Ανακαίνιση κατοικίας "Planetary Call"

Η αρχιτεκτονική ταυτότητα της περιοχής της Νίκαιας αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ελληνικού αστικού τοπίου. Κύριο ζητούμενο της σύνθεσης αυτής είναι ο επαναπροσδιορισμός του εσωτερικού μιας τυπικής κατοικίας.
Η ενίσχυση της αντίθεσης και η δημιουργία ενός νέου λεξιλογίου ήταν βασική προϋπόθεση για τη σχεδίαση του χώρου. Σχεδιαστικό εργαλείο αποτέλεσε η καμπύλη γραμμή ώστε να ενισχυθεί η φυσική ροή της κίνησης στο χώρο, βιώνοντας τον ως μια τοπιακή συνθήκη σημείων και καμπυλών.
Μεγαλύτερη πρόκληση αποτέλεσε η δημιουργία των χώρων ώστε να είναι λειτουργικοί αλλά να δημιουργούν, ταυτόχρονα, την αίσθηση μιας λευκής ουτοπίας. Ο φωτισμός τοποθετείται με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπογραμμισθούν οι γεωμετρίες της σύνθεσης ενισχύοντας τις αντιθέσεις μεταξύ εσωτερικού-εξωτερικού, ενώ δίνει τη δυνατότητα ένδυσης του λευκού χώρου με όποια χρωματικότητα θα ήθελε να βιώσει ο χρήστης την εκάστοτε στιγμή.

 

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
The Hive Architects
Τοποθεσία:
Νίκαια, Ελλάδα
Έτος ολοκλήρωσης:
2022
Επιφάνεια:
70 m2
Φωτογραφίες:
Αλίνα Λέφα
Εικονογράφηση και κείμενα & Art Direction/Μοντέλο:
Μαρία Αλίκη Γερογιαννάκη

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ανακαίνιση διαμερίσματος στο Χαλάνδρι

Ανακαίνιση διαμερίσματος στο Χαλάνδρι

Οι ιδιοκτήτες επιθυμούσαν τη μετατροπή ενός εκλεκτικιστικά διακοσμημένου διαμερίσματος εμβαδού 190 m2 σε ένα χώρο που να αποπνέει αισθητική ηρεμία και γαλήνη και να αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα και τον τρόπο…
Ένα ρετιρέ για ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη

Ένα ρετιρέ για ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη

Μια κατοικία σχεδιασμένη ως γραμμική αλληλουχία 4 βασικών δραστηριοτήτων:α) μαγείρεμα, β) τραπεζαρία, γ) χαλάρωση, δ) ύπνος.Οι δραστηριότητες επικαλύπτονται.Στο κέντρο των δραστηριοτήτων υπάρχει η φωτιά.Στην κατοικία δεν υπάρχουν εσωτερικοί τοίχοι.Ένας ξύλινος…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.