Διαρρύθμιση καταστήματος για βιολογικά προϊόντα

Η μελέτη και η κατασκευή του καταστήματος "Bonstato", συνέπεσε χρονικά με τη γενική, παγκόσμια καραντίνα. Αν και θα αποτελούσε τη βάση για μια νέα επιχείρηση με διαδικτυακή, κυρίως, λειτουργία, δόθηκε σημασία και στη "φυσική" του παρουσία σε μια τυπική, εμπορική γειτονιά της Νέας Σμύρνης.
Τα δεδομένα ήταν δύο: η αξιοποίηση του μικρού χώρου για την οργάνωση, προβολή και πώληση επιλεγμένων προϊόντων, και η προσαρμογή του σχεδιασμού στον προϋπολογισμό κατασκευής.
Οι αρχιτέκτονες, μην έχοντας τη δυνατότητα να επέμβουν ουσιαστικά στο κέλυφος και στην όψη του καταστήματος, εστίασαν στην εσωτερική διαρρύθμιση και συγκεκριμένα, στο σχεδιασμό ενός επίπλου που να λειτουργεί σαν ένα δεύτερο κέλυφος, σαν μια αρχιτεκτονική μακέτα κλίμακας 1:1 από ξύλο εντός του χώρου.
Το έπιπλο καταλαμβάνει στο μέγιστο δυνατό τις δύο αντικρυστές πλευρές του εσωτερικού του καταστήματος, οι οποίες γεφυρώνονται αψιδωτά στην οροφή. Για τον κορμό του χρησιμοποιήθηκε μελαμίνη σε απόχρωση ξύλου -ώστε να αποδοθεί η ιδέα της ‘μακέτας’-, ενώ μια χρωματική παλέτα επενδύει τα ράφια και τα συρτάρια του, υποστηρίζοντας το εταιρικό λογότυπο. Καθώς η βιτρίνα είναι -εσκεμμένα- σχεδόν ανύπαρκτη στο σχεδιασμό, οι πτυχώσεις και τα χρώματα του επίπλου γίνονται άμεσα αντιληπτά από το δρόμο, αναδεικνύοντας το εμπόρευμα και προσκαλώντας τους περαστικούς.

 

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
αρχιτεκτονικό γραφείο 3 / Χριστίνα Πλαΐνη & Νικολέττα Δρίτσα
Τοποθεσία:
Νέα Σμύρνη
Εμβαδό:
30 m2
Εργοδότης:
Bonstato
Έτος ολοκλήρωσης:
2020
Επίβλεψη - Κατασκευή:
Γιάννης Παπαθεοδώρου
Φωτογράφος:
Δημήτρης Κλεάνθης

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

"il buco" εστιατόριο & deli στου Ψυρρή

Οι αρχιτέκτονες Διονύσης Σοτοβίκης και Κίρκη Μαριολοπούλου του workshop και οι Αναστάσης Σοτοβίκης και Κωνσταντίνα Μπάτζιου του SOTOVIKIS+B ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν τα il buco_deli και το εστιατόριο…

"Imperfecto" εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας και αισθητικής στην Ουάσινγκτον

Αναμειγνύοντας Μεσογειακές γεύσεις και σύγχρονες τεχνικές της Λατινικής Αμερικής, Το Imperfecto, δημιούργημα του σεφ Enrique Limardo και του συνέταιρου του Ezequiel Vázquez-Ger, κέρδισε πρόσφατα την εκτίμηση του γκουρμέ κοινού, αφότου…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.