Μετατροπή γραφειακού χώρου στον Πύργο Αθηνών, επαναφέροντας τον κάνναβο

  • ANT Architects

Η μελέτη αφορά στη μετατροπή ενός τυπικού γραφείου στο κτίριο Β΄ του Πύργου Αθηνών σε συστεγαζόμενα ιατρεία με κοινό χώρο υποδοχής.
Η βασική συνθετική αρχή αφορά στην επαναφορά του καννάβου στον εσωτερικό χώρο και η συμμόρφωση του χώρου με τους άξονες που ορίζονται από τα υποστυλώματα και τα κάθετα στοιχεία του μεταλλικού εξωσκελετού του Πύργου. Η χάραξη του καννάβου διαχωρίζει με καθαρότητα τους χώρους υποδοχής, εργασίας και εξέτασης. ‘Ένας ορθογωνικός χώρος φιλοξενεί την υποδοχή, στην οποία τοποθετούνται χώρος καθιστικού και reception. Από τον χώρο υποδοχής επιτρέπεται η πρόσβαση στα γραφεία των γιατρών, ενώ ο χώρος εξέτασης βρίσκεται ανάμεσα στους δύο χώρους, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα και τα δύο ιατρεία.
Στόχος της πρότασης ήταν η εξάλειψη της αίσθησης του χαμηλού ύψους που κυριαρχούσε στον χώρο. Τα βασικά εργαλεία προς αυτήν την κατεύθυνση είναι οι ενσωματωμένοι χώροι αποθήκευσης και οι κρυφές πόρτες των ιατρείων που εκτείνονται από το δάπεδο μέχρι την οροφή, καθώς και τα χαμηλά ξύλινα έπιπλα καθιστικού.
Όλοι οι χώροι αποκτούν φυσικό φως διαμέσου των μαύρων οριζόντιων περσίδων που επιτρέπουν τη διακύμανση της έντασης του φωτός ανάλογα με την κλίση τους.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός:
ANT Architects
Ομάδα σχεδιασμού:
Άννα Καραγιάννη, Λουκάς Φατούρος (φοιτητής)
Project management:
Νίκος Ταμπακόπουλος
Φωτογραφίες:
AthinaNiki

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κτίριο γραφείων στην Αθήνα

Κτίριο γραφείων στην Αθήνα

Πρόκειται για ένα επταώροφο κτίριο γραφείων με καταστήματα στο ισόγειο και 3 υπόγειους χώρους στάθμευσης. Στο κτίριο υπάρχει ένας νοητός άξονας περίπου στο κέντρο της πρόσοψης, ο οποίος χωρίζει το κτίριο…
Ανακαίνιση κτιρίου γραφείων

Ανακαίνιση κτιρίου γραφείων "Politakis Group" στη Θέρμη

Πρόκειται για ανακαίνιση κτιρίου γραφείων στην περιοχή του δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Το κτίριο αποτελείται από δύο επίπεδα και έχει συνολικό εμβαδόν περίπου 300 m2. Το ισόγειο περιλαμβάνει χώρο υποδοχής,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.