμήμα του οικοπέδου, στα δύο φυσικά πλατώματα, που δημιουργούνται από τις υφιστάμενες ξερολιθιές, δημιουργώντας εσωτερικούς και υπαίθριους χώρους και αφήνοντας ελεύθερη μπροστά της μία φυσικά όμορφη πλαγιά με ξερολιθιές και μεσογειακή φύτευση.
Στο άνω πλάτωμα, από όπου πραγματοποιείται η πρόσβαση, κατά μήκος της ξερολιθιάς οργανώνονται οι κοινόχρηστοι χώροι διημέρευσης, σαφώς διαχωριζόμενοι από τους χώρους των δωματίων, που διατάσσονται στο χαμηλότερο επίπεδο.
Λόγω της υψομετρικής διαφοράς των δύο πλατωμάτων, μία "γέφυρα" ενώνει τους κοινόχρηστους με τους ιδιωτικούς χώρους.
Τα μικρά κενά μεταξύ των διαφορετικών κτισμάτων και των πέτρινων τοιχίων, δημιουργούν ενδιαφέροντες υπαίθριους χώρους.
Η κοινή αισθητική που χαρακτηρίζει εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, συνδυάζει αρμονικά την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με σύγχρονα στοιχεία, ξύλινα έπιπλα και ιδιαίτερα αντικείμενα, που έχουν συλλέξει οι ιδιοκτήτες στα ταξίδια τους.
Η αρμονική σχέση του κτιρίου με το φυσικό τοπίο, η διάσπαση του συνόλου σε όγκους και επίπεδα, η λιθοδομή σε συνδυασμό με τον άσπρο σοβά και τα μικρά ανοίγματα, όλα στοιχεία της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής των Κυκλάδων, αποκτούν νέα υπόσταση σε αυτό το απλό και αυθεντικό ησυχαστήριο στη Σίφνο.

Το πρόγραμμα “Ηλέκτρα” για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων του δημοσίου, έχει ως στόχο τη μείωση της κατανάλωσης των κτιρίων κατά 30% με παρεμβάσεις όπως αντικατάσταση κουφωμάτων, εκσυγχρονισμός των συστημάτων θέρμανσης-ψύξης, εγκατάσταση μονάδων ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας. Το ποσοστό χρηματοδότησης ξεκινά από 50% και κλιμακώνεται υπό προϋποθέσεις έως το 70%.
Ο φορέας που θα τρέξει το πρόγραμμα είναι το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), το οποίο μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργείας του προγράμματος θα παρέχει υπηρεσίες εξυπηρέτησης των ενδιαφερόμενων φορέων. Ο στόχος είναι τα κτίρια αφενός μεν να ενταχθούν κατ’ ελάχιστον, κατόπιν παρεμβάσεων, στην κατηγορία ενεργειακής απόδοσης Β, αφετέρου δε να επιτύχουν εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των εκπομπών CO2, τουλάχιστον, κατά 30%.
Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε έτσι ώστε να προωθεί επίσης την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) για αυτοκατανάλωση και τη χρήση νέων, καινοτόμων σχεδιαστικών προτύπων και ψηφιακών μοντέλων.
Το 50% αποτελεί το βασικό ποσοστό χρηματοδότησης, το οποίο μπορεί να φτάσει το 60%, εάν η αίτηση προβλέπει ότι το κτίριο θα επιτύχει αναβάθμιση κλάσης Β+ (αντί για το κατώτατο όριο που είναι η κλάση Β) ή ριζική ανακαίνιση. Ακόμη, η επιχορήγηση μπορεί να φτάσει και στο 70%, εφόσον ισχύσουν συνδυαστικά και τα δύο παραπάνω. Τέλος, εφόσον η υλοποίηση των έργων γίνει μέσω Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ), προστίθεται 10% bonus στο τελικό ποσοστό επιδότησης.
Όπως ανακοινώθηκε, εντός Ιουλίου θα ανοίξει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα.

 

Ο χώρος "hug x Uma Wang concept store" είναι ιδιαίτερος, με την κατανομή των διαφόρων υλικών και των ξύλινων στοιχείων, να τον προσομοιάζουν με τη διάταξη μιας σκακιέρας. Το φως διαπερνά το χώρο από ψηλά και καταλήγει στα πράσινα φυτά στη μέση του εδάφους, ως μία μεταφορά για την άφιξη της ελπίδας μέσα από τα ερείπια.
Η έννοια του "χώρου" αντικατοπτρίζεται και στην όλη παρουσίαση, στη συνολική απλότητα της ατμόσφαιρας. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά κατά μήκος της περιστρεφόμενης σκάλας, το φως γίνεται πιο έντονο και ο χώρος αλλάζει αναλόγως. Διαφορετικά από τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα του κάτω ορόφου, στο πάνω επίπεδο κυριαρχούν οι χρωματισμοί του λευκού και ασημί, διευρύνοντας έτσι τη θέαση από τη μεριά του παρατηρητή. Η έννοια του χρόνου και του χώρου αποκτά μία πιο πολυδιάστατη έκφραση εδώ, όπου οι αισθήσεις συγκρούονται και τέμνονται, δίνοντας στον χώρο ένα μοναδικό γλωσσικό σύστημα. Το κυκλικό και γραμμικό πλαίσιο οθόνης από ανοξείδωτο χάλυβα είναι μια οπτική κινούμενη γραμμή, που συνδέει όλο τον χώρο με τάξη. Η εφαρμογή καμπύλων στοιχείων στις επιφάνειες εξουδετέρωσε ως ένα βαθμό την ψυχρότητα που μπορεί να προκαλεί το χρώμα του πάγου, ενώ το μπλε που ενσωματώθηκε στο logo, αποπνέει μία αίσθηση πρωτοπορίας και προσμονής για το μέλλον.
Η ιδιαίτερη οροφή με τον έντονο φωτισμό εξασθενεί στο μέγιστο βαθμό τον "θόρυβο" του έξω κόσμου, έτσι ώστε ο χώρος να εστιάζει στα ίδια τα εκθέματα, γεγονός που επεκτείνει στο μέγιστο τον κύκλο χρήσης του χώρου. Ο σχεδιαστής είχε ως κεντρικό ερέθισμα την αναβίωση του χαμένου πολιτισμού της Πομπηίας.

Το εστιατόριο "Taste Jiangnan" βρίσκεται στον 50ο όροφο του ξενοδοχείου "Nanjing Golden Eagle Hotel", έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να απολαύσουν τη θέα της πόλης σε ένα ήσυχο, αλλά επιβλητικό περιβάλλον. Ο σχεδιαστής Liu Daohua πραγματοποίησε έναν δισδιάστατο διάλογο μεταξύ του παραδοσιακού και της σύγχρονης αισθητικής μετατρέποντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική σε μία μοντέρνα, φρέσκια πρόταση.
Ο Liu Daohua είναι διάσημος για τον σχεδιασμό εστιατορίων και καφέ, με ικανότητα στο να μεταμορφώνει την καθημερινότητα και τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά σε στοιχεία του χώρου, να συνδυάζει πρακτικότητα και καλλιτεχνική έκφραση και να χρησιμοποιεί αρχιτεκτονικές τεχνικές για να αναμορφώσει έναν αρχικά ενιαίο χώρο.
Κατά την είσοδο των επισκεπτών, συναντάει κανείς το χώρο του τσαγιού, ο οποίος σχεδιάστηκε με πρακτικές διαφορετικές από τις συμβατικές και ενσωματώνει την έννοια του παραδοσιακού κήπου. Αφού οι επισκέπτες διασχίσουν ένα "δασικό μονοπάτι", εισέρχονται στο χώρο αναψυχής και επικοινωνίας, όπου εκεί δημιουργήθηκαν διάφορα σενάρια σχεδιασμού των θέσεων για να ικανοποιήσουν τις διαφορετικές ανάγκες των διαφορετικών ομάδων πελατών. Τα έπιπλα σχεδιάστηκαν με απλό αλλά σύγχρονο τρόπο.
Στην εσωτερική διακόσμηση το σκούρο καφέ αποτελεί το βασικό κλειδί, ενώ ο χώρος δημιουργεί μια αίσθηση στρωματοποίησης με τα διάσπαρτα χρώματα και τις σκιές, παρέχοντας έτσι στους επισκέπτες μια μοναδική γευστική εμπειρία. Ως το υψηλότερο κτίριο - εστιατόριο στο Nanjing, το "Taste Jiangnan" συνδέεται με τον εξωτερικό χώρο με τα μεγάλης κλίμακας "γαλλικά παράθυρα", έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να απολαύσουν το γύρω τοπίο. Ο σχεδιαστής δημιούργησε επίσης μια μοναδική, άκρως καλλιτεχνική οροφή, διατηρώντας την πιο κλασική μορφή ενός διάσημου άνθους της πόλης, με βάση το εξαγόμενο σχήμα του, στα σχέδια των κεραμικών πλακιδίων.
Σχεδιαστικά, ο σύγχρονος αυτός χώρος του εστιατορίου -διατηρώντας την ήδη υπάρχουσα κληρονομιά- αναδείχθηκε με κάποια τοπικά χαρακτηριστικά, ξεπερνώντας τις απαιτήσεις της απλής λειτουργικότητας και συνδυάζοντας την, με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική κουλτούρα.

 

 

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.