"Metallico Apartment", σύγχρονο διαμέρισμα pop αισθητικής στη Θεσσαλονίκη

  • Απόστολος Παπαβασιλείου
  • αρχιτέκτονας μηχ.
  • Master of Arts on Lighting design

Τοποθεσία
Το διαμέρισμα ανήκει στον 5ο όροφο μιας πολυκατοικίας που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’60 και βρίσκεται επάνω στο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης με υπέροχη θέα στον Θερμαϊκό κόλπο. Ο προσανατολισμός του διαμερίσματος είναι νοτιοδυτικός με τα μεγάλα ανοίγματα να τοποθετούνται προς αυτόν τον άξονα -στοιχείο που επιτρέπει το φυσικό ηλιασμό του εσωτερικού του.

Τεχνικά χαρακτηριστικά διαμερίσματος
Στους χώρους του διαμερίσματος περιλαμβάνονται:
• Ο χώρος του καθιστικού, αλλά και της τραπεζαρίας που συνυπάρχουν και παράλληλα επικοινωνούν σε έναν ενιαίο χώρο.
• Μια ευρύχωρη "open kitchen" με πάγκο νησίδας, όπου επικοινωνεί τόσο με την τραπεζαρία, όσο και με το καθιστικό.
• Στην είσοδο, με βάση τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, ορίστηκε η περιοχή υποδοχής με την κατασκευή ενός "Porte manteau".
• 1 master bedroom και ένα υπνοδωμάτιο που λειτουργεί ως guest room.
• 1 master bathroom και ένα guest bathroom για την εξυπηρέτηση των καλεσμένων.
• Ένας μεγάλος αποθηκευτικός χώρος.

Conceptual design
Η συνθετική αρχή της αρχιτεκτονικής μελέτης υπήρξε ο ισορροπημένος συνδυασμός μιας σύγχρονης και μινιμαλιστικής προσέγγισης μαζί με μια pop αίσθηση πολυτέλειας, που αντικατοπτρίζεται από τις χαράξεις του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και από τις επιλογές των υλικών.
Χαρακτηριστικό γνώρισμα του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού αποτέλεσε και η εφαρμογή καινοτόμων κατασκευαστικών λεπτομερειών, όπως είναι τα περιστρεφόμενα πάνελ με τους καθρέπτες, η περιστρεφόμενη κατασκευή της τηλεόρασης, καθώς και η κρεμαστή φωτιζόμενη ντουλάπα - porte manteau που βρίσκεται στην είσοδο του διαμερίσματος.
Καθοριστικό ρόλο επίσης στο τελικό αποτέλεσμα του interior design έπαιξε η μελέτη φωτισμού, που στο συγκεκριμένο project αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι της αρχιτεκτονικής σύνθεσης από τα πρώτα στάδιά της, εντάσσοντας σε πολλά σημεία της μελέτης την έννοια του τεχνητού φωτισμού με ομοιομορφία και δυναμικότητα, ανάλογα με τη χρήση και λειτουργία του κάθε χώρου εντός του διαμερίσματος.

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Interior design & μελέτη φωτισμού:
Απόστολος Παπαβασιλείου
Τοποθεσία:
Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
Εμβαδό διαμερίσματος:
115 m2
Χρόνος μελέτης:
3 μήνες
Χρόνος κατασκευής:
6 μήνες
Παρουσίαση:
Απόστολος Παπαβασιλείου
Φωτογραφίες:
Studiovd.gr / Νίκος Βαβδινούδης - Χρήστος Δημητρίου

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Εξοχική κατοικία στον Παρνασσό

Εξοχική κατοικία στον Παρνασσό

Η εξοχική κατοικία βρίσκεται μέσα στο ελατοδάσος στη βόρεια πλαγιά του Παρνασσού. Πρόκειται για ένα λιθόκτιστο κτίριο που αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Το ισόγειο περιλαμβάνει ένα μεγάλο χώρο υποδοχής με τζάκι,…
Βιοκλιματική,

Βιοκλιματική, "έξυπνη" κατοικία στο Ηράκλειο

Η κατοικία έχει οργανωθεί σε σχήμα επιμήκους ορθογωνίου, περιμετρικά ενός αιθρίου, το οποίο αποτελεί το κεντρικό συνθετικό στοιχείο του κτιρίου. Η διάταξη των χώρων έγινε σε τρία επίπεδα. Έχει σχεδιαστεί…
Κατοικία διακοπών στα Λιβάδια Χανίων

Κατοικία διακοπών στα Λιβάδια Χανίων

"Ακουμπισμένη" στο βράχο του βουνού, σχεδόν στην κορυφή του ακρωτηρίου Κουτουλάς, προσαρμοσμένη στο άγριο τοπίο και φτιαγμένη από τα υλικά της γης, αυτή η κατοικία είναι ένας επιμήκης γραμμικός όγκος,…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.