Εστιατόριο ξενοδοχείου στην Κίνα

  • Daxiang Design Studio

Οι επισκέπτες μπορούν να μπουν σε αυτό το ιδιαίτερο εστιατόριο ανεβαίνοντας στον 4ο όροφο του W Hotel στην πόλη Changsha στην Κίνα, με το φως σταδιακά να εξασθενεί και να ξεκινάει ο ιδιαίτερα διαμορφωμένος εσωτερικός χώρος.
Η χωρική εμπειρία είναι σίγουρα ξεχωριστή σε αυτό εστιατόριο, ενώ οι επισκέπτες μπαίνοντας μπορούν να παρατηρήσουν “τον ήλιο να μπαίνει, από τη ζούγκλα στον βαθύ ωκεανό”. Φτάνοντας στον κεντρικό χώρο, μια μεγάλη καμπύλη οθόνη LED κυριαρχεί στο χώρο, διαχέοντας το μπλε χρώμα του ωκεανού στο γύρω περιβάλλον. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν από εκεί ολόκληρη την εικόνα του εστιατορίου.
Παίζοντας με τις δομές και τα υλικά στο χώρο και παρεμβαίνοντας στη διάταξη των επίπλων, ο σχεδιαστής δημιουργεί πολλαπλούς χώρους με διαφορετικά μεγέθη και καταστάσεις, τα οποία όμως συνδέονται μεταξύ τους.
Το μπαρ υποδοχής των επισκεπτών σε χρυσές αποχρώσεις συνδυάζει κλασικό και μοντέρνο στιλ, καλύπτοντας ένα φάσμα λειτουργιών, όπως το χώρο αναμονής και τη γευσιγνωσία. Ακόμη, μπορεί να δει κανείς ψάρια να κολυμπούν στη μεγάλη οθόνη LED. Με το άνοιγμα της μεγάλης συρόμενης πόρτας, εμφανίζεται η τραπεζαρία, όπου κανείς μπορεί να δειπνήσει, δοκιμάζοντας το κρασί του, αλλά και να δει τον έξω χώρο από τα μεγάλα ανοίγματα.
Με συνολική έκταση 1.256 m2, το εστιατόριο θαλασσινών “XU JI” είναι σχεδιασμένο με μία ριζοσπαστική αρχιτεκτονική νοοτροπία, όπου η δυτική νοοτροπία έχει ενσωματώσει τους ασιατικούς ρυθμούς, σε μία προσπάθεια να ενώσει δύση και ανατολή με έναν άκρως αποτελεσματικό τρόπο.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
Daxiang Design Studio
Συνολικό εμβαδό κατασκευής:
1.256 m2
Διάρκεια κατασκευής:
Μάιος 2020 - Ιανουάριος 2021
Ομάδα σχεδιασμού:
Jianyu Jiang, Shui Li, Yue Qin, Yue yu, Weiwen Shi
Τοποθεσία:
Changsha, China
Φωτογραφίες:
Chuan He, Haha Lu

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Μουσείο στο Τελ Αβίβ με πτυχωτή όψη

Μουσείο στο Τελ Αβίβ με πτυχωτή όψη

Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική σύνθεση του κελύφους προέκυψε μετά από σειρά μορφολογικών πειραματισμών σε ηλεκτρονικά και φυσικά μοντέλα και η κατασκευή από τη σύνθεση 465 προκατασκευασμένων πετασμάτων οπλισμένου σκυροδέματος, αναρτημένων σε…
Sunny Hills, ένα κατάστημα από πλεκτά ξύλα, στην Ιαπωνία

Sunny Hills, ένα κατάστημα από πλεκτά ξύλα, στην Ιαπωνία

Αυτό το κατάστημα, που ειδικεύεται στην πώληση κέικ ανανά (δημοφιλές γλυκό στην Ταϊβάν), έχει το σχήμα ενός καλαθιού μπαμπού. Είναι χτισμένο με ένα σύστημα που ονομάζεται "Jiigoku-Gumi", και είναι παραδοσιακή…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.