Κατοικία "Bright House" στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης

Η κατοικία εκτείνεται σε τρία επίπεδα. Βασικό άξονα του σχεδιασμού αποτέλεσε ο συνδυασμός των φυσικών υλικών, όπως το ξύλο και το μάρμαρο, τα οποία συνδιαλέγονται αρμονικά με τις λευκές επιφάνειες των τοίχων και των ειδικών κατασκευών.
Η κεντρική είσοδος οδηγεί στους χώρους διημέρευσης, το σαλόνι, την κουζίνα και την τραπεζαρία. Πρόκειται για χώρους ιδιαίτερα φωτεινούς λόγω των μεγάλων ανοιγμάτων, αλλά και λόγω της επιλογής των ανοιχτόχρωμων επίπλων και των ειδικών κατασκευών.
Το μάρμαρο σε γκρι απόχρωση, εκτός από την κεντρική είσοδο, αποτελεί σημαντικό στοιχείο και στους χώρους διημέρευσης, προσδίδοντας μία ιδιαίτερη ένταση. Η κουζίνα και η τραπεζαρία μοιράζονται το ίδιο υλικό στο δάπεδο, ωστόσο ο ενοποιημένος χώρος της τραπεζαρίας και του σαλονιού οριοθετείται με την διαφοροποίηση του δαπέδου τόσο σε υλικό όσο και σε υψομετρικό επίπεδο. Στο σαλόνι το δάπεδο είναι φυσικός δρυς, και το μαρμάρινο δάπεδο συνεχίζεται, ως βάση της βιβλιοθήκης και της κατασκευής της τηλεόρασης και του τζακιού.
Στον χώρο της κεντρικής εισόδου βρίσκεται και το κεντρικό κλιμακοστάσιο της κατοικίας, το οποίο σχεδιάστηκε με μία αφαιρετική προσέγγιση, χρησιμοποιώντας το ξύλο ως κυρίαρχο στοιχείο, έχοντας μία φωτεινή σχισμή για κουπαστή. Το κλιμακοστάσιο οδηγεί στο πιο ιδιωτικό μέρος της κατοικίας, όπου βρίσκονται το κύριο υπνοδωμάτιο με το ιδιωτικό λουτρό και τα άλλα υπνοδωμάτια. Στο κύριο υπνοδωμάτιο ξεχωρίζει η επένδυση ξύλου στον ένα τοίχο, από τον οποίο δίνεται πρόσβαση στο ιδιωτικό λουτρό και στο βεστιάριο. Στους υπόλοιπους χώρους της κατοικίας, δίνεται έμφαση στη χρήση φυσικών υλικών και στην καθαρότητα των γεωμετρικών όγκων. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η αίσθηση ενός οικείου περιβάλλοντος και μίας ήρεμης ατμόσφαιρας.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ:
T.SQUAREARCHITECTS / Χριστίνα Αλεξοπούλου, Φένια Δούκα, Έλενα Σίτη
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΔΕΙΑΣ:
Ευανθία Δόβα, Ευγένιος Μπαλάσης
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ:
Παναγιώτης Τσιφτσόγλου, Αγγελική Ματάμη
TEXNIKH ETAIPΕΙA KATAΣKEYHΣ, ΕΠΙΒΛΕΨΗ:
Δημήτρης Κωστίνος
ΕΜΒΑΔΟ:
400 m2
TOΠOΘEΣIA:
Πανόραμα, Θεσσαλονίκη
XPONOΣ MEΛETHΣ:
2017
XPONOΣ KATAΣKEYHΣ:
2018
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
Ιωάννα Ρουφοπούλου

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατοικία στη Γλυφάδα

Κατοικία στη Γλυφάδα

Στην επίλυση αυτής της κατοικίας για μια οικογένεια βασικό ρόλο έπαιξαν οι ιδιομορφίες του οικοπέδου, το οποίο βρίσκεται σε ένα κεντρικό σημείο της Γλυφάδας, όπου ανεγείρονται συνήθως πολυώροφες πολυκατοικίες. Η…

"Domus Mare" συγκρότημα κατοικιών στο Ρέθυμνο

Το ''Domus Mare'' είναι ένα συγκρότημα 2 κατοικιών που βρίσκεται στη νότια πλευρά της Κρήτης. Το αρκετά ξηρό κλίμα της περιοχής έχει ως αποτέλεσμα την διαμόρφωση ενός σεληνιακού τοπίου με…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.