Πολυκατοικία στη Γλυφάδα

Στο ισόγειο έχουν κατασκευαστεί δύο μεζονέτες που αξιοποιούν το πατάρι τους και το υπόγειό τους αντίστοιχα, και έχουν ιδιόχρηστο κήπο και πισίνα.
Στους ορόφους έχουμε δύο οροφοδιαμερίσματα, και το διαμέρισμα του 4ου ορόφου, το οποίο αξιοποιεί το δώμα πάνω από αυτό. Στο δώμα κατασκευάζεται κήπος και ιδιόχρηστη πισίνα.
Μεγάλες βεράντες και υπαίθριοι χώροι στη συνέχεια των εσωτερικών χώρων, προσφέρουν στον χρήστη τη χαρά της εξωτερικής διαβίωσης (outdoor living), κάτι ιδιαίτερα επιθυμητό στην Ελλάδα. Ηλιασμός, φωτισμός και διαμπερής αερισμός καθιστούν τους εσωτερικούς χώρους ιδιαίτερα ευχάριστους. Η αρχιτεκτονική σύνθεση χαρακτηρίζεται από μία ελευθερία στις γραμμές, διασφαλίζοντας απόλυτη ιδιωτικότητα στους ενοίκους με τοιχία που ορίζουν τις πλαϊνές όψεις, και που αφήνουν ανοίγματα με ελεγχόμενες θέες. Κατακόρυφες περσίδες συνδυαστικά με τα τοιχία αυτά, προσδίδουν στις πλάγιες όψεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι επενδύσεις των τοίχων, όσων δεν υπήρχε εξωτερική θερμομόνωση, γίνονται με πλακίδια 60 Χ 1.20 τύπου Travertino.
Το κτίριο, εκτός από την εξωτερική θερμομόνωση και τα ενεργειακά κουφώματα, που του εξασφαλίζουν μια πάρα πολύ καλή θερμομόνωση, διαθέτει και φωτοβολταϊκά πετάσματα που προσφέρουν στους κατοίκους σημαντική οικονομία στην ενεργειακή κατανάλωση.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
ISV Architects
Ομάδα μελέτης:
Μπάμπης Ιωάννου, Ηλίας Χρυσανθακόπουλος
Στατική μελέτη:
Ergosystem / Χρύσανθος Καλλίγερος
Μηχανολογική μελέτη:
SKV Engineers Consultants LTD / Στέφανος Καραγιάννης
Αρχιτεκτονική τοπίου:
Greenways / Κάρολος Χανικιάν
Μελέτη φωτισμού:
IFI Architectural Lighting Works
Κατασκευή:
ISV Mega Construction
Υπεύθυνη κατασκευής:
Αλεξάνδρα Καψάσκη
Φωτογραφίες:
Παναγιώτης Βουμβάκης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Διπλοκατοικία στα Χανιά, στην ιστορική περιοχή της Χαλέπας

Διπλοκατοικία στα Χανιά, στην ιστορική περιοχή της Χαλέπας

H διπλοκατοικία χωροθετείται σε μία από τις τρεις ιδιοκτησίες ενός εξ αδιαιρέτου οικοπέδου, σε ένα χαρακτηριστικό κεντρικό δρόμο της ιστορικής περιοχής των Χανίων, στη Χαλέπα. Το οικόπεδο γειτνιάζει με αξιόλογα…

"Pop Apartment" loft διαμέρισμα στη Λάρισα

Η μελέτη αφορά διαμέρισμα εμβαδού 44,65 m2 στην πόλη της Λάρισας, σε έναν από τους κεντρικούς άξονες της πόλης, την οδό Παναγούλη. Το συγκεκριμένο loft έχει ενιαίο σχεδιασμό στους χώρους…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.