Σύγχρονος σχεδιασμός κτιρίου γραφείων στον Καναδά

  • Inside Studio

Στο αρχιτεκτονικό γραφείο Inside Studio ανατέθηκε η μετεγκατάσταση των κεντρικών γραφείων της εταιρείας "OneSpan"- εταιρεία τεχνολογίας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο-σε ένα πιο κεντρικό σημείο της πόλης. Ο σταθμός Windsor και η πρώην αποθήκη επιβατών στο κέντρο της πόλης παρείχε ένα μοναδικό σκηνικό στους σχεδιαστές, έναν κενό καμβά για να αποτυπώσουν οπτικά τη νέα ταυτότητα της εταιρείας.

Οι δυνατότητες του χώρου έδωσαν υλικό για την πραγματοποίηση του οράματος της εταιρείας, με τα μεγάλα παράθυρα, τα μωσαϊκά δάπεδα terrazzo και τα τμήματα εκτεθειμένης τοιχοποιίας από τούβλο. Με τα βασικά σχεδιαστικά στοιχεία του χώρου να αντανακλούν τον αρχικό τους σκοπό, ξεκίνησε μια διαδικασία κατεδάφισης για να απογυμνωθεί ο χώρος και να παραμείνουν τα απολύτως απαραίτητα.

Το κτίριο με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του απέπνεε μια ατμόσφαιρα που θύμιζε ένα μοντέρνο διαμέρισμα σοφίτας στο SoHo. Έχοντας σταθερά κατά νου το ύφος της εταιρείας, οι σχεδιαστές ξεκίνησαν να παντρέψουν την τολμηρή ιδέα του branding με τα αυθεντικά στοιχεία του κτιρίου. Η εναρμόνιση των διαφορετικών στοιχείων περιλάμβανε την εισαγωγή ορισμένων στοιχείων, όπως τη στρατηγική τοποθέτηση της ποπ αρτ αισθητικής στους τοίχους και την επιλογή ιδιαίτερων επίπλων για τους κοινόχρηστους χώρους του γραφείου. Ακόμη, αποφασίστηκε να διατηρηθούν μερικές από τις περίτεχνες πόρτες του αρχικού κτιρίου για τις αίθουσες συνεδριάσεων του γραφείου, οι οποίες επισφράγισαν τη σύνδεση μεταξύ παρελθόντος και παρόντος με μια εφαρμογή τολμηρών χρωμάτων.

Ο φωτισμός έπαιξε μεγάλο ρόλο στον εσωτερικό σχεδιασμό με περισσότερα από δώδεκα προϊόντα φωτισμού επιλεγμένα για πολύ συγκεκριμένες λειτουργίες. Στις αίθουσες συνεδριάσεων, επιλέχθηκαν διακοσμητικές λύσεις φωτισμού που διαφοροποιούν αισθητά την παραδοσιακή ατμόσφαιρα των κλασσικών αιθουσών συσκέψεων.

Στα στοιχεία δημιουργικού σχεδιασμού περιλαμβάνεται και η στρατηγική τοποθέτηση των γραφείων - κύβων με κινητά γυάλινα ηχομονωτικά χωρίσματα, σε ζωηρά χρώματα, δημιουργώντας έτσι περισσότερο ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός:
Inside Studio
Τοποθεσία:
Μόντρεαλ, Καναδάς
Ολοκλήρωση:
2021
Μελέτη φωτισμού:
LumiGroup
Πηγή:
v2com
Φωτογραφίες:
Stephane Brugger Photographe

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κτίριο γραφείων στη Νέα Κηφισιά

Κτίριο γραφείων στη Νέα Κηφισιά

Το νέο κτίριο γραφείων της φαρμακευτικής εταιρείας GALENICA A.E., συνολικού εμβαδού περίπου 10.000 m², βρίσκεται στη Ν. Κηφισιά και είναι υπό κατασκευή. Έχει ήδη ολοκληρωθεί ο φορέας οπλισμένου σκυροδέματος και…
Γραφεία στην Αθήνα

Γραφεία στην Αθήνα

Αφορμή της μελέτης ήταν ένα τριώροφο τμήμα κτιρίου της δεκαετίας του 1970 στην περιοχή της Πλατείας Μαβίλη, προορισμένο να εξυπηρετήσει, μετά την επέμβαση, τους νέους χώρους του γραφείου "Ποτηρόπουλος Δ+Λ…
Κτίριο γραφείων στην Αθήνα

Κτίριο γραφείων στην Αθήνα

Tο κτίριο στεγάζει το αρχιτεκτονικό γραφείο των 3SK Στυλιανίδης Αρχιτέκτονες, στην οδό Κλεομένους στο Κολωνάκι.Το στοιχείο που διαφοροποιεί ουσιαστικά το κτίριο από τα γειτονικά του είναι η αινιγματική όψη του.…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.