Elena

Elena

ETHERNET CAT 5E

Καλώδια Ethernet

Τα καλώδια τύπου Ethernet μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σύνδεση πάρα πολλών συσκευών. Ανάλογα με τις ανάγκες των χρηστών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επεκτάσεις συνδέσεων ή νέες εγκαταστάσεις δικτύου και είναι ειδικά κατασκευασμένα για να μειώνουν τις παρεμβολές σήματος διαφορετικών κυκλωμάτων ή καναλιών μεταξύ τους. Τα παρακάτω καλώδια διατίθενται με τρεις διαφορετικούς εξωτερικούς μανδύες ανάλογα με τη χρήση τους: PVC, πολυαιθυλένιο (κατάλληλο για άμεση ταφή) και ελεύθερο αλογόνων (LSZH). Καλώδια κατηγορίας 5e (cat 5e) διαχειρίζονται ταχύτητες ως και 1000 Mbps στα 100 ΜΗz και είναι από τις πιο οικονομικές και διαδεδομένες λύσεις στην αγορά, που υποστηρίζουν ωστόσο αξιοπρεπείς ταχύτητες για ανάγκες ενσύρματων δικτύων.

E-BUS 2X2X0.8

Καλώδια αυτοματισμών

Τα καλώδια BUS είναι κατάλληλα για διασύνδεση έξυπνων (smart) συστημάτων και για ανταλλαγή πληροφοριών ανάμεσα σε διαφορετικά συστήματα αυτοματισμών. Μπορούν να τοποθετηθούν εντός ή εκτός γυψοσανίδων μέσα στα κτίρια, αλλά και σε εξωτερικό χώρο σε ξηρό ή υγρό περιβάλλον, αρκεί να υπάρχει κατάλληλη αντηλιακή προστασία μέσα σε κάποιο σωλήνα. Μπορούν επίσης, να τοποθετηθούν μαζί με καλώδια τροφοδοσίας υψηλής ισχύος χωρίς περιορισμούς. Είναι κατάλληλα να δώσουν λύση σε πλήθος οικιακών και όχι μόνο εφαρμογών, όπως για παράδειγμα να δίνουν εντολές σε χειρισμούς φωτισμού, περσίδων ή κουρτινών, θέρμανσης και αερισμού.

Ενημέρωση για τα μέτρα προστασίας στα συνεργαζόμενα καταστήματα από την KRAFT Paints

Η KRAFT Paints λαμβάνοντας υπόψη τα επίσημα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας, καθώς και την πρόληψη της διάδοσης του κορωνοϊού στα εμπορικά καταστήματα κατά την άρση των περιοριστικών μέτρων, προχωρά σε ενημέρωση των πελατών της στα σημεία πώλησης των προϊόντων της.
«Μία νέα εποχή αρχίζει με έμπνευση, χρώμα και ασφάλεια», είναι το βασικό μήνυμα της αφίσας που δημιούργησε η ομάδα της KRAFT Paints και έχει ήδη τοποθετηθεί σε συνεργαζόμενα σημεία πώλησης. Σκοπός της ενέργειας είναι η σωστή καθοδήγηση των πελατών, με απλά βήματα, όταν εισέρχονται και εξέρχονται από το κατάστημα που επισκέπτονται ώστε να παραμείνουν όλοι ασφαλείς.
Επιπλέον, δημιούργησε ειδικό αυτοκόλλητο δαπέδου για τη σήμανση αποστάσεων εντός των συνεργαζόμενων καταστημάτων, που τοποθετείται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες νομοθετικές διατάξεις, και καθοδηγεί τους πελάτες σχετικά με το που πρέπει να στέκονται κατά την αναμονή τους στα ταμεία, ώστε να διατηρούν ασφαλή απόσταση μεταξύ τους.
Για την KRAFT Paints προτεραιότητα είναι ο πελάτης και γι’ αυτό φροντίζει καθημερινά δημιουργώντας νέα, πρωτοποριακά προϊόντα με γνώμονα πάντα την ποιότητα, την καινοτομία και την άριστη εξυπηρέτηση. Σε αυτήν τη νέα περίοδο, είναι δίπλα μας με σεβασμό και υπευθυνότητα για να μπορούμε να απολαμβάνουμε έναν ευχάριστο και ασφαλή κόσμο χρωμάτων, όπου βρισκόμαστε.

Δωρεά προστατευτικών μασκών από τον Όμιλο εταιρειών Saint-Gobain

Δωρεά προστατευτικών μασκών από τον όμιλο εταιρειών Saint-Gobain
(SAINT GOBAIN AUTOVER HELLAS ΑΕ, SAINT GOBAIN GLASS HELLAS, SAINT GOBAIN HELLAS ABEE, MARIS POLYMERS).
Ο Όμιλος Εταιρειών SAINT-GOBAIN, με αίσθημα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης προέβη σε μια σημαντική δωρεά προστατευτικών μασκών προσώπου προς «Tο Χαμόγελο του Παιδιού», την «Κιβωτό του Κόσμου», το «ΠΙΚΠΑ» και στους «Γιατρούς χωρίς Σύνορα», συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στο έργο που επιτελείται για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.
Χάρη σε αυτή τη πρωτοβουλία, ο Όμιλος Εταιρειών SAINT-GOBAIN, υποστηρίζει ενεργά αυτούς τους οργανισμούς στις καθημερινές προληπτικές ενέργειές τους κατά της εξάπλωσης του COVID-19 μεταξύ των μελών τους.

ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΣΚΩΝ ΣΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
κα Άντα Κεφαλωνίτου, Οικονομική Διευθύντρια Maris Polymers,
κα Κλειώ Βασιλοπούλου,Yπεύθυνη Επικοινωνίας Maris Polymers,
κα. Ηλιάνα Ζόνγκα,Υπεύθυνη σπιτιού φιλοξενίας του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού».

Γραφεία διοίκησης εταιρείας, Αττική

Σε υφιστάμενο και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίριο γραφείων, σχεδιάστηκαν και οργανώθηκαν νέες εσωτερικές διαρρυθμίσεις για τους γραφειακούς χώρους διοίκησης γνωστής εταιρείας.
Η γραμμική διάταξη του κελύφους με τον κάνναβο ανοιγμάτων και υποστυλωμάτων συμμετείχε δημιουργικά στη σύνταξη του νέου αρχιτεκτονικού λεξιλογίου. Η ακαμψία των επιμήκων εσωτερικών διαδρόμων διασπάστηκε με τον κερματισμό της κεντρικής ζώνης των βοηθητικών χώρων και την προσθήκη χρώματος. Η κάτοψη οργανώθηκε σε επιμέρους διακριτές ζώνες γραφείων, κινήσεων και πλατειών εκτόνωσης, που εναλλάσσονται μεταξύ τους.
Η επιλογή και εφαρμογή των υλικών και η μελέτη φωτισμού, ανέδειξαν το χαρακτήρα και το κύρος ενός τόπου κεντρικής διοίκησης.
Η νέα αρχιτεκτονική διαμόρφωση, επιχείρησε να δώσει πιο ενιαία (open plan) αίσθηση στο χώρο, δημιουργώντας γενναιόδωρες εστίες συνάθροισης και κοινωνικότητας. Η γραμμικότητα της κάτοψης τονίζεται μέσω των επιμήκων επενδύσεων των εσωτερικών όψεων, ενώ οι καμπύλες επιφάνειες σηματοδοτούν τους δυο βασικούς χώρους (lobby) εκτόνωσης και υποδοχής. Οι απαιτήσεις ενός ιεραρχικά υψηλού εργασιακού χώρου, με βασικές αρχές τη συνεργασία και την αυστηρή ιδιωτικότητα, μεταφράστηκε στο χώρο με τις διαφορετικές υφές που προσφέρει η εναλλαγή και η αντίθεση κυρίως φυσικών και λιγότερο συνθετικών υλικών.
Οι κοινόχρηστοι χώροι-κουτιά των κουζινών και W.C. μαζί με τους κλειστούς χώρους των κλιμακοστασίων διαφυγής και μηχανολογικών shaft, συνεχίζουν το "παιχνίδι" των υλικών, καθώς διαφοροποιούνται μέσω του έντονου χρώματος και γίνονται περισσότερο αναγνωρίσιμοι.
Υψηλές προδιαγραφές ορίστηκαν, όσον αφορά την ηχομόνωση, την ηχοαπορρόφηση και την ακουστική των χώρων. Οι επεμβάσεις μελετήθηκαν με γνώμονα το χαμηλότερο κατά το δυνατόν κόστος, τόσο άμεσα (κόστος επέμβασης), όσο και έμμεσα (επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση υλικών). Οι νέες χαράξεις σε αρκετές περιοχές ταυτίζονται με τις παλαιότερες, γεγονός που είχε θετικό αποτέλεσμα στην αναδιάταξη των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και στην επανατοποθέτηση οροφών και δαπέδων.

Κατάστημα & καφέ "TOM'S" στη Θεσσαλονίκη

Το Toms Flagship Store & Cafe βρίσκεται στο ισόγειο διατηρητέου κτιρίου γνωστού και ως "Παλιό Ταχυδρομείο" στο Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι, η εμπειρία της αγοράς για έναν επισκέπτη εμπλουτίζεται και ολοκληρώνεται με την εμπειρία του cafe, στον ίδιο χώρο, σε απόλυτη αρμονία.
Το κατάστημα στήνεται κάτω από την φιλοσοφία προσφοράς (giving) της εταιρείας, με βασική αρχή την επανάχρηση υλικών, την αποφυγή σπατάλης καινούριων και την ανάδειξη της ιστορίας του χώρου. Το παλαιό δάπεδο ντύνει τους τοίχους, οι πόρτες επαναχρησιμοποιούνται, τα παλαιά επιχρίσματα και το τούβλο εμφανίζονται, τα παλαιά έπιπλα επιδιορθώνονται και χρησιμοποιούνται με τελείως διαφορετικό τρόπο, ενώ οι λαμαρίνες προέρχονται από μια παλιά στάνη. Ο επισκέπτης αναγνωρίζει στοιχεία του κτιρίου που είχαν ξεχαστεί με τα χρόνια.
Η βασική αρχή σύνθεσης της σχεδιαστικής ιδέας είναι η οργάνωση του χώρου με ένα εμφανές ξύλινο πλέγμα κάθετων και οριζόντιων διατομών, που άλλοτε εμφανίζεται στην πλήρη ανάπτυξή του (όψη ορόφων), άλλοτε μετατρέπεται σε ένα λειτουργικό στοιχείο του καταστήματος (ραφιέρες) και τέλος υπαινίσσεται ότι υπάρχει, αφήνοντας να φανεί ότι λειτουργεί ως στήριξη των επενδύσεων (βάση σκάλας).
Ό,τι νέο πρέπει να σέβεται το παλαιό και να είναι διακριτό. Μεταλλικά κουφώματα, ξύλο και επένδυση σκυροδέματος για το μπαρ, τα έπιπλα του καφέ συνδυάζονται με αντίκες (vintage) και τα ειδικά σχεδιασμένα (custom made) φωτιστικά ολοκληρώνουν τη σχεδιαστική ιδέα.
Η γυάλινη οροφή στο αίθριο, λόγω του ύψους και της διαφάνειας, δίνει έναν επιβλητικό φωτισμό στο χώρο. Τα φωτιστικά σχεδιάστηκαν με τη χρήση του μετάλλου, ώστε να ταιριάζουν στην αισθητική των καταστημάτων Toms, στο συνολικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, αλλά και στο χαρακτήρα του κτιρίου.
Τα κύρια στοιχεία του κτιρίου, η στοά και το αίθριο, ζωντανεύουν με φώτα και με φυτεύσεις, για να δημιουργήσουν μια νέα "πλατεία" στον ιστό της πόλης. Ο χώρος είναι δυναμικός, συνεχώς εξελίσσεται και διαμορφώνεται ανάλογα με τα δρώμενα που φιλοξενούνται, ενώ ο επισκέπτης νιώθει ελεύθερος να τον ανακαλύψει.
To Toms House άνοιξε το Δεκέμβριο, στον υπόγειο χώρο του κτιρίου. Μια λειτουργική επέκταση του χώρου του καφέ. Ακολουθώντας το βέλος και την παλαιά σκάλα βλέπει κανείς αρχικά το χώρο της καντίνας. Το δάπεδο είναι από παλαιές μαρμάρινες πλάκες για να δίνει την αίσθηση εξωτερικής αυλής.
Περνώντας στο ξύλινο δάπεδο μπαίνει κανείς στον κύριο χώρο του. Οι τοίχοι είναι μαύροι ενώ κυριαρχεί το μαντεμένιο μπαρ, κομμάτι του παλαιού λέβητα που υπήρχε στο χώρο αυτό. Στη δεύτερη αίθουσα το κέντρο του χώρου είναι το τζάκι, η εστία. Η αίσθηση του σπιτιού είναι κυρίαρχη σε ολόκληρο το χώρο του καταστήματος με χαλιά και έπιπλα αντίκες ή ειδικά κατασκευασμένα.
Οι επεμβάσεις είναι ελάχιστες, επιχρίσματα, τούβλα και πέτρα προδίδουν την ιστορία του κτιρίου αφού διατηρήθηκαν ως είχαν, με ελάχιστες επεμβάσεις καθαρισμού και ενίσχυσης. Ο χώρος φωτίζεται μέσα από τον ξύλινο κάναβο στην οροφή, ενισχύοντας την αίσθηση αυτή της εσωτερικής αυλής.

"DE OS" - Κατοικία στην Ολλανδία

Ένα πρώην αγρόκτημα στα περίχωρα της Χάγης στην Ολλανδία, που ονομάζεται "de Os" (Βους) λόγω του χαρακτηριστικού γλυπτού στην όψη του κτιρίου και είχε μετατραπεί σε κατοικία πριν από μερικές δεκαετίες, ανακαινίζεται πλήρως με άξονα τις επιθυμίες της οικογένειας που θα το κατοικήσει.
Το χαμηλό ύψος της οροφής, τα σκούρα χρώματα των υλικών, καθώς και τα μικρά παράθυρα στις όψεις ήταν οι κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν με σκοπό να μπει το φυσικό φως όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στους χώρους, όπως ζητήθηκε από τους ιδιοκτήτες.
Αιτούμενο επίσης ήταν και η βελτίωση της χωρικής ποιότητας του κτιρίου, που επιτυγχάνεται με τη συνένωση ορισμένων χώρων καθώς και με την κεντρική τοποθέτηση της σκάλας, δημιουργώντας έτσι μια άμεση σχέση μεταξύ των δύο ορόφων.
Στο ισόγειο βρίσκεται το μεγάλο καθιστικό γύρω από την κεντρικά τοποθετημένη μεταλλική σκάλα και το υφιστάμενο τζάκι. Χωρίζεται από τους βοηθητικούς χώρους, όπως η κουζίνα και η είσοδος, με διάφανες γυάλινες πόρτες σε μεταλλικό πλαίσιο, προσθέτοντας περαιτέρω στην ενοποίηση του δαπέδου.
Ο υπάρχων ξύλινος σκελετός του κτιρίου με τις κολώνες σχήματος "Ψ", υπεβλήθη σε αμμοβολή και τονίζεται σε σχέση με τα υπόλοιπα στοιχεία, τα οποία χρωματίστηκαν λευκά, αλλά και το νέο ανοιχτό γκρι δάπεδο πολυουρεθάνης. Ένα νέο παράθυρο του ιδίου τύπου με τα υφιστάμενα, ενισχύει το φωτισμό του ισογείου και τη σχέση με το εξωτερικό τοπίο.
Ο σχεδιασμός των νέων στοιχείων, όπως η ανοιχτή μεταλλική σκάλα, οι μεταλλικές υαλόθυρες και η κινητή επίπλωση σε σύνθεση με το υφιστάμενο αδρό κέλυφος, δημιουργεί ένα σύγχρονο ζεστό σύνολο με νέα ταυτότητα.
Στον όροφο βρίσκονται τα υπνοδωμάτια, ομοίως γύρω από ένα μεγάλο ενιαίο χώρο με τα ξύλινα δοκάρια της στέγης αντίστοιχα τονισμένα. Αποκαλύφθηκε το μεγάλο ύψος αυτού του επιπέδου, καταργώντας ένα βοηθητικό μεσοπάτωμα, πλέον χωρίς χρήση. Εδώ το στηθαίο της σκάλας κλείνει με τη χρήση ενός υδραυλικού μηχανισμού, συμπληρώνοντας οπτικά και λειτουργικά το δάπεδο, απομονώνοντας ταυτόχρονα τους δύο ορόφους, λειτουργικά ή για ακουστικούς και θερμομονωτικούς λόγους. Και σε αυτό το επίπεδο, ένα νέο παράθυρο προσφέρει ανεμπόδιστη θέα προς το φυσικό τοπίο στα περίχωρα της Χάγης.

Επισκευή μόνωσης

Μετά την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών εξυγίανσης, οι επεμβάσεις ενίσχυσης της θερμομονωτικής επάρκειας που ακολουθούν τη λύση του συμβατικού δώματος γίνονται με την ακόλουθη σειρά :
• Κατασκευή φράγματος υδρατμών με χρήση υλικών με υψηλή αντίσταση στη διάχυση των υδρατμών (διπλή ασφαλτική επάλειψη, μία στρώση ασφαλτόπανου ή τοποθέτηση φύλλου πολυαιθυλενίου).
• Τοποθέτηση του θερμομονωτικού υλικού (ενδεχομένως με κάλυψή του με προστατευτικό φύλλο πολυαιθυλενίου, αν θα ακολουθήσει κατασκευή στρώσης κλίσεων και είναι ευαίσθητο σε προσβολή από υγρασία).
• Διαμόρφωση στρώσης κλίσεων, εφόσον η υφιστάμενη δεν είναι αποτελεσματική. Εναλλακτικά διάστρωση τσιμεντοκονιάματος (πάχους 4-5 cm με ελαφρό πλέγμα), ως υπόστρωμα για τη διάστρωση της στεγανοποιητικής στρώσης.
• Κατασκευή της στεγανοποιητικής στρώσης (από ασφαλτόπανο, συνθετικές μεμβράνες κτλ.), με κατάλληλη προστασία της από την ηλιακή ακτινοβολία, εφόσον είναι τελική στρώση (ασφαλτόπανο με επικάλυψη ψηφίδας ή φύλλο αλουμινίου).
• Κατασκευή της τελικής στρώσης (πλακίδια με τσιμεντοκονίαμα, κροκάλες), με παρεμβολή γεωυφάσματος.

Επισκευή μόνωσης με κατασκευή αντεστραμμένου δώματος

Εφόσον για την ενίσχυση της θερμομονωτικής επάρκειας υφιστάμενου δώματος επιλεγεί η εφαρμογή αντεστραμμένου δώματος, είναι απόλυτα απαραίτητο να ελεγχθεί και να εξασφαλιστεί η λειτουργική επάρκεια της στεγανοποιητικής στρώσης. Στις περιπτώσεις που υπάρχουν εκτεταμένες φθορές ή βλάβες στην υφιστάμενη κατασκευή, θα πρέπει αυτές να αποκατασταθούν πλήρως ή να διαστρωθεί νέα στεγανοποιητική στρώση. Οι εργασίες εκτελούνται με την ακόλουθη σειρά:
• Αποκατάσταση της στεγανοποιητικής στρώσης ή διάστρωση νέας.
• Τοποθέτηση των θερμομονωτικών πλακών (πλάκες από υλικά απρόσβλητα από την υγρασία) απευθείας επάνω στην στεγανοποιητική στρώση με απλή διάστρωση χωρίς επικόλληση.
• Τοποθέτηση γεωυφάσματος ή μεμβράνης διαχείρισης ομβρίων.
• Κατασκευή της τελικής προστατευτικής στρώσης, που την αποτελούν είτε πλάκες πεζοδρομίου με απευθείας τοποθέτηση επάνω σε εφέδρανα ή ροδέλες (βατό αντεστραμμένο δώμα), ή κροκάλες ή χαλίκια σε πάχος περί τα 10 cm (επισκέψιμο αντεστραμμένο δώμα).

Διαμόρφωση αυλών σε βιοκλιματική κατοικία

Διάφορα επίπεδα περιμετρικά του κτιρίου, όπως και η πισίνα, διαμορφωμένα με νερό συμβάλλουν στο δροσισμό του. Η κατοικία είναι σχεδιασμένη για να παράγει όση ενέργεια καταναλώνει, το κτίριο διαθέτει αρκετά συστήματα υψηλής απόδοσης, συμπεριλαμβανομένων των ηλιακών συλλεκτών που καλύπτουν πάνω από το ήμισυ της επιφάνειας της στέγης, καθώς και γεωθερμικά και υδραυλικά συστήματα θέρμανσης και ψύξης. Αρχιτεκτονική μελέτη: Jim Olson, FAIA. Φωτογραφίες: Matthew Millman.

Subscribe to this RSS feed

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.