"Mango beach experience", υπαίθριο beach bar - εστιατόριο

Το Mango beach experience είναι ένα υπαίθριο beach bar/εστιατόριο που βρίσκεται στην παραλία «μονολίθι», σε μικρή απόσταση από την πόλη της Πρέβεζας. Δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να απολαύσουν τις διάφορες υπηρεσίες που προσφέρει είτε δίπλα στο κύμα της θάλασσας, είτε σε διαφορετικούς σκιασμένους χώρους με πολλές παροχές.
Ο επισκέπτης, εισερχόμενος από την μεγάλη ξύλινη είσοδο, κινείται στον κεντρικό διάδρομο ο οποίος ορίζει τον χώρο σε δύο διαφορετικά τμήματα λειτουργίας: εκείνο που εκτείνεται μέχρι την ακτή, όπου υπάρχει διάταξη με ξαπλώστρες-ομπρέλες και υφασμάτινες κατασκευές σκίασης, και εκείνο που περιλαμβάνει το τμήμα εστιατορίου, κεντρικού bar και χώρων χαλάρωσης, με ειδική διάταξη επίπλωσης και σταθερό σκιασμό.
Στο τμήμα αυτό, έχει τοποθετηθεί κεντρικά το μεγάλο μπαρ σε σχήμα Π, όπου δεσπόζει η ακατέργαστη επιφάνεια από κορμό πεύκου. Στην πλευρά δεξιά του μπαρ, βρίσκεται ο χώρος του εστιατορίου με μεγάλα ορθογώνια και στρογγυλά τραπέζια ενώ αριστερά από αυτό, αναπτύσσονται άνετοι καναπέδες κατασκευασμένοι από κορμούς ξύλου για πλήρη χαλάρωση. Για την προστασία των χώρων αυτών από τον καλοκαιρινό ήλιο, κατασκευάστηκε μία πέργκολα, η οποία αποτελείται από ορθογώνια τμήματα στα οποία έχουν τοποθετηθεί εναλλάξ λεπτοί ακατέργαστοι κορμοί ξύλου και κομμάτια λινάτσας.
Βασική αρχή του σχεδιασμού ήταν να χρησιμοποιηθούν, ως επί το πλείστον, φυσικά υλικά όπως το ακατέργαστο τραχύ ξύλο και οι κορμοί δέντρων σε διαφορετικές διατομές. Τα στοιχεία αυτά, συναντά ο επισκέπτης στο χώρο τόσο με τη μορφή δομικών στοιχείων, όσο και στην επίπλωση και στα αντικείμενα χρήσης. Το πανί της λινάτσας έρχεται να προστεθεί στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, σαν βασικός τρόπος σκίασης στην πέργκολα, αλλά και σε κάθετη διάταξη σε μορφή κουρτίνας-πανιού. Στους τοίχους γύρω και πίσω απο το μπαρ και στο χώρο του εστιατορίου, έγινε επάλειψη με έγχρωμο σοβά-κουρασάνι σε αποχρώσεις της άμμου. Τέλος το γρασίδι που εκτείνεται σε όλο το χώρο του beach/bar και οι φυτεύσεις που έγιναν σε διακριτά σημεία του χώρου, δημιουργούν μία φυσική όαση δροσιάς τα καλοκαιρινά μεσημέρια, δίνοντας αναμφίβολα μία υπέροχη αίσθηση φυσικής πολυτέλειας, ηρεμίας και χαλάρωσης για τον επισκέπτη.  

Περισσότερα...

Στοιχεία Έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη και μελέτη φωτισμού: kazakos architecture & engineering
Αρχιτέκτονας έργου:  Μπαϊκούση Δήμητρα
Η/Μ μελέτη: Καραμέτσης Χρήστος
Τοποθεσία: Πρέβεζα
Χρόνος κατασκευής: 2018
Φωτογράφιση έργου: Roussis Photography

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Κατάστημα οπτικών  στη Μύκονο

Κατάστημα οπτικών στη Μύκονο

Το 1992 ο γλύπτης Anish Kapoor με το γλυπτό του "’Oταν είμαι έγκυος" έθεσε το ζήτημα της γεωμετρικής αλληλεπίδρασης μεταξύ ενός κοινού άσπρου τοίχου και μιας γεωμετρικής μορφής με διπλή…
Ιδιωτικό φροντιστήριο στην Κύπρο

Ιδιωτικό φροντιστήριο στην Κύπρο

Η διαδικασία σχεδιασμού ενός εκπαιδευτικού έργου είναι πάντοτε μια πρόκληση. Στο συγκεκριμένο έργο, οι ιδιοκτήτες είναι τέσσερις νέοι και φιλόδοξοι καθηγητές. Η τοποθεσία βρίσκεται στο χωριό Δευτερά, ένα ημιαστικό περιβάλλον…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.