"Map Boutique Hotel" στο κέντρο της Λευκωσίας

Το έργο "Map Boutique Hotel" ολοκληρώθηκε το 2019 και βρίσκεται στο κέντρο της Λευκωσίας με μια πανέμορφη θέα προς την πλατεία Ελευθερίας και τα τείχη της παλιάς πόλης. Το κτίριο είχε μια συγκεκριμένη ιστορία εφόσον αποτελούσε ένα από τα πιο γνωστά στέκια της πόλης. Τόσο η τοποθεσία όσο και η αναγνωρισιμότητα του κτιρίου το κατέστησαν ως κτίριο ορόσημο στο κέντρο της Λευκωσίας. Το έργο αφορούσε επέκταση και μετατροπές στο υφιστάμενο κτίριο, το οποίο είχε χτιστεί σε τρείς διαφορετικές φάσεις κατά τη διάρκεια του χρόνου με διαφορετικά στοιχεία στο σχεδιασμό του κάθε φορά. Η πρόκληση για το αρχιτεκτονικό γραφείο EKKY STUDIO architects, ήταν πώς θα καταφέρουν να προτείνουν μια ενιαία όψη και να δημιουργήσουν ένα χαρακτήρα και μια νέα ταυτότητα στο κτίριο.
Οι προεξοχές περιμετρικά του κτιρίου προτάθηκαν ώστε να δημιουργηθούν βεράντες σε κάθε δωμάτιο και να καταφέρουν να δημιουργήσουν μια ενιαία όψη προς τον δρόμο. Η διπλή αυτή όψη με κάθετα σκίαστρα ,σχεδιάστηκε με απλή γεωμετρία και τήρηση των αναλογιών, ώστε να δίνει έναν ενδιαφέρον όγκο και να καταφέρει να κρατήσει την ιδιωτικότητα σε κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου, ενώ ταυτόχρονα αφήνει απρόσκοπτη θέα από το εσωτερικό των δωματίων.
Στη βάση του κτιρίου, όπου βρίσκεται το διώροφο lobby και το εστιατόριο "Scale" του ξενοδοχείου, κατασκευάστηκε μια όψη με γραμμικό φωτισμό και κάθετα επαναλαμβανόμενα στοιχεία, τα οποία αναδεικνύουν το κτίριο αλλά ταυτόχρονα παραπέμπουν στις όψεις και στον εσωτερικό σχεδιασμό των δωματίων. Σημαντικό στοιχείο στο σχεδιασμό των όψεων έπαιξε η επιλογή του υλικού και ο φωτισμός του κτιρίου, ο οποίος ακολουθεί με κάθετη διάταξη τη μορφή των όψεων και το κάνει να ξεχωρίζει στην περιοχή.
Ο όρος "MAP" του ξενοδοχείου, σχετίζεται τόσο με τη θεματική του ξενοδοχείου, όσο και με το γραφιστικό κομμάτι ακλουθώντας την ιδέα του χάρτη , απ’ όπου και πηγάζουν οι ονομασίες των διαφορετικών χρήσεων - χώρων του ξενοδοχείου.
Στο υπόγειο βρίσκεται το γυμναστήριο "Grid" και το "Legend Spa", σχεδιασμένα έτσι ώστε να αποτελούν ένα χώρο χαλάρωσης και ευεξίας για τους χρήστες του ξενοδοχείου αλλά και το ευρύτερο κοινό.
Στο ισόγειο βρίσκονται οι κοινόχρηστοι χώροι, όπως ο διώροφος χώρος υποδοχής (reception) με ειδικά επιλεγμένα έπιπλα, αλλά και το εστιατόριο - bar του ξενοδοχείου.
Το εστιατόριο "Scale" σχεδιάστηκε γύρω από την έννοια της ισορροπίας, ο οποίος κατά την άποψη του ιδιοκτήτη αποτελεί και το βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας του για τη ζωή. Η επιλογή των χρωμάτων, των επίπλων, των υφών , του πρασίνου, όπως και των έργων τέχνης από την προσωπική συλλογή του καλλιτέχνη Κώστα Νεοφυτίδη, ενδυναμώνουν την υψηλής ποιότητας γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει το εστιατόριο.
Το ξενοδοχείο διαθέτει 30 δωμάτια, όπου και αυτά έχουν διαχωριστεί σε θεματικές. Στον 1ο και 2ο όροφο βρίσκονται τα δωμάτια με την ονομασία "The Essential rooms". Στον 3ο όροφο βρίσκονται αυτά με την ονομασία "The Iconic rooms" και στον 4ο όροφο τα δωμάτια με την ονομασία "The suite".
Όλα τα δωμάτια είναι εξαιρετικά ευρύχωρα με καθιστικό χώρο, ενσωματωμένη ντουλάπα με πολυτελές μπάνιο και διαθέτουν αυτοματισμούς, που αποτελούν μια νέα εμπειρία χρήσης του χώρου. Οι χρωματικοί τόνοι του λευκού και μαύρου σε συνδυασμό με τα έντονα χρώματα σε έπιπλα, υφάσματα, όπως και οι υφές των δαπέδων και των ξύλινων επενδύσεων, δημιουργούν μια αίσθηση κομψότητας στον εσωτερικό χώρο. Τα μεγάλα ανοίγματα και οι εξωτερικές βεράντες αναδεικνύουν την υπέροχη θέα του ξενοδοχείου προς την παλιά πόλη της Λευκωσίας. Ο γραμμικός φωτισμός στις όψεις δίνει μια ενδιαφέρουσα συνέχεια του εξωτερικού σχεδιασμού του κτιρίου, αποτελώντας τον κύριο φωτισμό σε κάθε μπαλκόνι των δωματίων.
Στον 5ο και τελευταίο όροφο βρίσκεται το εντυπωσιακό roof bar με την ονομασία "North Arrow", όπου σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο για να φιλοξενεί ιδιαίτερα events της πόλης, έχοντας ένα εντυπωσιακό πτυσσόμενο στέγαστρο στο κέντρο του χώρου, το οποίο τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να ανοίξει και να μετατρέψει το χώρο σε ένα ανοιχτό open roof bar.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
EKKY Studio architects
Ομάδα εργασίας:
Kenzo Yamashita, Ελίνα Κρητικού, Μαρίνα Γεωργίου, Ουρανία Αψερού
Ομάδα μηχανικών:
Γεώργιος Κουντούρης, πολ. Μηχανικός
Μιχάλης Μουρουζίδης / Mourouzides Consulting Engineers
Τοποθεσία:
Λευκωσία, Κύπρος
Έτος ολοκλήρωσης:
2019
Εμβαδό:
1700 m2
Έργα Τέχνης:
Κώστας Νεοφυτίδης / KOTA Art Gallery
Κατασκευή:
Ηλίας Γιαννουρή
Φωτογραφίες:
CreativePhotoRoom

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Tουριστικό Συγκρότημα στον Άγιο Nικόλαο Kρήτης

Tουριστικό Συγκρότημα στον Άγιο Nικόλαο Kρήτης

Tο συγκρότημα Candia Park Village αποτελεί μια σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα με παραδοσιακό χαρακτήρα στη βόρεια ακτή της Kρήτης.Ως κεντρική ιδέα του έργου ορίστηκε η δημιουργία ενός χωριού με πλατείες και…
Ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο "ANEMOS" στη Γεωργιούπολη Χανίων

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα "ΑΝΕΜΟS LUXURY GRAND RESORT", σε απόσταση αναπνοής από την ακτογραμμή της Γεωργιούπολης Χανίων, απλώνεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, προσφέροντας απαράμιλλη θέα σε βουνό και θάλασσα. Μια…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.