Εστιατόριο ξενοδοχείου στην Κίνα

  • Daxiang Design Studio

Οι επισκέπτες μπορούν να μπουν σε αυτό το ιδιαίτερο εστιατόριο ανεβαίνοντας στον 4ο όροφο του W Hotel στην πόλη Changsha στην Κίνα, με το φως σταδιακά να εξασθενεί και να ξεκινάει ο ιδιαίτερα διαμορφωμένος εσωτερικός χώρος.
Η χωρική εμπειρία είναι σίγουρα ξεχωριστή σε αυτό εστιατόριο, ενώ οι επισκέπτες μπαίνοντας μπορούν να παρατηρήσουν “τον ήλιο να μπαίνει, από τη ζούγκλα στον βαθύ ωκεανό”. Φτάνοντας στον κεντρικό χώρο, μια μεγάλη καμπύλη οθόνη LED κυριαρχεί στο χώρο, διαχέοντας το μπλε χρώμα του ωκεανού στο γύρω περιβάλλον. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν από εκεί ολόκληρη την εικόνα του εστιατορίου.
Παίζοντας με τις δομές και τα υλικά στο χώρο και παρεμβαίνοντας στη διάταξη των επίπλων, ο σχεδιαστής δημιουργεί πολλαπλούς χώρους με διαφορετικά μεγέθη και καταστάσεις, τα οποία όμως συνδέονται μεταξύ τους.
Το μπαρ υποδοχής των επισκεπτών σε χρυσές αποχρώσεις συνδυάζει κλασικό και μοντέρνο στιλ, καλύπτοντας ένα φάσμα λειτουργιών, όπως το χώρο αναμονής και τη γευσιγνωσία. Ακόμη, μπορεί να δει κανείς ψάρια να κολυμπούν στη μεγάλη οθόνη LED. Με το άνοιγμα της μεγάλης συρόμενης πόρτας, εμφανίζεται η τραπεζαρία, όπου κανείς μπορεί να δειπνήσει, δοκιμάζοντας το κρασί του, αλλά και να δει τον έξω χώρο από τα μεγάλα ανοίγματα.
Με συνολική έκταση 1.256 m2, το εστιατόριο θαλασσινών “XU JI” είναι σχεδιασμένο με μία ριζοσπαστική αρχιτεκτονική νοοτροπία, όπου η δυτική νοοτροπία έχει ενσωματώσει τους ασιατικούς ρυθμούς, σε μία προσπάθεια να ενώσει δύση και ανατολή με έναν άκρως αποτελεσματικό τρόπο.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
Daxiang Design Studio
Συνολικό εμβαδό κατασκευής:
1.256 m2
Διάρκεια κατασκευής:
Μάιος 2020 - Ιανουάριος 2021
Ομάδα σχεδιασμού:
Jianyu Jiang, Shui Li, Yue Qin, Yue yu, Weiwen Shi
Τοποθεσία:
Changsha, China
Φωτογραφίες:
Chuan He, Haha Lu

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Εστιατόριο μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας  στο πάρκο Walt Disney της Φλόριντα

Εστιατόριο μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας στο πάρκο Walt Disney της Φλόριντα

Το πρότυπο εστιατόριο της εταιρείας McDonald's στη Φλόριντα στοχεύει να γίνει το πρώτο "Net Zero Energy" εστιατόριο γρήγορης εξυπηρέτησης, δηλαδή με μηδενική ενεργειακή κατανάλωση, μέσω της πρωτοβουλίας βιωσιμότητας (Scale for…
Οργανική οροφή από μεταλλικά πετάσματα σε εστιατόριο στην Κίνα

Οργανική οροφή από μεταλλικά πετάσματα σε εστιατόριο στην Κίνα

Ο σχεδιασμός του εστιατορίου "Banu Hotpot" στο Zhengzhou της Κίνας περιλαμβάνει τους εσωτερικούς χώρους και την αντικατάσταση της πρόσοψης του κτιρίου.Ως εμβληματικό εστιατόριο για μία αναπτυσσόμενη και καινοτόμο αλυσίδα, ήταν…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.