Η κατοικία βρίσκεται στην Κράτηγο Μυτιλήνης σε σημείο με αμφιθεατρική θέα προς την ανατολική πλευρά του Αιγαίου. O σχεδιασμός του κτιρίου εκμεταλλεύεται το ανάγλυφο του εδάφους και τον προσανατολισμό του οικοπέδου, καθώς η κατοικία ανοίγεται προς την νοτιοανατολική θέα του θαλάσσιου μετώπου και της καταπράσινης πλαγιάς, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζεται από έναν πιο εσωστρεφή σχεδιασμό στο βορειοδυτικό και ψηλότερο τμήμα του οικοπέδου, από όπου πραγματοποιείται και η είσοδος στην ιδιοκτησία.
Το σχεδιασμό του κτιρίου διέπουν σύγχρονες σχεδιαστικές αρχές και δυναμικές γεωμετρικές χαράξεις, οι οποίες επεκτείνονται και στις υπαίθριες διαμορφώσεις και προσβάσεις. Η καθαρότητα του κτιριακού όγκου, εξ' ολοκλήρου από ανεπίχριστο σκυρόδεμα, συνδιαλέγεται με τη δυναμική γεωμετρία και εναλλάσσεται με γυάλινες κινούμενες επιφάνειες, οι οποίες εξισώνουν τον εσωτερικό με τον εξωτερικό xώρο και δημιουργούν εντυπωσιακές φυγές καδράροντας τη θέα προς τη θάλασσα της ανατολικής όψης και την καταπράσινη πλαγιά της νότιας όψης.
Βασική συνθετική αρχή αποτελούν οι δύο έντονες χαράξεις του δυτικού και του νότιου μετώπου, που σχίζουν το ανάγλυφο του εδάφους, τέμνονται μεταξύ τους και σχηματίζουν το ορθογώνιο τρίγωνο της κάτοψης.
Η κατοικία αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Το ενδιάμεσο επίπεδο, από το οποίο πραγματοποιείται και η είσοδος, αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο διημέρευσης (καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, WC), ο οποίος ανοίγεται πλήρως προς τη θέα και τη βεράντα - πλατφόρμα, όπου η πισίνα ως βασικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής σύνθεσης ξεδιπλώνεται σε όλο το μήκος της όψης, αποτελώντας ταυτόχρονα και στοιχείο δροσισμού κατα τη διάρκεια της ημέρας. Ένα εσωτερικό τριγωνικό αίθριο διαπερνά όλα τα επίπεδα και οδηγεί το φυσικό φως από τους φεγγίτες της οροφής και τα κατακόρυφα ανοίγματα της δυτικής όψης στο χαμηλότερο επίπεδο ακριβώς κάτω από το επίπεδο της εισόδου, στο οποίο χωροθετούνται 4 ανεξάρτητοι ξενώνες, εκ των οποίων οι τρεις παρατάσσονται ακριβώς κάτω από την πισίνα του ισογείου και εκτονώνονται προς τη θέα του ανατολικού Αιγαίου. Η εντυπωσιακή σκάλα κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα καθώς ξετυλίγεται ελεύθερα σαν κορδέλα μέσα στο αίθριο. Ανεβαίνοντας τη σκάλα ο συμπαγής δυτικός τοίχος αποδομείται σταδιακά και αντικαθίσταται από ένα μεγάλο ενιαίο άνοιγμα στο τελευταίο επίπεδο, το οποίο προστατεύεται από το δυτικό φως χάρη σε μία σειρά από ρυθμιζόμενες κατακόρυφες μεταλλικές περσίδες. Στο ψηλότερο επίπεδο χωροθετείται η κυρίως κρεβατοκάμαρα, με εντυπωσιακές φυγές και ελεύθερες θεάσεις από κάθε γωνία του δωματίου.
O βιοκλιματικός χαρακτήρας, που διέπει το σχεδιασμό, αποτυπώνεται στον προσανατολισμό της κατοικίας, στα στοιχεία οριζόντιας σκίασης στην ανατολική όψη, στα στοιχεία κατακόρυφης σκίασης στη δυτική όψη και στη δυνατότητα φυσικού αερισμού σε όλους τους χώρους της κατοικίας. Η κατοικία ήταν υποψήφια για το βραβείο "Mies Van der Rohe 2021".

Ο υπό μελέτη χώρος εντοπίζεται σε τυπικό κτίριο γραφείων της εταιρείας Uala Greece επί της Λεωφόρου Κηφισίας στην περιοχή της Κηφισιάς. Βασικό ζητούμενο αποτέλεσε ο επαναπροσδιορισμός τόσο της λειτουργικής δομής, όσο και της αισθητικής αναβάθμισης των χώρων.

Αναφορικά με τη λειτουργικότητα, η χωρική οργάνωση των χρήσεων επαναπροσδιορίζεται –με σκοπό να εξυπηρετηθεί ο χαρακτήρας της νέας εταιρίας– με ενοποίηση των χώρων εργασίας και τη δημιουργία των απαραίτητων κλειστών χώρων συνεδριάσεων. Οδηγός για τον περαιτέρω σχεδιασμό του χώρου στάθηκε η επιμήκης κάτοψη του χώρου. Οι υαλοπίνακες που αναπτύσσονται στις τρεις από τις τέσσερις πλευρές του περιγράμματος επέτρεψαν στις λειτουργίες να αναπτυχθούν διαδοχικά, σε ζώνες, προσφέροντας φυσικό φωτισμό σε όλους τους χώρους. Στην πρώτη ζώνη τοποθετούνται ο χώρος αναμονής - χαλάρωσης και το small meeting room. Πίσω από γυάλινα διαχωριστικά, το meeting room φιλοξενεί συγκεντρώσεις μικρών ομάδων, καθημερινές ενημερώσεις, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί σαν χώρος ραντεβού με εξωτερικούς συνεργάτες. Ένα χαμηλό διαχωριστικό, υπενδεδυμένο με ηχοαπορροφητικό υλικό, οριοθετεί το πέρασμα του χρήστη στη δεύτερη ζώνη - χώρο εργασίας, ο οποίος αναπτύσσεται σε ελεύθερη κάτοψη και είναι ο κύριος χώρος του γραφείου. Νησίδες εργασίας αναπτύσσονται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ομάδας, οι οποίες βρίσκονται σε κοντινές αποστάσεις προκειμένου να συνεργάζονται και να επικοινωνούν εύκολα και τη διάρκεια της ημέρας. Τον χώρο εργασίας ακολουθεί ένας ακόμα χώρος χαλάρωσης και η μικρή τραπεζαρία (τρίτη ζώνη), ενώ στο βάθος του χώρου φιλοξενείται το μεγάλο meeting room και το γραφείο του ceo της εταιρίας (τέταρτη ζώνη).

Πρωτεύων στόχος κατά το σχεδιασμό ήταν η δημιουργία χώρων με υψηλή αισθητική και ποιότητα που αυξάνουν την παραγωγικότητα και βελτιώνουν την παραμονή του χρήστη σε αυτούς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα υλικά, στους φωτισμούς και στην επιλογή των επίπλων. Φυσικά φυτά, γήινα χρώματα, άνετα καθίσματα και χαμηλές επιφάνειες εργασίας συνθέτουν τον χώρο αναμονής που λειτουργεί σαν χώρος χαλάρωσης κατά τη διάρκεια της μέρας. Στον χώρο εργασίας, ουδέτερα χρώματα, έπιπλα σε λιτές γεωμετρίες και ηχοαπορροφητικά διαχωριστικά επιτρέπουν στους εργαζόμενους να επικεντρωθούν στην εργασία τους ενώ στα meeting rooms έντονα χρώματα αναπτύσσονται σε κατακόρυφες και οριζόντιες επιφάνειες και λειτουργούν σαν οδηγοί δημιουργικότητας.

Τα κρυστάλλινα διαχωριστικά επενδύονται με διάτρητα, χρωματιστά αυτοκόλλητα, ενώ τρισδιάστατα γράμματα και neon φωτιστικά προσδίδουν τον χαρακτήρα της εταιρίας και διακοσμούν τον χώρο. Η πορεία στον χώρο ορίζεται από βυνιλικά αυτοκόλλητα στο δάπεδο που λειτουργούν τόσο σαν σήμανση όσο και σαν όρια του κάθε χώρου.

Επιπλέον ο φωτισμός του χώρου χωρίζεται σε ζώνες και εντάσεις. Σε πλήρη λειτουργία εξυπηρετεί την καλή λειτουργεία του συνόλου του χώρου ενώ με την επιλογή των ζωνών, των επιδαπέδιων και των neon επιτοίχιων φωτιστικών δημιουργείται η ζητούμενη ατμόσφαιρα τις απογευματινές ώρες.

 

 

Πρόκειται για μια κατοικία σε μια προστατευόμενη δασώδη περιοχή, με έντονες υψομετρικές διαφορές, η οποία επέτρεπε ευφάνταστες λύσεις. Τα κύρια υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της "Well 58" είναι το σκυρόδεμα, το μέταλλο και το γυαλί, που συμπληρώνουν την απλότητα του σχεδιασμού, ενώ ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη χρήση του φυσικού φωτισμού.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο συμμετρικός σχεδιασμός του λουτρού, το οποίο διαχωρίζεται από το υπνοδωμάτιο με ένα φωτοδιαπερατό πέτασμα στο κεφαλάρι του κρεβατιού. Το δάπεδο του ντους διαμορφώνεται σε στάθμη 60 cm χαμηλότερη από αυτήν του δωματίου, γεγονός που προσφέρει ιδιαίτερη ασφάλεια σε σχέση με την απορροή του νερού. Η τελική του επιφάνεια διαθέτει επίστρωση από διακοσμητικό κουρασάνι, όπως και οι πάγκοι των νιπτήρων που είναι κατασκευασμένοι από κόντρα πλακέ θαλάσσης.

Αρχιτεκτονική μελέτη: Ekky Architects – Ελίνα Κρητικού, Kenzo Yamashita

Φωτογραφία: Creative Photo Room

7 IMG 0898

Ο χώρος του καθιστικού, με διπλό ύψος, ενισχύει τις οπτικές φυγές στα δύο κυρίαρχα επίπεδα της κατοικίας, το ισόγειο και τον πρώτο όροφο.
Φωτογραφία: Creative Photo Room

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη μελέτη φωτισμού της εισόδου της κατοικίας, όπου υλικά και υφές συνδυάζονται αρμονικά.
Φωτογραφία: Studiovd.Gr

Οι πράσινες περιοχές στην ανοιχτή κάτοψη των γραφείων δημιουργούν έναν υγιή και ευχάριστο χώρο, ενώ ταυτόχρονα φιλτράρουν τον αέρα.
Φωτογράφος: Στάθης Μαμαλάκης

Οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις είναι εμφανείς στην οροφή, διατηρώντας το βιομηχανικό ύφος του κτιρίου και της περιοχής.
Φωτογράφος: Στάθης Μαμαλάκης

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης ενός υφιστάμενου κτιρίου ή μιας κτιριακής μονάδας (ορόφου, διαμερίσματος) αποσκοπεί στη μείωση, σε σύγκριση με την υφιστάμενη κατάσταση, των απαιτούμενων θερμικών και ψυκτικών φορτίων και τον περιορισμό της καταναλισκόμενης ενέργειας και ταυτόχρονα τη βελτίωση του αισθήματος θερμικής άνεσης στους χρήστες του.

Στo πλαίσιo του ευρύτερου έργου επανάχρησης των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας "Παπαστράτος", ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα εγκαταστάσεων γραφείων, το οποίο εκτείνεται σε 3 οικοδομικά τετράγωνα συνολικής έκτασης 17.841 m² και συνολικής οικοδομήσιμης έκτασης 77.050 m², αναβάθμισε και έδωσε ζωή στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου στον Πειραιά. Σε συνέχεια του έργου της επανάχρησης του σιλό με τις καπναποθήκες του Piraeus Port Plaza 1 (ΡΡΡ1), το Piraeus Port Plaza 2 (ΡΡΡ2) αποτελείται από τα κτίρια ΡΡΡ2Ε, ΡΡΡ2Ζ και το διατηρητέο κτίριο PPP2Δ.
Στο φιλόδοξο έργο της αναγέννησης της πόλης του Πειραιά και της αναβίωσης των εγκαταστάσεων του Παπαστράτου, η KN Group ανέλαβε στα εν λόγω κτίρια τον ολοκληρωμένο ρόλο του στρατηγικού συνεργάτη της Τeleperformance Ελλάδος για την ανάπτυξη των επαγγελματικών της χώρων, ο οποίος περιλαμβάνει τον κτιριολογικό σχεδιασμό, την τεχνική παρακολούθηση, την υψηλή επίβλεψη, καθώς και την παραλαβή των εκτελεσμένων εργασιών από το σύνολο των υπεργολάβων εκ μέρους του πελάτη της. Επιπροσθέτως, για το κτίριο ΡΡΡ2Ε, η ΚΝ Group εκπόνησε λεπτομερή μελέτη εσωτερικής διαρρύθμισης, καθώς και διαμόρφωση της επίπλωσης, έτσι ώστε να αναδειχτεί η εταιρική ταυτότητα.
Η φιλοσοφία σχεδίασης του PPP2 εστιάζεται κυρίως στη συνεργατικότητα, στην ενεργοποίηση έξυπνων λύσεων, στην ανάδειξη της καινοτομίας με στόχο την κάλυψη των ατομικών, αλλά και των ομαδικών αναγκών των χρηστών, καθώς και στη δυνατότητα να ακολουθούν τις εταιρικές στρατηγικές. Ο σχεδιασμός αναφέρεται σε μια φρέσκια, δυναμική γενιά εργαζομένων, καθώς εμπνέεται από τους σύγχρονους παγκόσμιους χώρους εργασίας.
Το διατηρητέο κτίριο ΡΡΡ2Δ αποτελεί τοπόσημο για την περιοχή του Αγίου Διονυσίου, αλλά και ολόκληρου του συγκροτήματος της Teleperformance. Το τριώροφο ιστορικό κτίριο του 1910 - 1920 υπήρξε πρώην οικία της εταιρείας Παπαστράτου, αλλά και της ηθοποιού και υπουργού Πολιτισμού - Αθλητισμού Μελίνας Μερκούρη. Με αμέριστο σεβασμό στην ιστορία και στην πολιτισμική του αξία, το κτίριο αποκαταστάθηκε και ανακατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου, από το εξωτερικό κέλυφος μέχρι και τη συντήρηση και αποκατάσταση των εσωτερικών τοιχογραφιών του. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο σχεδιασμός της διάταξης των εσωτερικών χώρων έγινε με βάση τις ανάγκες και τις προδιαγραφές της εταιρείας, με βάση τους συγκεκριμένους όρους που έθεσε το Υπουργείο Πολιτισμού λόγω της ιδιαιτερότητάς του.
Το κτίριο ΡΡΡ2Ε, με προηγούμενη χρήση ως κτίριο λιθογραφίας καπνού Παπαστράτου, ανακατασκευάστηκε το 2018 - 2019 και μετατράπηκε σε ένα "πράσινο", πιστοποιημένο με LEED, κτίριο γραφείων εμβαδού 14.000 m² με 8 ορόφους, υπόγειες θέσεις στάθμευσης και δυναμική έως 1.014 θέσεων εργασίας.
Πρόκειται για ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις γραφείων, στις οποίες έχουν μελετηθεί και πραγματοποιηθεί συνολικά όλες οι προδιαγραφές και οι απαιτήσεις για ένα δημιουργικό και εμπνευσμένο εργασιακό περιβάλλον. Ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στη δημιουργία καλύτερης ακουστικής για τους χώρους ανοιχτής διάταξης (open-space), που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό εργαζομένων, μέσω της συνολικής επένδυσης των οροφών με ηχοαπορροφητικά πετάσματα.
Στο ισόγειο φιλοξενούνται χώροι συσκέψεων και συνεργασίας για μικρές και μεγαλύτερες ομάδες, ενώ οι ανοιχτοί χώροι ανάπαυσης και διαλείμματος με ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα και φωτιστικά στοιχεία προσθέτουν αξία στην καθημερινή εργασιακή ζωή. Έχουν προβλεφθεί αίθουσες εκπαίδευσης προσωπικού, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα για όλο το προσωπικό, καθώς και θέσεις στάθμευσης στο υπόγειο.
Όλοι οι όροφοι είναι αφιερωμένοι στις εγκαταστάσεις γραφείων, στις οποίες η διαμόρφωση των χώρων, ο σχεδιασμός της επίπλωσης και η επιλογή των υλικών ακολουθούν μια ευελιξία και προσαρμοστικότητα, σύμφωνα με τις ταχέως μεταβαλλόμενες ανάγκες της εταιρείας. Κάθε επίπεδο έχει διαμορφωθεί με ανοιχτή διάταξη, φιλοξενώντας επιπλέον κλειστούς και ανοιχτούς χώρους συναντήσεων και κλειστά ιδιωτικά γραφεία.
Η πολύχρονη και βαθιά γνώση της ΚΝ Group στο σχεδιασμό και στην κατασκευή γραφείων οδήγησε στην αναβάθμιση και εξέλιξη του σταθμού εργασίας των εργαζομένων. Έξυπνα σχεδιασμένο, αυτό το έπιπλο εξασφαλίζει μέγιστη ηχοαπομόνωση, ενώ η σωστή διαχείριση καλωδίων δίνει τη δυνατότητα χρήσης σειράς γραφείων χωρίς ορατά καλώδια. Τα χρωματιστά ηχοαπορροφητικά πετάσματα μπορούν να αλλάζουν χρώμα εύκολα και οικονομικά, εξυπηρετώντας διαφορετικές ανάγκες εταιρικών ταυτοτήτων. Ο σχεδιασμός του σταθμού εργασίας αποσκοπεί παράλληλα στη στενή και άμεση συνεργασία του μάνατζερ και των εργαζομένων. Επιπλέον, για την κάλυψη των αναγκών του ΡΡΡ σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν πολυχρηστικές νησίδες, οι οποίες εξυπηρετούν τους εργαζόμενους και τις τεχνικές ανάγκες τους, καθώς και τον έλεγχο της εισόδου. Αποτελούν ένα πολυέπιπλο, το οποίο είναι πάντα υπερυψωμένο, με μεταλλική βάση και ειδική εσοχή για την τοποθέτηση του λογότυπου του πελάτη.
Οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις είναι εμφανείς στην οροφή, διατηρώντας το βιομηχανικό ύφος του κτιρίου και της περιοχής, ενώ τα γραμμικά φωτιστικά στοιχεία διαχέουν το φωτισμό στα κατάλληλα επίπεδα για την εργασία.
Η οπτική εταιρική ταυτότητα έχει αναδειχθεί και έχει ενσωματωθεί στο σχεδιασμό με ολιστικό και κομψό τρόπο. Δομικά στοιχεία του κελύφους, όπως είναι η συστοιχία των υποστυλωμάτων, έχουν αξιοποιηθεί και αναδειχθεί με την ένταξη της εταιρικής ταυτότητας σ' αυτά.
Τέλος, για τη δημιουργία ενός υγειούς και ευχάριστου περιβάλλοντος χώρου, εντάχθηκαν "πράσινες" περιοχές στην ανοιχτή κάτοψη των γραφείων, οι οποίες αναβαθμίζουν την ποιότητα της εργασιακής ζωής, ενώ ταυτοχρόνως φιλτράρουν τον αέρα.
Το κτίριο ΡΡΡ2Ζ αποτελεί το τρίτο κομμάτι του οικοδομικού τετραγώνου, το οποίο κτίστηκε εκ θεμελίων το 2019 - 2020 για τη στέγαση των γραφείων της πολυεθνικής εταιρείας Teleperformance. Αποτελείται από ισόγειο, μεσώροφο, πέντε ορόφους και δύο υπόγειους χώρους στάθμευσης, συνολικής έκτασης 10.000 m².
Τα κτίρια PPP2Z και PPP2E έχουν λάβει την υψηλή διάκριση της πιστοποίησης LEED στο βαθμό Gold, με το κτίριο Z να είναι το πρώτο κτίριο στην Ελλάδα που λαμβάνει αυτή τη διάκριση για το 2021. Στην κατηγορία "ενέργεια και ατμόσφαιρα" το κτίριο Z κατάφερε να εμφανίσει ποσοστό βελτίωσης 22% σε σχέση με την αρχική βαθμολογία απόδοσης του κτιρίου, ενώ το κτίριο E αντίστοιχα 26%.
Κατά τη διάρκεια της κατασκευής ελήφθησαν στο μέγιστο δυνατό βαθμό καινοτόμα μέτρα με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Εφαρμόστηκαν στρατηγικές μείωσης της φωτορύπανσης με εξαιρετικά αποδοτικά φωτιστικά LED. Ακόμη, έγινε ευρεία χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών, με κύριο στόχο την προστασία τόσο της υγείας των εργαζομένων στις κατασκευές, όσο και των χρηστών του κτιρίου. Οι βιώσιμες λεπτομέρειες στα συστήματα νερού οδήγησαν σε 100% εξοικονόμηση νερού, δημιουργώντας ένα βιώσιμο, μοναδικά σχεδιασμένο φουτουριστικό κόσμο.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης του Κιάτου, δίπλα στο λιμάνι, το “Mavadda”, ένα all-day gastro-bar περίπου 130 m2, αποτελεί το νέο τόπο συνάντησης και διασκέδασης για τους επισκέπτες του.
Οι δύο μοναδικές όψεις του, με τη στενόμακρη δομή του, αποτέλεσαν και την αφετηρία του σχεδιασμού, δημιουργώντας ταυτόχρονα μια πρόκληση. Το πώς θα μπορούσαν στα διαθέσιμα τετραγωνικά του ισογείου, να καλυφθούν, σε πρώτο επίπεδο, οι απαιτήσεις του καταστήματος, αλλά παράλληλα να διατηρηθεί αυτή η διαμπερότητα και κατά συνέπεια η βασική πρόθεση, για όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φωτισμό. Επιπλέον, ζητούμενο ήταν η δημιουργία ενός χώρου, με διαφορετικές ποιότητες, υποπεριοχές και οπτικές, που θα απέφευγε την επανάληψη και τη μονοτονία.
Με τα παραπάνω ως γνώμονα σε όλη την πορεία σχεδιασμού, το μεγάλο μπαρ 6 m, τοποθετείται σε άμεση οπτική σχέση με τη βασική πρόσοψη, καταλαμβάνοντας μεγάλο τμήμα του έμπροσθεν χώρου. Στην ίδια περιοχή τοποθετούνται ημίψηλα τραπεζοκαθίσματα, πλαισιώνοντας και αναδεικνύοντας το μπαρ, που διαφοροποιείται ως προς το ύψος. Επιπλέον, διαφορετικά αντιμετωπίζεται και η διάταξη, καθώς και η μορφή των τραπεζιών, «σπάζοντας» αυτή την πολύ στιβαρή και ορθοκανονική δομή του μπαρ, ενώ η ζώνη κίνησης ακολουθεί αυτήν την ξεκάθαρη ροή που διατρέχει τον χώρο, από την μία μέχρι την άλλη άκρη. Στην πίσω περιοχή, οργανώνονται τα χαμηλά τραπέζια, κυρίως για φαγητό, ενώ σε περίοπτη θέση τοποθετείται η σκάλα που οδηγεί στο χώρο της κουζίνας. Η σκάλα, αποκτά μια ιδιαίτερη δυναμική στη σύνθεση, καθώς γίνεται μέρος αυτής, τόσο με λειτουργική όσο και με αισθητική σημασία. Οι καμπύλες γραμμές κάτω από αυτή, δημιουργούν καθιστικά αλλά και έναν μικρό, σχεδόν κρυφό και φυσικό, με αποξηραμένα φυτά, κήπο. Τέλος, στον πίσω αυτό χώρο, τοποθετούνται οι βοηθητικές χρήσεις δηλαδή, τα 2 w.c, ένα μικρό αποθηκάκι που εξυπηρετεί το προσωπικό και τη σύνδεσή του με την κουζίνα, καθώς και το πάσο για το service .
Γήινες αποχρώσεις επιλέχθηκαν σε όλα σχεδόν τα υλικά και τον εξοπλισμό, μιας και η επιδίωξη ήταν μια αίσθηση φυσικού και ζεστού χώρου. Οι τοίχοι και το ταβάνι περάστηκαν με φυσική ανοιχτόχρωμη βαφή, τα έπιπλα σε δρυ με κάποιες επιφάνειες από μάρμαρο Τήνου, ενώ για το δάπεδο προτιμήθηκε ένα πιο ζωηρό και ιδιαίτερο, με διαφορετικά μοτίβα πλακάκι. Επίσης, στο μεγάλο τοίχο που λειτουργεί ως φόντο για τη σκάλα, η διαφορετική υφή του χτενιστού σοβά σε terracotta, προσδίδει μια ατμοσφαιρικότητα και ένταση σε όλο το χώρο. Τέλος, το μεγαλύτερο μέρος των επίπλων έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες του χώρου όπως η κάβα, το κεντρικό τραπέζι σε σχήμα 8, καθώς και το χαμηλό πάσο στην πρόσοψη.

 

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.