Το κτίριο εντοπίζεται στο Σαραβάλι, μια πυκνόφυτη, περιαστική ζώνη της Πάτρας. Συνιστά μια διώροφη μονοκατοικία με επιμήκη διάταξη που αφομοιώνεται στο ήρεμο τοπίο και στη γεωμετρία του οικοπέδου. Τοποθετείται στο νοτιοανατολικό άκρο του οικοπέδου, αποδεσμεύοντας ζωτικό χώρο για τον κήπο και την πισίνα προς τα δυτικά εξασφαλίζοντας ευρείες θεάσεις προς τον αστικό ιστό και τον πατραϊκό κόλπο.
Η κάτοψη αναπτύσσεται σε δύο βασικούς άξονες, έναν διαμήκη με κατεύθυνση ανατολής - δύσης και έναν εγκάρσιο με κατεύθυνση βορρά - νότου. Στην τομή αυτών, στην ισόγεια στάθμη, οργανώνονται οι χώροι διημέρευσης. Αυτοί βρίσκονται σε άμεση επαφή και ενοποιημένοι με τους υπαίθριους χώρους του κτιρίου που αναπτύσσονται σε όλο τον άξονα ανατολής-δύσης, εμφανίζοντας ένα πλέξιμο λειτουργιών και ζωνών ανοικτών και κλειστών χώρων με κύριο σκοπό την ενσωμάτωση του φυσικού στοιχείου στην εμπειρία της καθημερινότητας του χρήστη.
Κάτι αντίστοιχο επιδιώκεται και στον όροφο, όπου η οργάνωση των υπνοδωματίων παρέχει την πρόσβαση σε έναν ενιαίο και εκτενή υπαίθριο φυτεμένο χώρο, πάνω από την πισίνα με επακόλουθο την επίτευξη της ταυτόχρονης προγραμματικής άρθρωσης και στον κατακόρυφο άξονα.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
S+Art Architects / Σταμάτης Σταματελάτος - Άρτεμις Θεοδωροπούλου
Στατική μελέτη:
Τιμόθεος Πέτας / S+Art Architects
Η/Μ μελέτη:
Ζαφείρης Περσεφόνης / S+Art Architects
Τοποθεσία:
Πάτρα
Εμβαδό:
680 m²
Χρόνος μελέτης:
2021
Χρόνος κατασκευής:
2021 - υπό κατασκευή
Φωτορεαλιστική απεικόνιση:
S+Art Architects

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Μελέτη για το μουσείο της Αργούς: Α’ βραβείο ευρωπαϊκού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού

Μελέτη για το μουσείο της Αργούς: Α’ βραβείο ευρωπαϊκού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού

Σχεδιάζοντας το Μουσείο της Αργούς, βασική αναφορά ήταν ο μύθος των Συμπληγάδων. Θέλοντας να αναδειχθεί το σκαρί μέσα σε ένα περιβάλλον που παραπέμπει συνειρμικά στο δύσκολο αυτό σημείο του ταξιδιού,…

"Collaborative Nest", πρόταση για ένα σχολείο στη Σενεγάλη, για το διαγωνισμό " Archstorming & Let’s Build My School "

"Η επαυξημένη πραγματικότητα ως ένα διαισθητικό εργαλείο για την κατασκευή". Αυτή η πρόταση στοχεύει στη χρήση της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας (AR) ως εργαλείου κατασκευής, εμπλοκής και καθοδήγησης της κοινότητας μέσω…
3ο Βραβείο στο διαγωνισμό

3ο Βραβείο στο διαγωνισμό "Υποδομές Πρόνοιας και Πάρκο Γειτονιάς στο Δήμο Χανίων"

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ & ΑΡΧΕΣ : Σχεδιασμός για τη γειτονιά & επούλωσηΤο συγκεκριμένο θέμα παρότι θεωρητικά ξεκάθαρο ως προς το κτιριολογικό, αποδείχτηκε βαθιά πολύπλοκο ως προς την αστική προσέγγιση και την ένταξη…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.