Αισθητική, βιωσιμότητα, καινοτομία και τεχνολογία συνυπάρχουν στο νέο έργο των BIG

  • BIG-Bjark Ingels Group

Ο σχεδιασμός αφορά την πλέον αναπτυσσόμενη εταιρεία τηλεπικοινωνιών "Oppo", η οποία αποτελεί αυτήν τη στιγμή τη μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας έξυπνων κινητών τηλεφώνων της Κίνας. Η εγκατάσταση των νέων κεντρικών γραφείων έρευνας και ανάπτυξης –με την ονομασία "O-Tower"- στη μελλοντική επιστημονική τεχνόπολη του Hangzhou αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δέσμευση του προϊόντος για συνεχή εξέλιξη και καινοτόμα παρουσία, σε μια προσπάθεια επίτευξης της τελειότητας.

Τοποθετημένο σε περίοπτη τοποθεσία στην καρδιά της συνοικίας Yuhang στον κόμβο καινοτομίας του Hangzhou το κτίριο βρίσκεται ανάμεσα σε μια φυσική λίμνη, ένα αστικό κέντρο και ένα πάρκο 10.000 m2. Το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο BIG επανασχεδίασε τους παραδοσιακούς χώρους γραφείων και βελτιστοποίησε τους δυναμικούς χώρους εργασίας της εταιρείας δημιουργώντας ένα κυλινδρικό κτίριο, με συμπαγείς αλλά ευέλικτες κατόψεις.

Μία σειρά χώρων, τριπλού ύψους, με διασυνδεδεμένες βεράντες κάτω από την κεκλιμένη οροφή θα παρέχουν εύκολη συνδεσιμότητα μεταξύ των ορόφων, ενώ θα ακολουθούν τις αρχές βιοφιλικού σχεδιασμού. Για τη μεγιστοποίηση της ηλιακής έκθεσης και την παροχή πανοραμικής θέας της πόλης, το νότιο άκρο του κτιρίου ωθήθηκε προς τα κάτω. Αυτή η μοναδική γεωμετρία, του επέτρεψε να "αυτοσκιάζεται", μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας και μεγιστοποιώντας το φυσικό φως της ημέρας. Η διαμόρφωση της πρόσοψης με προσαρμοστικές περσίδες, προσανατολισμένες σε σχέση με τη θέση του ήλιου, παρέχει σημαντική εξοικονόμηση ψυκτικών φορτίων, ενώ συμβάλλει ενεργά στη δημιουργία ενός κτιρίου με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Στην καρδιά του "O-Tower", μία δημόσια προσβάσιμη αυλή θα αποτελεί τον αστικό πόλο έλξης για την πόλη, θολώνοντας τα όρια μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού. Το ισόγειο μεταμορφώνεται σε ένα καταπράσινο τοπίο και εκτείνεται μέχρι την προκυμαία.
Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός εκφράζει την αποστολή της "Oppo" για διαρκή αναβάθμιση του βαθμού ποιότητας ζωής μέσω της τεχνολογίας, με στόχο το γενικό όραμα να αποτελεί μία από τις πλέον βιώσιμες εταιρείες, η οποία θα συμβάλλει σε έναν καλύτερο κόσμο. Το μελλοντικό εργασιακό περιβάλλον της επιχειρεί να είναι βιώσιμο σε μία τριπλή βάση, οικονομικά, οικολογικά και κοινωνικά.

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
BIG-Bjark Ingels Group
Τοποθεσία:
Hangzhou, Κίνα
Συνολικό εμβαδό έργου:
48.900 m2
Στατική μελέτη:
RBS
Μηχανολογική μελέτη:
WSP
Σύμβουλος όψεων:
RFR
Μελέτη φωτισμού:
BPI
Πελάτης:
Oppo Global Mobile Terminal R&D Headquarters
Φωτορεαλιστική απεικόνιση:
IMIGO and BIG-Bjarke Ingels Group

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κτίριο γραφείων στην Τουρκία, με ξύλινα πετάσματα ηλιοπροστασίας

Κτίριο γραφείων στην Τουρκία, με ξύλινα πετάσματα ηλιοπροστασίας

Το κτίριο αποτελεί μια εντυπωσιακή κατασκευή, που χωροθετείται σε κεκλιμένο οικόπεδο με θέα προς τον αυτοκινητόδρομο. Ο κτιριακός όγκος φιλοξενεί τα γραφεία προώθησης και πωλήσεων του  παρακείμενου υψηλών προδιαγραφών οικιστικού…
Τουριστικό κατάλυμα

Τουριστικό κατάλυμα "Cheetah Plains" στη Νότια Αφρική

Το σύγχρονο τουριστικό κατάλυμα Cheetah Plains βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Kruger στη Νότια Αφρική, ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα της αφρικανικής ηπείρου, λόγω της μεγάλης του βιοποικιλότητας. Το πολυτελές…
Κατασκευές για προσωρινή διαμονή σε παρθένο παραλιακό τοπίο στη Χιλή

Κατασκευές για προσωρινή διαμονή σε παρθένο παραλιακό τοπίο στη Χιλή

Οι κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις “Piedras Bayas Beachcamp” στην παράκτια ζώνη της έρημου Ατακάμα της βόρεια Χιλής αποτελούν πρότυπο βιώσιμης τουριστικής μονάδας. Η στρατηγική των ελαφρών, ευέλικτων κατασκευών σε συνδυασμό με την…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.