Το στέγαστρο αρθρώνεται με ένα χαλύβδινο σκελετό με σανίδες κόντρα πλακέ, που προσφέρει σκιά στη διάρκεια της ημέρας. H σκίαση του εξωτερικού καθιστικού ενισχύεται με οριζόντιες και κατακόρυφες επιφάνειες από καραβόπανο και ρολά σκίασης. Η γυμνή αισθητική του χώρου επικρατεί και κυριαρχεί μια παλέτα υλικών από σκυρόδεμα, χάλυβα και γυαλί, με την προσθήκη ξυλείας ως σύνδεσης του τόπου με τη θάλασσα. Τα στοιχεία σκίασης αποτελούν μία ήπια και διακριτική προσθήκη, αφήνοντας το κτίριο ανέπαφο, αλλά ταυτόχρονα εξισορροπώντας το παλαιό με το νέο, μέσα από ένα κομψό βιομηχανικό ύφος. Ξενοδοχείο "Dexamenes Seaside" σε ένα παλαιό κέλυφος εργοστασίου στην Πελοπόννησο. Φωτογραφίες: Claus Brechenmacher & Reiner Bauman

Αντικείμενο του έργου είναι η μετατροπή ενός τυπικού διαμερίσματος της δεκαετίας του '60 στο Κολωνάκι σε ιατρικό χώρο. Γνωρίζοντας πως η επίσκεψη σε ένα γιατρό συνοδεύεται από ανάμεικτα συναισθήματα προσμονής, προσδοκίας και κατά συνέπεια αγωνίας για τον επισκέπτη, στόχος της αρχιτεκτονικής μελέτης υπήρξε η δημιουργία ενός περιβάλλοντος ηρεμίας, άνεσης και φιλικής ατμόσφαιρας.
Ο χώρος χρειάστηκε να ανακαινιστεί ριζικά για να υποδεχτεί τη νέα του χρήση. Πρωταρχική επιδίωξη ήταν να συνδυαστούν οι λειτουργικές ανάγκες και οι προδιαγραφές ενός υπερσύγχρονου ιατρείου με τη δημιουργία ενός χώρου λιτού και φιλόξενου.
Κυρίαρχα στοιχεία του ανασχεδιασμού υπήρξαν η κατάργηση της συμβατικής διαμερισματοποίησης των υφιστάμενων χώρων, η ενοποίησή τους, αλλά και ο σχεδιασμός ειδικών κατασκευών, ιδιαίτερα στο χώρο της υποδοχής και αναμονής.
Η υποδοχή χωροθετείται λειτουργικά και συμβολικά στην κεντρική ζώνη του ενιαίου χώρου. Σε άμεση συνέχεια με το χώρο της γραμματείας βρίσκεται το γραφείο των ιατρών, ενώ σε ανεξάρτητη ζώνη χωροθετούνται τα δύο εξεταστήρια, εξασφαλίζοντας ιδιωτικότητα και ηχομόνωση. Οι βοηθητικοί και οι υγροί χώροι ολοκληρώνουν τη λειτουργική διαρρύθμιση του ιατρείου.
Ζεστές γήινες αποχρώσεις και ουδέτεροι τόνοι του γκρι εναλλάσσονται σε όλους τους χώρους. Το μόνο έντονο χρώμα, το χρώμα του μοσχολέμονου, επιλέχθηκε για τις δερμάτινες επενδύσεις των εξεταστηρίων.

Το γραφείο PILA κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό με πρόσκληση για τον επανασχεδιασμό της πρόσοψης του Πύργου Πειραιά.
Με ύψος 84 μέτρα, η παρουσία του Πύργου του Πειραιά, σχεδιασμένου από τους αρχιτέκτονες Ι. Βικέλα, Γ. Μολφέση και Αλ. Λοΐζο, κυριαρχεί στην εικόνα του λιμανιού για 44 χρόνια, ωστόσο το εσωτερικό του δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ, εκτός από τους τρεις πρώτους ορόφους.

Το 2020 ο Δήμος του Πειραιά ήρθε σε συμφωνία με κοινοπραξία επενδυτών για τη μετατροπή της υπάρχουσας δομής σε γραφεία, χώρους λιανικού εμπορίου και εστιατόρια, καθώς και για την αναβάθμιση της πρόσοψης του κτιρίου. Η κοινοπραξία αποτελείται από την Dimand S.A. μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕBRD) και την Prodea Investments.
Η νικητήρια σχεδιαστική πρόταση επαναπροσδιορίζει τον Πύργο, μετατρέποντάς τον σε ένα δυναμικό τοπόσημο, που αντανακλά την ενέργεια της περιοχής του Πειραιά. Η προτεινόμενη όψη ισορροπεί τη μεγάλη κλίμακα του Πύργου με τη μικρότερη κλίμακα της πόλης, ενώ παράλληλα οριοθετεί φιλόξενους εξωτερικούς χώρους και ευκαιρίες για να βιώσει κανείς τη μοναδική θέα στο λιμάνι. Επίσης, βελτιώνει την εμφάνιση του δρόμου, εισάγοντας στοιχεία βλάστησης σε μια γειτονιά με μικρή παρουσία πρασίνου.

Η προτεινόμενη όψη αποτελείται από ένα σύστημα σκίασης κατακόρυφων και οριζόντιων περσίδων, το οποίο τυλίγει τον όγκο του Πύργου. Κάθε κατακόρυφη περσίδα μετατοπίζεται οριζόντια από τον ένα όροφο στον άλλο, δημιουργώντας ένα μοτίβο σπείρας, που τυλίγεται
γύρω από το κτίριο. Το μοτίβο φαίνεται να ολισθαίνει απαλά από τη μία πρόσοψη στην άλλη, δίνοντας την εντύπωση ενός τεράστιου πέπλου που ντύνει τον Πύργο και δημιουργώντας παράλληλα μια δυναμική οπτική εμπειρία που μεταμορφώνεται συνεχώς, ανάλογα με τις γωνίες θέασης από τον παρατηρητή. Για να τονιστεί περαιτέρω η κίνηση της πρόσοψης, οι κατακόρυφες περσίδες περιστρέφονται, καθώς ανεβαίνουν προς την κορυφή της δομής. Η περιστροφή των περσίδων έχει σχεδιαστεί για να βελτιστοποιεί την απόδοση σκίασης του κτιρίου και να ενισχύει την πανοραμική θέα του. Ο σχεδιασμός του συστήματος σκίασης είναι αποτέλεσμα μιας φιλόδοξης στρατηγικής βιωσιμότητας και εξοικονόμησης ενέργειας. Μετά από μια σχολαστική ηλιακή μελέτη, οι κατακόρυφες και οριζόντιες περσίδες του Πύργου σχεδιάστηκαν έτσι, ώστε να μειώνουν την ηλιακή έκθεση των όψεων κατά 50%, με αποτέλεσμα την εκτιμώμενη μείωση κατά 20% των συνολικών ενεργειακών απαιτήσεων.

Αρχιτεκτονική μελέτη:
PILA
Ομάδα μελέτης:
Ηλίας Παπαγεωργίου, Χριστίνα Παπαλεξανδρή, Ιακωβίνα Κοντιζά, Κωνσταντίνος Βουτουφιανάκης Πετρόπουλος, Μαρίνα Αβούρη, Ελένη Νικολάου
Μηχανικός Πρόσοψης:
Eckersley O’ Callaghan
Κοινοπραξία Επενδυτών:
Dimand S.A., Prodea Investments, EBRD
Εμβαδό:
30.000 m2
Όροφοι:
22
Χρήσεις:
Γραφεία, εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια
Renderings:
Konstantinos Koudounis

Η κατοικία αναπτύσσεται με τη μορφή ενός προβόλου μήκους 15 μέτρων, που δίνει την αίσθηση ότι αιωρείται πάνω από το έδαφος. Ο συνθετικός αυτός χειρισμός αποκτά και λειτουργικό χαρακτήρα, καθώς επιτρέπει τη διαμόρφωση ενός προστατευμένου χώρου στάθμευσης. Η μονολιθική δομή του προβόλου επενδύεται εξωτερικά με ξύλο από αγριόπευκο, ενώ τα μεγάλα ανοίγματα προσφέρουν άπλετη θέα. Μονοκατοικία στην πόλη Utri, Λιθουανία. Φωτογραφίες: R.Urbakavičius.

Η Parti Architecture ιδρύθηκε στα Χανιά το 2017, από μια ομάδα νέων αρχιτεκτόνων μηχανικών και διακοσμητών.

Θεωρούμε ότι κάθε έργο, αποτελεί μια ειδική περίπτωση. Έτσι, δίνεται έμφαση στην ανάλυση και ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που το καθιστούν μοναδικό. Η διαφορετικότητα του κάθε μέλους της ομάδας είναι και η δυναμική της, καθώς η αλληλεπίδραση και η συνεργασία οδηγούν στην πολύπλευρη προσέγγιση του έργου. Με εργαλείο τον στρατηγικό σχεδιασμό, παρέχουμε ένα εξατομικευμένο βιώσιμο πλάνο, τόσο για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ιδιωτικών έργων, όσο και για την υλοποίηση επιχειρηματικών κινήσεων.

Ο όρος parti για την αρχιτεκτονική, είναι το σημείο εκκίνησης για την ιδέα, που ακολουθεί όλο τον σχεδιασμό και η οποία μπορεί να εκφραστεί με ποικίλους τρόπους.
Μέσω της συνεργασίας με τον κάθε ενδιαφερόμενο, δημιουργείται από κοινού το ''σημείο εκκίνησης - parti'', για την υλοποίηση του οράματός του.

Η ιδέα, εδώ και αρκετά χρόνια, ήταν να μετατραπεί ένα εγκαταλειμμένο εργοστάσιο κρασιών σε ξενοδοχείο. Μετά από μια μακρά διαδικασία σχεδιασμού και γραφειοκρατίας, η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε και το "Dexamenes Seaside Hotel" πλέον λειτουργεί.
Η ιστορία του εργοστασίου χρονολογείται από την "Εποχή της κορινθιακής σταφίδας". Από την απελευθέρωση της Ελλάδας το 1830 η καλλιέργεια της κορινθιακής σταφίδας απέκτησε εντυπωσιακές διαστάσεις και αποτέλεσε το κυριότερο προϊόν εξαγωγής του ελληνικού κράτους. Το 1910, όμως, το εμπόριο της κατέρρευσε και υπήρξε η ανάγκη απορρόφησης των σταφυλιών σε άλλα προϊόντα, όπως ο οίνος. Αυτή την εποχή δημιουργήθηκαν τα πρώτα οινοποιεία και οινοπνευματοποιεία. Οι "Δεξαμενές" χτίστηκαν κυριολεκτικά επάνω στη θάλασσα, έτσι ώστε τα πλοία να μπορούν να φορτώνουν το κρασί μέσω σωλήνων, από πλατφόρμα που χτίστηκε στην παραλία και έπειτα να το διοχετεύουν σε υπερπόντιες αγορές.
Σε μια από τις πιο παρθένες και όμορφες ακτές της δυτικής Πελοποννήσου, τα εγκαταλειμμένα βιομηχανικά κτίρια, που χαρακτηρίζουν την περιοχή, έχουν παραμείνει σχετικά ανέγγιχτα από τη δεκαετία του 1920, κυριολεκτικά "επάνω στο κύμα". Είναι μια ιδανική τοποθεσία για ένα ξενοδοχείο.
Από την αρχή ήταν ξεκάθαρο για τους μελετητές ότι η ισχυρή ιστορία και η "ακατέργαστη" άγρια ομορφιά των υφιστάμενων κτιρίων δεν πρέπει μόνο να διατηρηθούν, αλλά και να τονιστούν, με ένα σχέδιο που να αποπνέει νέα ζωή στους τοίχους τους και να μετατρέπει την αυστηρή λειτουργικότητά τους σε ένα χώρο ηρεμίας, άνεσης και χαλάρωσης.
Αυτός ο μετασχηματισμός ήταν η βασική πρόκληση της μελέτης του έργου. Αφού σχεδιάστηκαν διάφορες ιδέες, το όραμα άρχισε να γίνεται ξεκάθαρο. Φάνηκε αναγκαίο να επικρατήσει η γυμνή αισθητική του χώρου και να αποφευχθεί η εισαγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή υλικών ξένων σ' αυτόν. Αυτή η συνειδητοποίηση βοήθησε στη δημιουργία μιας παλέτας από σκυρόδεμα, χάλυβα και γυαλί, με την προσθήκη ξυλείας ως σύνδεσης του τόπου με τη θάλασσα. Αλλά ήταν επίσης σαφές ότι η νέα κατασκευή έπρεπε να είναι διακριτική και να αφήνει τα υπάρχοντα κτίρια σχεδόν ανέπαφα, για να διατηρήσουν την ισχυρή παρουσία τους. Το κλειδί για το σχεδιασμό του ξενοδοχείου ήταν η αντίθεση και η εξισορρόπηση του παλαιού με το νέο, χρησιμοποιώντας μια βιομηχανική παλέτα με κομψό τρόπο.
Στο οικόπεδο κυριαρχούν δύο μπλοκ κτισμάτων από σκυρόδεμα, που φιλοξενούν 10 δεξαμενές αποθήκευσης η κάθε μία, περίπου 5 x 6 (m). Αυτό είναι το τέλειο μέγεθος ενός δωματίου ξενοδοχείου και οδήγησε σε ένα γραμμικό σχέδιο μιας σειράς πανομοιότυπων δωματίων με τα ανοίγματα τους προς την παρακείμενη παραλία. Η πρώτη φάση της κατασκευής περιλαμβάνει αυτή τη σειρά των δωματίων, την προσθήκη μιας ελαφριάς δομής στο ένα άκρο της σειράς και έναν διάδρομο που τα συνδέει, ο οποίος υπερυψώνεται από την άμμο και οδηγεί στη θάλασσα.
Το σημείο εισόδου στο ξενοδοχείο είναι πίσω από τις δεξαμενές, από ένα κομψό περίπτερο με γυάλινα χωρίσματα που ανοίγουν πλήρως. Ο χώρος υποδοχής οργανώνεται σε μια πλάκα σκυροδέματος και επεκτείνεται σε ένα στέγαστρο με σανίδες κόντρα πλακέ, που προσφέρει σκιά στη διάρκεια της ημέρας. Η ιστορία του χώρου είναι εμφανής και καθηλωτική, όπως και η ενέργεια που προσφέρει ο ελαφρά επιπλωμένος χώρος του μπαρ και του καθιστικού με τη θέα στη θάλασσα.
Από τον υπερυψωμένο διάδρομο φτάνει κανείς στα δωμάτια, από τις βεράντες των οποίων μπορεί να απολαύσει μια "ιδιωτική" θέα στο ηλιοβασίλεμα μπροστά.
Μπαίνοντας στο δωμάτιο - δεξαμενή, γίνεται αισθητή η αντίθεση του δροσερού, ιδιωτικού χώρου με τη θερμότητα του εξωτερικού. Τα μεγάλα συρόμενα παράθυρα μπορούν να ανοίξουν πλήρως στο θαλασσινό αέρα ή να παραμείνουν κλειστά για να διατηρήσουν τη ψύξη, χωρίς να εμποδίζουν τη θέα. Οι αναλογίες είναι ιδανικές, ένας άνετος, 30 m² προσεκτικά οργανωμένος και με όμορφες λεπτομέρειες χώρος, σχεδιασμένος για να προσαρμοστεί στο "κουτί" της δεξαμενής από εμφανές σκυρόδεμα, χωρίς να παρεμποδίζει τη μοναδική του υφή και πατίνα των τοίχων. Κάθε δωμάτιο διαθέτει ένα διπλό κρεβάτι και ένα μονό, το οποίο μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως καναπές, μια ανοιχτή ντουλάπα και χώρο αποθήκευσης και ένα μπάνιο που χωρίζεται από το δωμάτιο με έναν τοίχο από γυαλί, με υφή που επιτρέπει το φως από το παράθυρο να φτάσει στο πίσω μέρος της δεξαμενής. Οι επιφάνειες από γυαλισμένο μωσαϊκό είναι ένας σύνδεσμος με τα πολύχρωμα αδρανή, που αποκαλύφθηκαν όταν "κόπηκαν" οι τοίχοι από σκυρόδεμα, κατά την κατασκευή των ανοιγμάτων των παραθύρων. Ένα τεράστιο διπλό ντους και ξεχωριστό WC προσδίδουν μια αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης στο λιτό εσωτερικό. Τα φωτιστικά τοποθετούνται κατά μήκος ενός χαλύβδινου σωλήνα, που υποστηρίζει διάφορα στοιχεία του δωματίου και ελίσσεται σαν φίδι από το μπάνιο στο υπνοδωμάτιο και έξω, για να συνδεθεί με το πλαίσιο που υποστηρίζει το στέγαστρο. Συνεχίζει, συνδέοντας κάθε δεξαμενή πριν καταλήξει να σχηματίζει το φέροντα οργανισμό του καθιστικού, του μπαρ και του χώρου υποδοχής.
Αυτό το πλαίσιο λειτουργεί σαν μια λεπτή, μαύρη υπογράμμιση στις νέες παρεμβάσεις, υποδηλώνοντας την ευαίσθητη προσέγγιση για την προσφορά θερμής φιλοξενίας σε μια βιομηχανική περιοχή. Πρόκειται για μια απλή χειρονομία που ελαφραίνει αυτά τα μονώροφα, βαριά μπλοκ, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να απολαύσει την αντίθεση της συμπαγούς μάζας του σκυροδέματος με τις οικείες αναλογίες της προσωπικής του εμπειρίας σε αυτά.
Η φάση Α' περιλαμβάνει τη μετατροπή μόλις 8 από τις 40 δεξαμενές εντός του πρώτου από τα 2 υφιστάμενα μπλοκ από σκυρόδεμα. Η φάση Β', που έχει προγραμματιστεί για το 2019, θα συνεχίσει να μετατρέπει το πρώτο μπλοκ για να προσφέρει περισσότερα δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους. Μια δεύτερη επέκταση με μεταλλική κατασκευή θα γίνει στο τέλος του δεύτερου τετραγώνου και ένας καταπράσινος κήπος σχεδιάζεται για να γεμίσει το χώρο μεταξύ των μπλοκ. Στα γειτονικά υπάρχοντα κτίρια θα στεγαστούν διάφορες χρήσεις, όπως μια ταβέρνα, ένα "boutique" μπακάλικο με τοπικά προϊόντα και ένα ιστορικό δωμάτιο που θα συνδέει τους επισκέπτες με την ιστορία του οικοπέδου. Όλα αυτά θα ανοίξουν σαν μια ζωντανή πλατεία προς στην τοπική περιοχή.

Η ΕΚΑΤΕΡ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1984 και ασχολείται με τη μελέτη, κατασκευή και διαχείριση ιδιωτικών τεχνικών έργων.
Στην πολυετή της παρουσία στον χώρο της Βορείου Ελλάδος η εταιρία κατασκεύασε πλήθος οικοδομικών έργων και κατέλαβε σημαίνουσα θέση μεταξύ των εταιριών του κλάδου.
H ραγδαία ανάπτυξή της τα τελευταία χρόνια βασίστηκε στα υψηλής ποιότητας και αισθητικής έργα της, καθώς και στη στελέχωσή της με δυναμικό άριστης τεχνογνωσίας. Η εταιρεία σχεδιάζει, προγραμματίζει και υλοποιεί έργα που διασφαλίζουν την ποιότητα ζωής του χρήστη λαμβάνοντας υπόψιν τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και επενδύοντας σε κτίρια με υψηλή ενεργειακή απόδοση που δεν επιβαρύνουν το φυσικό περιβάλλον.

ΕΚΑΤΕΡ

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
website:www.ekater.gr
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ.: 2310280624
Διεύθυνση: Ίωνος Δραγούμη 20, Θεσσαλονίκη, ΤΚ: 54624

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Γερμανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης     ΚΑΑ Euromedica AROGH     Ξενοδοχείο Eagles Villas

Ο υπό μελέτη χώρος βρίσκεται σε τυπικό κτίριο γραφείων επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στην περιοχή του Νέου Ψυχικού. Βασικό ζητούμενο αποτέλεσε ο επαναπροσδιορισμός τόσο της λειτουργικής δομής, όσο και της αισθητικής των χώρων, με στόχο το σχεδιασμό ενός συνόλου ικανού να καλύψει τις ανάγκες του νέου χρήστη.
Αναφορικά με τη λειτουργικότητα, η χωρική οργάνωση των χρήσεων επαναπροσδιορίζεται, για να εξυπηρετηθεί ο νέος χαρακτήρας των γραφείων, με την ενοποίηση χώρων υποδοχής και εργασίας και τη δημιουργία των απαραίτητων κλειστών χώρων συνεδριάσεων και μετόχων - στελεχών. Προς αυτή την κατεύθυνση, ένας άξονας κίνησης που διατρέχει όλο το γραφείο προσκαλεί τον επισκέπτη να περιηγηθεί στο χώρο. Αρχικά συναντάται η υποδοχή, έπειτα ο χώρος εργασίας –με τη λογική της open plan κάτοψης– και παράλληλα αναπτύσσονται οι κλειστοί χώροι, τα διευθυντικά γραφεία, τα γραφεία στελεχών και οι χώροι συναντήσεων - συνεδριάσεων. Οι υγροί και βοηθητικοί χώροι τοποθετούνται στο βάθος και εξυπηρετούν χρήστες και επισκέπτες.
Πρωτεύων στόχος κατά τον σχεδιασμό ήταν η δημιουργία χώρων με υψηλή αισθητική και ποιότητα, που αυξάνουν την παραγωγικότητα και βελτιώνουν την παραμονή του χρήστη σε αυτούς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα υλικά, στους φωτισμούς και στην επιλογή των επίπλων. Για το χώρο της υποδοχής σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ένα μεγάλο έπιπλο με ευκρινή την ταυτότητα της εταιρείας. Στο χώρο εργασίας έπιπλα σε λιτές γεωμετρίες, δάπεδα σε ουδέτερα χρώματα, πράσινα στοιχεία και διάτρητες μεταλλικές κατασκευές με αναφορές στα προϊόντα της εταιρείας συνθέτουν ένα ροϊκό σύνολο και ταυτόχρονα μία επιμερισμένη ενότητα, ανάλογα με τις απαιτήσεις των χρηστών. Στους χώρους αναμονής και συνεδριάσεων έντονα χρώματα αναπτύσσονται σε κατακόρυφες και οριζόντιες επιφάνειες με τη μορφή βινυλλικών πλακιδίων και αυτοκόλλητων γεωμετρικών μοτίβων, υπογραμμίζοντας την εταιρική ταυτότητα και προσδίδοντας χαρακτήρα. Τυφλά ή διάφανα διαχωριστικά τοποθετούνται ανάλογα με τις απαιτήσεις των εργαζομένων για απομόνωση ή ιδιωτικότητα. Στο χώρο της τραπεζαρίας, σημείου ξεκούρασης και χαλάρωσης του προσωπικού, κυριαρχούν τα γήινα χρώματα, που προσφέρουν την απαραίτητη ηρεμία.
Σημαντικές επίσης είναι και οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν προς την κατεύθυνση της ενεργειακής αναβάθμισης, με τη μετατροπή του χώρου σε "έξυπνο χώρο". Στοιχεία, όπως νέα κουφώματα, access control, συναγερμός, παγίδες στα εξωτερικά ανοίγματα, νέα φωτιστικά σώματα, μειώνουν τις ενεργειακές απώλειες και βελτιώνουν την ενεργειακή απόδοση και κατανάλωση του χώρου.
Καθαρές φόρμες, ποιοτικός φωτισμός, υλικά υψηλής αισθητικής και έξυπνες ηλεκτρομηχανολογικές παροχές συνθέτουν το περιβάλλον ενός πολυτελούς χώρου εργασίας όπως ήταν το ζητούμενο και από τον ιδιοκτήτη του χώρου εξαρχής.

Η Σουζάνα Αντωνακάκη υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες αρχιτέκτονες. Μαζί με τον Δημήτρη Αντωνακάκη, τον σύντροφό της στη ζωή και στην αρχιτεκτονική, δημιούργησαν έργα αναγνωρίσιμα και με διακριτή ταυτότητα, τα οποία αποτελούν ένα δημιουργικό συγκερασμό ελληνικού και ξένου μοντερνισμού, παράδοσης και νεωτερικότητας.

Το ΚΤΙΡΙΟ αποχαιρετά τη σπουδαία αρχιτέκτονα Σουζάνα Αντωνακάκη και μοιράζεται μαζί σας κάποια από τα έργα της αρχιτεκτονικής της διαδρομής, που παρουσιάστηκαν στο περιοδικό ΚΤΙΡΙΟ.

www.ktirio.gr/el/αρχιτεκτονεσ/α/αντωνακάκης-δημήτρης-αντωνακάκη-σουζάνα-atelier-66

φωτογραφία: Γιώργος Τριανταφύλλου

Θερμομονωτικές πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης

Το novablok™ xps είναι η απάντηση σε κάθε σύγχρονο πρόβλημα θερμομόνωσης. Η πρακτική και εύκολη εφαρμογή του, καθώς και οι πιστοποιημένες επιδόσεις του στη θερμική θωράκιση, τόσο νεόδμητων όσο και υφιστάμενων κατασκευών, το καθιστούν επιτομή στην κατηγορία των σύγχρονων μονωτικών υλικών. Οι πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης novablok προσφέρουν κορυφαίες αντιστάσεις σε απώλειες ενέργειας και θερμοκρασίας, σε μούχλα και μύκητες, υγρασία, διάβρωση καθώς και σε πίεση χάρη στις υψηλές μηχανικές αντοχές του προϊόντος. Αποτελεί μία οικονομική επένδυση που αποφέρει συνεχές κέρδος στους λογαριασμούς ενέργειας, εξοικονομώντας χρήματα σε βάθος χρόνου και διασφαλίζοντας την αξία του κτιρίου. Παράγεται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Θερμοπλαστικής.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.