Αγησιλάου & Καλαβάς / Αρχιτεκτονικό Εργαστήρι

Το «Αρχιτεκτονικό Εργαστήρι Αγησιλάου & Καλαβάς» συστάθηκε νομικά και είναι εγγεγραμμένο σαν ομόρρυθμη εταιρεία από τις 7 Μαρτίου 1995.

Βασικά στελέχη του γραφείου είναι οι αρχιτέκτονες Γιάννης Αγησιλάου και Γιώργος Καλαβάς. Συνεργάζεται με επιστήμονες απ’ όλο το φάσμα της μηχανικής επιστήμης, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε έργου.

Το γραφείο έχει έδρα την Λευκωσία. Στεγάζεται σε ιδιόκτητη διατηρητέα οικοδομή στην καρδιά της εντός των τειχών πόλης.

Προσδοκία μας είναι να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε θέματα που εμπίπτουν στον κλάδο της αρχιτεκτονικής επιστήμης και τέχνης, από τις προκαταρκτικές συμβουλευτικές υπηρεσίες, μέχρι και την τελική παράδοση του έργου από τον εργολάβο στον ιδιοκτήτη.

Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε αφορούν τόσο σε νέα αρχιτεκτονικά έργα, όσο και σε ανακαινίσεις και συντηρήσεις υφιστάμενων κτιρίων, αλλά και σε διαμορφώσεις υπαίθριων χώρων και αρχιτεκτονική τοπίου.

Παράλληλα, μας ενδιαφέρει η θεωρητική πλευρά της αρχιτεκτονικής, η σχέση κατασκευής, λειτουργίας και μορφής, η αρχιτεκτονική ως καλλιτεχνικό και πνευματικό έργο.

Η ενασχόλησή μας με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τόσο κατά την περίοδο των σπουδών μας όσο και αργότερα, με την καταγραφή πλειάδας παραδοσιακών κτισμάτων σε συνεργασία με τον Τομέα Διατήρησης του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, είχε ως αποτέλεσμα να βιώσουμε τον τρόπο διάρθρωσης και την λειτουργική οργάνωση των κτιρίων αυτών. ν’ αναγνωρίσουμε ποιότητες που έχουν να κάνουν με τον τόπο, το κλίμα, την «οργανικότητα» των κατασκευών, αλλά και την ειλικρίνεια στην χρήση των υλικών. Η αξιοποίηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, κυρίως η τυπολογία και η οργάνωση του χώρου (σχέση κλειστού, ημιϋπαίθριου και υπαίθριου χώρου, αξιοποίηση του συνόλου του διαθέσιμου χώρου, έτσι που αυτός ν’ αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κατοικίας ή του κτιρίου γενικότερα), πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβάλει με τρόπο ουσιαστικό στην ανάγκη του ανθρώπου για χώρους που να μπορούν να λειτουργήσουν ως «κελύφη ζωής». Ταυτόχρονα, οι βασικές αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής (προσανατολισμός, ηλιασμός - ηλιοπροστασία, μεγέθη ανοιγμάτων, φύτευση κλπ.) αποτέλεσαν (κι αποτελούν) θεμελιώδεις παραμέτρους στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την δουλειά μας.

http://www.archergastiri.com.cy

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.