Στον 7ο όροφο του κτιρίου στον Πύργο Αθηνών στεγάζονται τα γραφεία του επενδυτικού - κατασκευαστικού ομίλου Skalomenos Group. Πρόκειται για έναν ενιαίο χώρο 135 m2 με τεράστια ανοίγματα και θέα προς το Λυκαβηττό, ο οποίος χωρίστηκε με γυάλινα διαχωριστικά σε δύο ανεξάρτητα κλειστά γραφεία, αίθουσα συνεδριάσεων και έναν open-space χώρο εργασίας ο οποίος βρίσκεται δίπλα από το χώρο υποδοχής και χωρίζεται από αυτή με φωτιζόμενα κάθετα διαχωριστικά ξύλα. Στο χώρο υπάρχει επίσης μικρή κουζίνα και χώροι μπάνιου για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των επισκεπτών.
Η βασική ιδέα ήταν να γίνει μια ριζική ανακαίνιση με στόχο τη δημιουργία χώρων που να αποπνέουν πολυτέλεια και υψηλή αισθητική.
Τα κουφώματα παρέμειναν ως έχουν και μέρος των ξύλινων πατωμάτων διατηρήθηκαν και συντηρήθηκαν. Ξύλο στο ίδιο χρώμα επιλέχθηκε για την επένδυση του τοίχου εξωτερικά του μπάνιου. Οι κρυφές πόρτες και η επένδυση ξύλου όμως δεν επιτρέπουν να γίνει άμεσα αντιληπτή η χρήση από τους επισκέπτες, ενώ ο συνδυασμός του με μαύρο πλακάκι με εφέ μαρμάρου και γυάλινα διαχωριστικά με μαύρο πλαίσιο, έδωσαν μια αίσθηση πολυτέλειας στο χώρο. Ξύλινες τάβλες στο ίδιο χρώμα τοποθετήθηκαν και σε δύο οροφές, στο χώρο της υποδοχής και των συνεδριάσεων και φωτίστηκαν με ταινία led θερμού φωτός.
Τέλος, σχετικά με το έπιπλο της reception, σχεδιάστηκε ειδικά για το χώρο και αποτελεί συνδυασμό δύο υλικών, του ξύλου ίδιας απόχρωσης με τα υπόλοιπα και του λευκού corian. Στο ίδιο το έπιπλο έχει τοποθετηθεί ταινία led θερμού χρώματος η οποία φωτίζει το λογότυπο της εταιρείας, ενώ το ύψος του έχει σχεδιαστεί κατάλληλα ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του εργαζόμενου και του επισκέπτη.
Τα γραφεία της εταιρείας Skalomenos Group αποτελούν σήμερα έναν ιδιαίτερο και ξεχωριστό χώρο, τόσο για τους εργαζόμενους στην εταιρεία, όσο και για τους πελάτες της.

Tο ξενοδοχείο "One Thousand Vines" θα διαθέτει επτά ορόφους και θα αποτελείται από δεκαεπτά σουίτες, οι οποίες θα λειτουργούν ως πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα για βραχυπρόθεσμη και μακροχρόνια μίσθωση. Το νέο έργο των Pieris Architects βρίσκεται σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες αλλά ταυτόχρονα και πιο ζωντανές περιοχές της Αθήνας, καθώς σε πολύ κοντινή απόσταση μπορεί να συναντήσει κανείς καταστήματα, γραφεία, κλινικές, το γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού και ένα μεγάλο αριθμό κοσμοπολίτικων αλλά και casual μπαρ και εστιατόρια.

Το όνομα της περιοχής προέρχεται από τις λέξεις αμπελώνες και κήπους, καθώς μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, υπήρχε πυκνή βλάστηση και χωράφια με πολύ λίγες αγροτικές κατοικίες και βίλες διακοπών. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προσχώρησε στο σχέδιο πόλεων και οι Αμπελόκηποι αναπτύχθηκαν γρήγορα προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες στέγασης για τις μεγάλες μάζες Ελλήνων προσφύγων που μετακινήθηκαν στην Αθήνα. Σήμερα, οι γειτονιές της αποτελούν μια πολυπολιτισμική περιοχή που κατοικούνται από ντόπιους, νέους μετανάστες, νεαρούς επαγγελματίες και φοιτητές.
Το κτίριο φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως τοπόσημο για την περιοχή αγκαλιάζοντας την πολυπολιτισμικοτήτα και την πολυμορφίας της. Στο ισόγειο θα λειτουργεί ρεσεψιόν με άνετο καθιστικό και χώρο εστίασης που θα εξυπηρετεί τόσο τους ενοίκους όσο και το ευρύ κοινό. Οι όροφοι θα εμφανίζονται ως κιβώτια το ένα στοιβαγμένο πάνω στο άλλο, μέσα από τα οποία θα αναδύεται πλούσια βλάστηση, παραπέμποντας στην άναρχη αστικοποίηση της περιοχής αλλά και στην πρόσφατη ιστορία ως περιοχή με κτήματα και αμπελώνες.
Στο κτίριο θα λειτουργεί γυμναστήριο, αίθουσα γιόγκα καθώς και πισίνα στον τελευταίο όροφο.Οι προσόψεις από αλουμίνιο και μέταλλο είναι κατασκευασμένες από δύο μορφολογικούς τύπους διαφορετικής πυκνότητας. Μπροστά από κάθε βεράντα, οι περσίδες θα λειτουργούν ως κινητά παντζούρια που θα μπορούν να μετακινούνται σύμφωνα με τις συνθήκες της ημέρας και να προσφέρουν ιδιωτικότητα στους ενοίκους. Τα φυτεμένα δώματα σε όλους τους ορόφους θα αποτελούν άλλο ένα φυσικό φίλτρο ιδιωτικότητας και ταυτόχρονα θα αναδύουν φυσικά αρώματα και θα βελτιώνουν το μικρόκλιμα της περιοχής.

 

ΠΩΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΤΥΠΟ

Ο φωτισμός στην κατοικία διαδραματίζει θεμελιώδη ρόλο για την ευχάριστη διαμονή σε κάθε χώρο. Η κατάλληλη μεθοδολογία φωτισμού μπορεί να διαμορφώσει ένα ιδανικό περιβάλλον: φιλόξενο, χαλαρωτικό, οικείο και ρομαντικό. Την τελευταία δεκαετία το εύρος των λαμπτήρων διαφοροποιήθηκε ριζικά με την έλευση των διόδων εκπομπής φωτός (LED), την οριστική κατάργηση των λαμπτήρων πυρακτώσεως (2016) και κατόπιν με τη σταδιακή κατάργηση των λαμπτήρων αλογόνου (2018).

Με ιδιαίτερο σύγχρονο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και σεβασμό στο περιβάλλον, το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects σχεδίασε για την εταιρεία κατασκευής και ανάπτυξης ακινήτων Sustain το πρώτο κτίριο κατοικιών στην Ελλάδα με διεθνή πιστοποίηση αειφορίας. Μία ακόμη καινοτομία του έργου είναι ότι θα είναι το πρώτο κτίριο κατοικιών τέτοιας κλίμακας που θα ολοκληρωθεί μετά τη πανδημία και θα ενσωματώνει τις αλλαγές που αυτή έχει επιφέρει στον τρόπο που ζούμε και εργαζόμαστε.
Με θέα το ΟΑΚΑ, το "Oxygen" όπως αποκαλείται, αποτελείται από 32 κατοικίες των ενός, δύο, και τριών υπνοδωματίων που αναπτύσσονται σε ένα ή δύο επίπεδα. Το οξυγόνο αποτελεί το πιο βασικό στοιχείο της φύσης και καθορίζει την ποιότητα ζωής μας. Με την ίδια λογική, στόχος της μελέτης πέρα από το άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα, ήταν η εφαρμογή ενός αρχιτεκτονικού σχεδιασμού που θα έδινε ολιστικές λύσεις σε τομείς όπως η υγεία και ευεξία, η βιοκλιματική καινοτομία, τα οικολογικά υλικά, οι μέθοδοι κατασκευής, η διαχείριση νερού και αποβλήτων.
Το έργο έχει λάβει ήδη πιστοποίηση BREEAM στο στάδιο του σχεδιασμού, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου θα ελεγχθεί και θα πιστοποιηθεί σε "Post Construction Stage". Ο έλεγχος από τον ανεξάρτητο βρετανικό φορέα BRE, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του πιστοποιημένα έργα σε 89 χώρες, εξασφαλίζει μετρήσιμα αποτελέσματα όχι μόνο κατά τη διάρκεια της μελέτης και της κατασκευής αλλά και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του κτιρίου. Απαραίτητη προϋπόθεση και καινοτόμα προσέγγιση για τα ελληνικά δεδομένα αποτέλεσε η πολύ στενή συνεργασία μεταξύ του αρχιτεκτονικού γραφείου, των μηχανικών, της εταιρείας ανάπτυξης αλλά και ενός μεγαλύτερου συνόλου ανθρώπων που συμπεριλαμβάνει περιβαλλοντολογικούς συμβούλους, την τοπική κοινωνία, το δήμο και τους ίδιους τους ένοικους .
Οι Pieris Architects σχεδίασαν το κτίριο αντλώντας έμπνευση από τα βασικά στοιχεία της φύσης, όπως είναι το νερό, η γη και ο ουρανός. Ο κυματισμός στις όψεις των εξωστών δημιουργεί χώρους πρασίνου στους εξώστες και ταυτόχρονα διαχωρίζει τις κατοικίες. Οι κολώνες σε σχήμα "Υ" παραπέμπουν σε κορμό δένδρου και επισημαίνουν τον αειφόρο χαρακτήρα του κτιρίου.
Τα μεγάλα ανοίγματα, οι ιδιόχρηστοι κήποι στο ισόγειο και οι γενναιόδωροι εξώστες με τις ζαρντινιέρες στους ορόφους, προσδίδουν ποιότητα ζωής και σηματοδοτούν τον αειφόρο σχεδιασμό, ο οποίος γίνεται αντιληπτός από τους κατοίκους, κυρίως βιωματικά και όχι μόνο ως αποτέλεσμα των χαμηλών ενεργειακών καταναλώσεων.
Τα μικρά μποστάνια στους εξώστες δίνουν τη δυνατότητα στους ενοίκους να καλλιεργούν τα δικά τους μυρωδικά για την κουζίνα τους. Η παροχή ηλεκτρικής φόρτισης σε κάθε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου, η δυνατότητα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, καθώς και η εύκολη παρακολούθηση των καταναλώσεων της κατοικίας μέσα από ειδικό σύστημα και εφαρμογές είναι κάποιες από τις στρατηγικές αειφορίας που ενθαρρύνουν τον ένοικο να υιοθετήσει ένα σύγχρονο οικολογικό τρόπο ζωής. Όλα τα διαμερίσματα είναι εξοπλισμένα με smart home, μέσω έξυπνου φωτισμού, ρολών ασφαλείας, σενάρια αφύπνισης / ύπνου, αναχώρησης / άφιξης, φωνητικών εντολών και έξυπνων διακοπτών.
Η μελέτη του κτιρίου ολοκληρώθηκε μέσα στην πανδημία, οπότε το αρχιτεκτονικό γραφείο Pieris Architects έθεσε ως πρωταρχικό στόχο την επανερμηνεία της τυπολογίας της ελληνικής πολυκατοικίας ώστε να ανταποκρίνεται στο σημερινό και μελλοντικό τρόπο ζωής. Έχοντας ζήσει αρκετούς μήνες μέσα στο σπίτι λόγω των lockdown και της εργασίας κατ’ οίκων, ο καθένας πλέον από εμάς έχει συνειδητοποιήσει πόσο σημαντική είναι ακόμα και η κάθε γωνιά του σπιτιού μας. Οι Pieris Architects δημιούργησαν λειτουργικούς χώρους με ζεστά χρώματα και υφές, άνετους αποθηκευτικούς χώρους και εργονομικές κουζίνες. Εκπόνησαν ειδική μελέτη φωτισμού ώστε όλα τα διαμερίσματα να εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φυσικό φως και ταυτόχρονα να επιτυγχάνεται η καλύτερη θερμική άνεση των ενοίκων.
Κάθε κατοικία έχει από ένα τουλάχιστον πλήρως εξοπλισμένο home office, ενώ δόθηκε μεγάλη έμφαση τόσο στους ιδιωτικούς όσο και στους κοινόχρηστους ανοιχτούς και υπαίθριους χώρους. Οι αρχιτέκτονες σχεδίασαν αποκλειστικά για τους ενοίκους ένα ιδιαίτερο υπαίθριο στεγασμένο γυμναστήριο, που περιβάλλεται από πράσινο και είναι κατάλληλο για εκγύμναση όλο το χρόνο. Παράλληλα, δημιούργησαν ένα μαγευτικό, ανοιχτό, στεγασμένο χώρο με κατακόρυφους κήπους για την κοινωνικοποίηση των ενοίκων μεταξύ τους. Στο χώρο αυτό διατίθενται επίσης ισχυρό wifi και πρίζες, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα περιβάλλον κατάλληλο για να λειτουργήσει και ως outdoor home office για τους ένοικους.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην είσοδο του κτιρίου. Το διώροφο ύψος της πιλοτής, με τα κυκλικά πατήματα που επιπλέουν πάνω σε υδάτινη επιφάνεια και τα ιδιαίτερα φυτά γύρω από το νερό, δεν αποτελούν απλά ένα εντυπωσιακό σκηνικό άλλα έχουν ουσιαστικό χαρακτήρα. Σηματοδοτούν μεταφορικά αλλά και λειτουργικά το πέρασμα από την έντονη καθημερινότητα του έξω στη ζεστασιά της οικίας.
Η αρχιτεκτονική τοπίου έχει έντονα τα κυκλικά στοιχεία και μοτίβα, παραπέμποντας στους Ολυμπιακούς κύκλους και το Ολυμπιακό στάδιο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι. Σχεδιάζοντας με στοιχεία έκπληξης και με ευφάνταστες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες θέλησαν να δημιουργήσουν ένα κτίριο με οικολογική ευαισθησία που δίνει στον ένοικο τη δυνατότητα ενός οικολογικού τρόπου ζωής, την αίσθηση διαφυγής και ένα πραγματικό καταφύγιο από την έντονη καθημερινότητα.
Στόχος της συνεργασίας της Sustain με τους Pieris Architects είναι η δημιουργία του Oxygen να αποτελέσει τοπόσημο για την περιοχή και να αποτελέσει πρότυπο μοντέλο σχεδιασμού για τη βιώσιμη ανάπτυξη σύγχρονων οικιστικών έργων την μετά covid εποχή.

Το συγκρότημα γραφείων "Mitos" είναι το αποτέλεσμα μιας ζήτησης που ήρθε στο γραφείο μας από μία πολυεθνική εταιρεία η οποία ήθελε να στεγάσει το Τμήμα Ανθρωπίνου Δυναμικού της.
Βρίσκεται στον Ταύρο, μια περιοχή της Αθήνας που χαρακτηρίζεται από το ασυνήθιστο πάντρεμα της ταχέως αναπτυσσόμενης βιομηχανικής ανάπτυξης με την αστική, η οποία έλαβε χώρα προ της οικονομικής κρίσης, διατηρώντας με κάποιο τρόπο τη γοητευτική ταπεινότητα μίας μεταπολεμικής συνοικίας.
Το υπάρχον αστικό τοπίο επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο προσέγγισης της μελέτης αυτών των επαγγελματικών χώρων, που θα έπρεπε παράλληλα να ανταποκρίνεται στην ταυτότητα τις ειδικές απαιτήσεις μιας πολυεθνικής εταιρείας.
Συνδυάζοντας τους δύο αυτούς παράγοντες λαμβάνοντας υπόψη τη χρήση των χώρων, αποφασίσαμε να μην ακολουθήσουμε έναν συμβατικό τρόπο σχεδιασμού. Ο σχεδιασμός βασίστηκε στις κοινές αξίες που διατηρούν οι μικρές γειτονιές τις οποίες ενσωματώσαμε σε ένα σύγχρονο πρότυπο συνεργασίας ενός εργασιακού χώρου. Επιλέξαμε να δώσουμε ξανά ζωή στα κτίρια, ενώνοντας τα με έναν κοινόχρηστο περιβάλλοντα χώρο.
Εντός του "Mitos", ο κεντρικός κήπος συνδέει τέσσερα ανόμοια κτίρια: δύο διατηρητέα κτίρια του 1800, μία παλιά βιομηχανική αποθήκη και έναν βοηθητικό χώρο. Περιλαμβάνει διευθυντικά γραφεία, εσωτερικούς εξωτερικούς χώρους διαλείμματος, γραφεία συνεδριάσεων, one-to-one booths, γραφεία εκπροσώπων, καθώς και χώρο πολλαπλών χρήσεων με κουζίνα.
Οι εργασίες ανακαίνισης των κτιρίων έγιναν με μεγάλο σεβασμό στην πρότερη τους κατάσταση. Στο κτίριο της παλιάς αποθήκης τοποθετήθηκε νέο πάτωμα, χωρίς ωστόσο να επηρεάσει την κλίμακα του κτιρίου. Οι νέες φόρμες και τα υλικά συνδυάστηκαν με τέτοιο τρόπο με τα ήδη υπάρχοντα, ώστε να δημιουργούν έναν συνεχή διάλογο, ενώ ταυτόχρονα να αφήνουν μια αίσθηση γαλήνης στο χώρο.

 

Στην τριώροφη κατοικία "Praise of the Shadow" στην Κηφισιά, χαρακτηριστικό γνώρισμα αποτελεί ο ανυψωμένος όγκος, ο οποίος μοιάζει να ολισθαίνει προς τα έξω, καθώς στηρίζεται στο ενδιάμεσο πλατύσκαλο, από όπου ξεκινά το δεύτερο σκέλος της ανοιχτής κλίμακας επικοινωνίας με τον α’ όροφο της κατοικίας. Με τον τρόπο αυτό επιχειρήθηκε να διαμορφωθεί μια κίνηση που ξεκινά από το εσωτερικό, με μια ενδιάμεση στάση που δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι εκτός με τον κήπο να σε περιβάλλει για να επανέλθει πάλι στο εσωτερικό διώροφο χώρο της εισόδου.
Φωτογραφία: Christophoros Doulgeris

Το έργο "Map Boutique Hotel" ολοκληρώθηκε το 2019 και βρίσκεται στο κέντρο της Λευκωσίας με μια πανέμορφη θέα προς την πλατεία Ελευθερίας και τα τείχη της παλιάς πόλης. Το κτίριο είχε μια συγκεκριμένη ιστορία εφόσον αποτελούσε ένα από τα πιο γνωστά στέκια της πόλης. Τόσο η τοποθεσία όσο και η αναγνωρισιμότητα του κτιρίου το κατέστησαν ως κτίριο ορόσημο στο κέντρο της Λευκωσίας. Το έργο αφορούσε επέκταση και μετατροπές στο υφιστάμενο κτίριο, το οποίο είχε χτιστεί σε τρείς διαφορετικές φάσεις κατά τη διάρκεια του χρόνου με διαφορετικά στοιχεία στο σχεδιασμό του κάθε φορά. Η πρόκληση για το αρχιτεκτονικό γραφείο EKKY STUDIO architects, ήταν πώς θα καταφέρουν να προτείνουν μια ενιαία όψη και να δημιουργήσουν ένα χαρακτήρα και μια νέα ταυτότητα στο κτίριο.
Οι προεξοχές περιμετρικά του κτιρίου προτάθηκαν ώστε να δημιουργηθούν βεράντες σε κάθε δωμάτιο και να καταφέρουν να δημιουργήσουν μια ενιαία όψη προς τον δρόμο. Η διπλή αυτή όψη με κάθετα σκίαστρα ,σχεδιάστηκε με απλή γεωμετρία και τήρηση των αναλογιών, ώστε να δίνει έναν ενδιαφέρον όγκο και να καταφέρει να κρατήσει την ιδιωτικότητα σε κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου, ενώ ταυτόχρονα αφήνει απρόσκοπτη θέα από το εσωτερικό των δωματίων.
Στη βάση του κτιρίου, όπου βρίσκεται το διώροφο lobby και το εστιατόριο "Scale" του ξενοδοχείου, κατασκευάστηκε μια όψη με γραμμικό φωτισμό και κάθετα επαναλαμβανόμενα στοιχεία, τα οποία αναδεικνύουν το κτίριο αλλά ταυτόχρονα παραπέμπουν στις όψεις και στον εσωτερικό σχεδιασμό των δωματίων. Σημαντικό στοιχείο στο σχεδιασμό των όψεων έπαιξε η επιλογή του υλικού και ο φωτισμός του κτιρίου, ο οποίος ακολουθεί με κάθετη διάταξη τη μορφή των όψεων και το κάνει να ξεχωρίζει στην περιοχή.
Ο όρος "MAP" του ξενοδοχείου, σχετίζεται τόσο με τη θεματική του ξενοδοχείου, όσο και με το γραφιστικό κομμάτι ακλουθώντας την ιδέα του χάρτη , απ’ όπου και πηγάζουν οι ονομασίες των διαφορετικών χρήσεων - χώρων του ξενοδοχείου.
Στο υπόγειο βρίσκεται το γυμναστήριο "Grid" και το "Legend Spa", σχεδιασμένα έτσι ώστε να αποτελούν ένα χώρο χαλάρωσης και ευεξίας για τους χρήστες του ξενοδοχείου αλλά και το ευρύτερο κοινό.
Στο ισόγειο βρίσκονται οι κοινόχρηστοι χώροι, όπως ο διώροφος χώρος υποδοχής (reception) με ειδικά επιλεγμένα έπιπλα, αλλά και το εστιατόριο - bar του ξενοδοχείου.
Το εστιατόριο "Scale" σχεδιάστηκε γύρω από την έννοια της ισορροπίας, ο οποίος κατά την άποψη του ιδιοκτήτη αποτελεί και το βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας του για τη ζωή. Η επιλογή των χρωμάτων, των επίπλων, των υφών , του πρασίνου, όπως και των έργων τέχνης από την προσωπική συλλογή του καλλιτέχνη Κώστα Νεοφυτίδη, ενδυναμώνουν την υψηλής ποιότητας γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει το εστιατόριο.
Το ξενοδοχείο διαθέτει 30 δωμάτια, όπου και αυτά έχουν διαχωριστεί σε θεματικές. Στον 1ο και 2ο όροφο βρίσκονται τα δωμάτια με την ονομασία "The Essential rooms". Στον 3ο όροφο βρίσκονται αυτά με την ονομασία "The Iconic rooms" και στον 4ο όροφο τα δωμάτια με την ονομασία "The suite".
Όλα τα δωμάτια είναι εξαιρετικά ευρύχωρα με καθιστικό χώρο, ενσωματωμένη ντουλάπα με πολυτελές μπάνιο και διαθέτουν αυτοματισμούς, που αποτελούν μια νέα εμπειρία χρήσης του χώρου. Οι χρωματικοί τόνοι του λευκού και μαύρου σε συνδυασμό με τα έντονα χρώματα σε έπιπλα, υφάσματα, όπως και οι υφές των δαπέδων και των ξύλινων επενδύσεων, δημιουργούν μια αίσθηση κομψότητας στον εσωτερικό χώρο. Τα μεγάλα ανοίγματα και οι εξωτερικές βεράντες αναδεικνύουν την υπέροχη θέα του ξενοδοχείου προς την παλιά πόλη της Λευκωσίας. Ο γραμμικός φωτισμός στις όψεις δίνει μια ενδιαφέρουσα συνέχεια του εξωτερικού σχεδιασμού του κτιρίου, αποτελώντας τον κύριο φωτισμό σε κάθε μπαλκόνι των δωματίων.
Στον 5ο και τελευταίο όροφο βρίσκεται το εντυπωσιακό roof bar με την ονομασία "North Arrow", όπου σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο για να φιλοξενεί ιδιαίτερα events της πόλης, έχοντας ένα εντυπωσιακό πτυσσόμενο στέγαστρο στο κέντρο του χώρου, το οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να ανοίξει και να μετατρέψει το χώρο σε ένα ανοιχτό open roof bar.

Ο χώρος του καθιστικού και της τραπεζαρίας συνυπάρχουν σε έναν ενιαίο χώρο και επικοινωνούν με μία ευρύχωρη "open kitchen", με την περιστρεφόμενη κατασκευή της τηλεόρασης να γίνεται το επίκεντρο και να κυριαρχεί.
Φωτογραφίες: Studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης - Χρήστος Δημητρίου

Κατά την είσοδο στο εσωτερικό της κατοικίας "Villa 13" στο Κεφαλάρι ο επισκέπτης συναντά το αίθριο, το οποίο μαζί με την κρεμαστή κατασκευή της σκάλας, αποτελούν την κύρια άρθρωση της κατοικίας.
Φωτογραφίες: Γιώργος Σφακιανάκης

Ο σχεδιασμός της κατοικίας "The Garden House" δίνει έμφαση στα πλεονεκτήματα των ιδιωτικών αστικών κήπων, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης εντός των πόλεων. Η ενσωμάτωση των χώρων πρασίνου στο σπίτι περιλαμβάνει τη φύτευση κήπων στο 60% του ισογείου.
Φωτογραφίες: unseen views by Charis Solomou

 

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.