Χειμερινό κολυμβητικό club “Isfuglen”

  • Matters architects

Το χειμερινό κολυμβητικό club "Isfuglen" είναι ένα club για χειμερινούς λουόμενους και αποτελείται από ένα κοινόχρηστο δωμάτιο, αποδητήρια και σάουνα. Βρίσκεται στην άκρη του σημείου εισόδου της περιοχής στο Brøndby Marine Harbour. Η τοποθεσία είναι μοναδική και δίνει στo club και στα μέλη του μια ειδική ευκαιρία να γίνουν μέρος της ενεργού ζωής του λιμανιού.
Το κτίριο προσομοιάζει με φάρο, δίνοντας την αίσθηση του “σπιτιού” για αυτούς που εισέρχονται στο λιμάνι από τη θάλασσα.
Η σχεδιαστική ανάπτυξη του κτιρίου βασίζεται στην ανάλυση του υπάρχοντος περιβάλλοντος. Το λιμάνι προσφέρει στον περιβάλλοντα χώρο μια αυθεντική ατμόσφαιρα της καθημερινότητας της περιοχής και εργασίας με μηχανές σκαφών, εξοπλισμό αλιείας και άτομα που φτιάχνουν τα σκάφη τους. Η εικόνα των υπάρχοντων κτιρίων και αποθηκών είναι γνώριμη σε υλικό και σχήμα.
Η νέα λέσχη κολύμβησης αποτελεί μια σύγχρονη ερμηνεία αυτών των εικόνων. Το κτίριο της λέσχης αποτελεί μια συνέχεια, σε σχήμα και χρώμα, των υπάρχοντων κτιρίων, ενώ ταυτόχρονα εκφράζει τη δική του μοναδική ταυτότητα. Μια αναγνωρίσιμη ταυτότητα και σχήμα που τεκμηριώνει την ιστορία του λιμανιού ως ένα ενεργό και καινοτόμο σημείο συγκέντρωσης. Όχι μόνο για τους ανθρώπους, που απολαμβάνουν το κρύο μπάνιο το χειμώνα, αλλά για όλους τους επισκέπτες. Όλοι μπορούν να απολαύσουν το νερό και να χαλαρώσουν στο μεγάλο ξύλινο κατάστρωμα που συνδέει το club με το νερό.
Το club προσφέρει πρόσβαση σε σάουνα με πανοραμική θέα που κόβει την ανάσα και αποδυτήρια, στα χρώματα της γαλάζιας θάλασσας, με φεγγίτες. Επιπλέον, ένας μεγάλος χώρος έχει τοποθετηθεί στην είσοδο του κτιρίου, ο οποίος ανοίγεται προς την ξύλινη βεράντα και τον ωκεανό. Οι τοίχοι εναλλάσσονται μεταξύ μεγάλων παραθύρων και μιας ανακλαστικής επιφάνειας που καθρεφτίζει τη θέα. Η οροφή ταλαντεύεται σαν κύματα. Η ιδέα είναι ότι ο επισκέπτης δεν χάνει ποτέ τα μάτια του από το περιβάλλον, οπότε ακόμη και στη ζέστη της σάουνας αισθάνεται την παρουσία του ουρανού, του νερού και του υπέροχου λιμανιού.
Το χειμερινό κολυμβητήριο “Isfuglen” στη Δανία κατασκευάστηκε με επίκεντρο την κοινωνική βιωσιμότητα και την εύκολη πρόσβαση από τους επισκέπτες, αξιοποιώντας στο μέγιστο τη δυνατότητα σωστής ακουστικής και το φως της ημέρας. Το κτίριο είναι κατασκευασμένο από ξύλινα στοιχεία με μόνωση από ίνες ξύλου και υψηλής ποιότητας οικοδομικά υλικά.

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
Matters architects
Ιδιοκτήτης:
Δήμος Brøndby, Brøndby Havn
Τοποθεσία:
Μαρίνα Brøndby, Κοπεγχάγη, Δανία
Έτος:
2020
Συνολικό εμβαδό:
110 m2
Φωτογραφίες:
Helene Høyer, Brian Berg

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατοικία

Κατοικία "COVE 6". Ένα διαμπερές κτίριο σε απόλυτο διάλογο με το περιβάλλον του.

Η κατοικία αποτελεί μέρος του συγκροτήματος The Cove, ενός προσφάτως ανεγερμένου ιδιωτικού τουριστικού συμπλέγματος με γήπεδα γκολφ στη Νότια Αφρική. Το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται, εκτεθειμένο στην άκρη ενός λόφου,…
Παθητικός σχεδιασμός εκθεσιακού περιπτέρου στην Κίνα

Παθητικός σχεδιασμός εκθεσιακού περιπτέρου στην Κίνα

Χωροθετημένο στο πάρκο Ziquanhe, στην πόλη Gaobeidian της Κίνας, το εκθεσιακό περίπτερο Longfor Sundar σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο SUP Atelier, ακολουθώντας μια ολιστική προσέγγιση περιβαλλοντικού σχεδιασμού. Το κτίριο, που…

"Petaluma House" στον Καναδά

Το Petaluma House, μια σύγχρονη κατοικία σε χωριστά επίπεδα, βρίσκεται σε μια αγροτική περιοχή κοντά στο Whitby του Καναδά. Περιτριγυρισμένη από παραδοσιακά σπίτια, ξεχωρίζει με τις καθαρές γραμμές της και…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.