"One Thousand Vines" ξενοδοχείο στους Αμπελόκηπους

Tο ξενοδοχείο "One Thousand Vines" θα διαθέτει επτά ορόφους και θα αποτελείται από δεκαεπτά σουίτες, οι οποίες θα λειτουργούν ως πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα για βραχυπρόθεσμη και μακροχρόνια μίσθωση. Το νέο έργο των Pieris Architects βρίσκεται σε μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες αλλά ταυτόχρονα και πιο ζωντανές περιοχές της Αθήνας, καθώς σε πολύ κοντινή απόσταση μπορεί να συναντήσει κανείς καταστήματα, γραφεία, κλινικές, το γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού και ένα μεγάλο αριθμό κοσμοπολίτικων αλλά και casual μπαρ και εστιατόρια.

Το όνομα της περιοχής προέρχεται από τις λέξεις αμπελώνες και κήπους, καθώς μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα, υπήρχε πυκνή βλάστηση και χωράφια με πολύ λίγες αγροτικές κατοικίες και βίλες διακοπών. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προσχώρησε στο σχέδιο πόλεων και οι Αμπελόκηποι αναπτύχθηκαν γρήγορα προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες στέγασης για τις μεγάλες μάζες Ελλήνων προσφύγων που μετακινήθηκαν στην Αθήνα. Σήμερα, οι γειτονιές της αποτελούν μια πολυπολιτισμική περιοχή που κατοικούνται από ντόπιους, νέους μετανάστες, νεαρούς επαγγελματίες και φοιτητές.
Το κτίριο φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως τοπόσημο για την περιοχή αγκαλιάζοντας την πολυπολιτισμικοτήτα και την πολυμορφίας της. Στο ισόγειο θα λειτουργεί ρεσεψιόν με άνετο καθιστικό και χώρο εστίασης που θα εξυπηρετεί τόσο τους ενοίκους όσο και το ευρύ κοινό. Οι όροφοι θα εμφανίζονται ως κιβώτια το ένα στοιβαγμένο πάνω στο άλλο, μέσα από τα οποία θα αναδύεται πλούσια βλάστηση, παραπέμποντας στην άναρχη αστικοποίηση της περιοχής αλλά και στην πρόσφατη ιστορία ως περιοχή με κτήματα και αμπελώνες.
Στο κτίριο θα λειτουργεί γυμναστήριο, αίθουσα γιόγκα καθώς και πισίνα στον τελευταίο όροφο.Οι προσόψεις από αλουμίνιο και μέταλλο είναι κατασκευασμένες από δύο μορφολογικούς τύπους διαφορετικής πυκνότητας. Μπροστά από κάθε βεράντα, οι περσίδες θα λειτουργούν ως κινητά παντζούρια που θα μπορούν να μετακινούνται σύμφωνα με τις συνθήκες της ημέρας και να προσφέρουν ιδιωτικότητα στους ενοίκους. Τα φυτεμένα δώματα σε όλους τους ορόφους θα αποτελούν άλλο ένα φυσικό φίλτρο ιδιωτικότητας και ταυτόχρονα θα αναδύουν φυσικά αρώματα και θα βελτιώνουν το μικρόκλιμα της περιοχής.

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Aρχιτεκτονική μελέτη:
Pieris Architects
Έτος μελέτης:
2018 - 2019
Στατική μελέτη:
Λιόντος Κων/νος
Mηχανολογική μελέτη:
IT & KV Consulting Engineers
Φωτορεαλιστική απεικόνιση:
Pieris Architects

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

"House 6°", μελέτη κατοικίας στο Λαγονήσι

Στην περιοχή του Λαγονησίου εδράζεται το οικόπεδο μελέτης, σηματοδοτώντας μια μετάβαση μεταξύ του αστικού και του φυσικού τοπίου. Ο συμπαγής λευκός όγκος που στεγάζει την νέα κατοικία φαίνεται σχεδόν σαν…
Κτίριο πολλαπλών χρήσεων Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Κρυονέρι Κορινθίας

Κτίριο πολλαπλών χρήσεων Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Κρυονέρι Κορινθίας

Το κτίριο πολλαπλών χρήσεων στο Κρυονέρι Κορινθίας θα αποτελεί τμήμα της γενικότερης διαμόρφωσης που αφορά στον σχεδιασμό ενός Επισκέψιμου και Εκπαιδευτικό Πάρκου Αστρονομίας. Η Βασική ιδέα και παράμετρος που οργανώνει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.