"Bomma Atelier", πρωτότυπος εκθεσειακός χώρος interior design

  • PalermoUno

Το ιστορικό κτίριο "Diamond House" στο κέντρο της Πράγας -σχεδιασμένο με βάση τις αρχές του κυβισμού- φιλοξενεί πλέον τον χώρο "Bomma Atelier" - έναν νεοσύστατο "κόμβο" για συναντήσεις επαγγελματιών και λάτρεις της τέχνης και του σχεδιασμού, για πρώτη φορά παρουσιάζοντας όλες τις συλλογές φωτισμού της εταιρείας BOMMA σε έναν χώρο. Αυτό το μοναδικό αστικό διαμέρισμα συνδυάζει πρωτότυπα ειδικά κατασκευασμένα έπιπλα λειτουργικού χαρακτήρα με προϊόντα που φέρουν παγκοσμίου φήμης κορυφαίες μάρκες σύγχρονου εσωτερικού σχεδιασμού, ανοίγοντας ένα διάλογο σχετικά με τις δυνατότητες αυτής της βιομηχανίας.

Η εταιρεία Bomma, παραγωγός κρυστάλλου φωτισμού, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το ασυνήθιστα διαμορφωμένο διαμέρισμα στο Cubist Diamond House ως τον πρώτο εκθεσιακό χώρο του. Το σπίτι σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Emil Králíček το 1912 και τα γυαλιά Bomma άνοιξαν ακριβώς 100 χρόνια μετά την κατασκευή του. Η εταιρεία ενοικίασε το διαμέρισμα απευθείας από τους απογόνους του αρχικού ιδιοκτήτη, Adolf Hoffmeister, ο οποίος ήταν συγγραφέας, πολιτικός και ηγετική προσωπικότητα της Πρώτης Δημοκρατίας avant-garde.

Ωστόσο, το "Bomma Atelier" φιλοξενεί κάτι περισσότερο από μια απλή παρουσίαση κρυστάλλων φωτισμού. Στόχος του ήταν να δημιουργήσει ένα σημείο συνάντησης αφιερωμένο στην εσωτερική διακόσμηση μέσα σε αυτό το μοναδικό ιστορικό περιβάλλον - ένα χώρο διαβίωσης για έμπνευση, συζήτηση και συναντήσεις μεταξύ επαγγελματιών και του κοινού. Εκτός από τη συνάντηση με συνεργάτες και πελάτες, σκοπεύει να οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις και διαλέξεις, καθώς και να ηχογραφήσει podcasts Design Talk με θέμα την εσωτερική διακόσμηση.
Η ιδέα βασίζεται στις τρέχουσες ευρωπαϊκές τάσεις ανάμιξης χρωμάτων στους εσωτερικούς χώρους, δημιουργώντας μια σχεδόν αρμονική ατμόσφαιρα. Το αποτέλεσμα είναι ένας αυθεντικός χώρος για ζωή και εργασία, καθώς και για εκπαίδευση, ένα περιβάλλον που αντιπροσωπεύει τους σχεδιαστές και τις μάρκες που μοιράζονται την αγάπη τους για το σχεδιασμό.

Ωστόσο, η τρέχουσα εμφάνιση του χώρου θα είναι συνεχώς σε ροή. Η πρόθεση είναι να συνεχίσει να αλλάζει, παρουσιάζοντας έτσι σε πραγματικά δεδομένα τις δυνατότητες εργασίας μέσα σε έναν εσωτερικό χώρο και εμπνέοντας τη δημιουργία στους επισκέπτες του. Αρκετοί διεθνείς σχεδιαστές έχουν ήδη υποσχεθεί να μείνουν στα δωμάτια του ειδικά διαμορφωμένου χώρου. Θα ζουν στην κατοικημένη πτέρυγα του διαμερίσματος κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Πράγα, για να απορροφούν πλήρως τον εξαιρετικό χαρακτήρα του χώρου.

Ο συνδυασμός της αρχικής επίπλωσης του διαμερίσματος με φωτισμό bomma, έργα τέχνης, έπιπλα και διακοσμήσεις από κορυφαίες διεθνείς μάρκες σύγχρονου σχεδιασμού στοχεύει στη δημιουργία μοναδικών εσωτερικών χώρων με στόχο να ανοίξει έναν διάλογο σχετικά με τις πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις στον εσωτερικό σχεδιασμό.

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός & interior design:
PalermoUno
Τοποθεσία:
Πράγα
Μελέτη - Κατασκευή:
2021
Συνολικό εμβαδό:
178 m²
Πελάτης:
Bomma
Φωτογραφίες:
BoysPlayNice

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ενυδρείο στη Δανία

Ενυδρείο στη Δανία

Η ιστορία του θεσμού του εθνικού ενυδρείου της Δανίας ξεκίνησε το 1939 με ιδρυτή τον Knud Hojgaard. Έπειτα από 73 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας και εφόσον η αναβάθμιση της υφιστάμενης μονάδας…
Κατασκευή γυάλινου, πτυχωτού κελύφους σε παλαιό ναυπηγείο

Κατασκευή γυάλινου, πτυχωτού κελύφους σε παλαιό ναυπηγείο

Μια προσθήκη ανανέωσε το παλαιό κέλυφος.Το κτίριο του πολιτιστικού κέντρου στην πόλη Ελσινόρ της Δανίας, που παλαιότερα στέγαζε ένα ναυπηγείο, αποκαταστάθηκε πλήρως για να φιλοξενήσει ποικίλες χρήσεις όπως μια βιβλιοθήκη,…

"The Twist Bridges", μουσείο στη Νορβηγία

To "Twist" είναι το πρώτο έργο του αρχιτεκτονικού γραφείου BIG στη Νορβηγία. Χωροθετείται στην περιοχή Jevnaker, στο πάρκο γλυπτών Kistefos. Πρόκειται για μία κατοικήσιμη γέφυρα, η οποία διασχίζει το ελικοειδές…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.