Ανακαίνιση διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη

Το διαμέρισμα βρίσκεται σε διατηρητέο κτίριο του 1930, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η τυπολογία της κάτοψης εμφανίζει την μοναδικότητα ενός διαμερίσματος στο οποίο μπορεί να κινηθεί κανείς κυκλικά γύρω από το κέντρο του, μέσω του στεγασμένου οπίσθιου εξώστη στον οποίο βλέπει η κουζίνα και το δωμάτιο. Οι χώροι στην όψη του δρόμου έχουν διανοιχτεί έτσι ώστε να ενοποιηθούν σε ένα νοητό τετράγωνο χώρο. Καθιστικό, χώρος φαγητού, master bedroomκαι master wc είναι σε συνέχεια, με το wc να χωρίζεται με σταθερό υαλοπέτασμα, έχοντας οπτική προς το καθιστικό. Έχει σχεδιαστεί η κεντρική επιφάνεια του wc με πράσινο μάρμαρο Τήνου, το οποίο περνάει και μέσα στο ντουζ και στο δάπεδό του. Το καμπύλο υαλοπέτασμα ανοίγει προς την είσοδο όπου ο χώρος αποκτά αποθηκευτικούς χώρους, πρόσβαση προς την κουζίνα και το wc ξένων. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι το πλακάκι μωσαικού, με μαύρες, λευκές και πράσινες πέτρες, δρύινο ξύλο σε δάπεδο και έπιπλα, λευκή ψάθα και λάκα, και λεπτομέρειες ορείχαλκου σε φωτιστικά, και λεπτομέρειες.

Στοιχεία έργου

Design: Urban Soul Project
Τίτλος: The Transparent Apartment
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Έτος κατασκευής: 2019
Φωτογράφος: Kimberley Powell

Image Gallery

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Μονοκατοικία στο Μαρούσι

Μονοκατοικία στο Μαρούσι

Η δημιουργία κατοικίας και ανεξάρτητου γραφείου, σε γωνιακό οικόπεδο 340 m², στον αστικό ιστό της ευρύτερης περιοχής του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, ήταν το αντικείμενο των αρχιτεκτόνων μελετητών.Στόχος του σχεδιασμού,…
Kατοικία στην Aττική

Kατοικία στην Aττική

H κατοικία βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή της Aττικής, κτισμένη σε επικλινές οικόπεδο με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την ενδιαφέρουσα θέα προς τη θάλασσα.ΠεριγραφήH διάσπαση της μεγάλης κτιριακής μάζας που προκύπτει από το…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.