Ηχοαπορροφητική ξύλινη ψευδοροφή στο γιαπωνέζικο εστιατόριο και μπαρ OOZORA στην Κηφισιά. Οι μορφολογικές πτυχώσεις της οροφής πραγματοποιούνται με πάνελ MDF. Αναδεικνύουν το διπλό ύψος του χώρου, ενισχύοντας την ατμόσφαιρα, ενώ η επιλεγμένη χρωματική παλέτα προσδίδει την αίσθηση πολυτέλειας. Φωτογραφία: Γιώργος Μεσσαριτάκης.

Η περιμετρική τοιχοποιία των χώρων διημέρευσης αφαιρείται και αντικαθίσταται από συρόμενους υαλοπίνακες, οι οποίοι καταλαμβάνουν ολόκληρο το ύψος του ορόφου, από το δάπεδο έως την οροφή. Η πλήρης απομάκρυνση του κελύφους ενοποιεί τους εσωτερικούς χώρους με τη βεράντα και το χώρο της πισίνας. Η αστική αυτή κατοικία βρίσκεται σε ένα προάστιο του Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Φωτογραφίες: Fernando Guerra.

Η όλη επέμβαση αφορά στα υπνοδωμάτια δύο αγροτικών κατοικιών, που ανακαινίστηκαν, καθώς και σε ένα στούντιο που δημιουργήθηκε σε μια παλιά κουζίνα, της οποίας η οροφή είχε καταρρεύσει και αντικαταστάθηκε από μια νέα, γυάλινη, στο Zhoushan, Κίνα. Κατασκευάστηκε επίσης ένα "κουτί" από οπλισμένο σκυρόδεμα, το οποίο έχει θέα στη θάλασσα. Σκυρόδεμα επιλέχθηκε ειδικά για να βοηθήσει το σπίτι να αντέξει τη διάβρωση που απορρέει από το σκληρό θαλάσσιο κλίμα. Ο νέος χώρος χρησιμεύει ως κοινόχρηστος χώρος. Στο σύνολο της αποκατάστασης, υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ του νέου και του παλαιού. Φωτογραφίες JianPing Yang, Yong Zhang.

Η πρωτοπορία του συστήματος των διαδραστικών περσίδων έγκειται στην αυτοματοποιημένη προσαρμογή της λειτουργίας του, βάσει ενός κεντρικού συστήματος διαχείρισης -BEMS, το οποίο φιλτράρει την άμεση ακτινοβολία και ανοιγοκλείνει τις περσίδες σε σχέση με τη θέση και την ένταση του ήλιου, εξασφαλίζοντας ικανοποιητικό φυσικό φωτισμό στους εσωτερικούς χώρους. Κτίριο γραφείων της εταιρείας "Thyssen Krupp" στη Γερμανία. Φωτογραφίες: Frener + Reifer, Gunter Wett.

Το μπάνιο του κυρίως υπνοδωματίου διαθέτει φυσικό φωτισμό και αερισμό μέσω μιας εσωτερικής φυτεμένης αυλής. Μονοκατοικία στο Ώστιν του Τέξας. Φωτογραφίες: Thomas Bercy.

Η κατοικία βρίσκεται στο τεχνητό νησί του οικισμού IJburg, στο Άμστερνταμ. Η όψη της κατοικίας επενδύεται με σανίδες από επεξεργασμένη ξυλεία πεύκου, που συμβάλλουν στην ομαλή ένταξη στον περιβάλλοντα χώρο. Παράλληλα, τα μεγάλα ανοίγματα χωρίς ορατά πλαίσια, προσφέρουν εξαιρετική φωτεινότητα στο εσωτερικό της κατοικίας. Φωτογραφίες: Drent Fotografen Groep.

Η τοποθέτηση των κινητών διάτρητων πετασμάτων της αίθουσας συνεδριάσεων παρέχει διαφορετικό βαθμό ιδιωτικότητας. Η αίθουσα τοποθετείται σε κεντρικό σημείο της open-plan διάταξης του γραφειακού χώρου, προσφέροντας στους χρήστες ευελιξία μέσω των συρόμενων μεταλλικών πάνελς. Φωτογραφίες: George Fakaros.

Περιστρεφόμενα κουφώματα γύρω από κατακόρυφο άξονα σε μονοκατοικία στο Σάο Πάολο. Οι περιστρεφόμενες πόρτες ενοποιεί τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο, προσφέροντας μια σειρά από άνετους χώρους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο.
Φωτογραφίες: Fernando Guerra | FG+SG.

Σε μονοκατοικία στη Σιγκαπούρη, το αίθριο συντίθεται με δέντρα και νερό και λειτουργεί ως ένας ανοιχτός μεταβατικός χώρος, που αποτελεί τον πυρήνα της κατοικίας.
Φωτογραφίες: Derek Swalwell.

Η ισόγεια κατοικία βρίσκεται στην πόλη Evilard της Ελβετίας. Η όψη της διαμορφώνεται με ξύλινα κουφώματα μεγάλων διαστάσεων, που καδράρουν το τοπίο, ενοποιοιώντας τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο. Η διάταξη του υαλοστασίου διαμορφώνεται έτσι, ώστε η όψη της κατοικίας να προσφέρει πανοραμική θέα προς τις Άλπεις. Η αμβλεία γωνία, που σχηματίζεται από την ανάπτυξη των υαλοπετασμάτων, διαμορφώνει το στεγασμένο χώρο της βεράντας.
Φωτογραφίες: Yves André.

 

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.