Το κατάστημα "Ergon Maddox" στο Λονδίνο

Το κατάστημα ΕΡΓΟΝ στο Λονδίνο, στην οδό Maddox, αποτελεί μία εναλλακτική και προσαρμοσμένη έκδοση της βασικής νέας τυπολογίας της αλυσίδας.
Ο χώρος έχει τις συνήθεις διαστάσεις ενός μακρόστενου καταστήματος, του κεντρικού Λονδίνου, της περιοχής της Regent Street, με είσοδο σε εσοχή, και ένα αίθριο με υαλοπέτασμα στην οροφή στο βάθος. Η κεντρική νησίδα πώλησης στο κατάστημα αυτό τοποθετείται μπροστά και σε επαφή στον τοίχο, έτσι ώστε να είναι ορατή και από τον δρόμο, αφήνοντας χώρο για προθήκες και για τη στάση και διέλευση των πελατών. Στην διαπλάτυνση του χώρου τοποθετείται ένας επιμήκης καναπές, ενώ στο αίθριο τοποθετείται ένα μοναστηριακό τραπέζι. Οι ελεύθεροι τοίχοι αξιοποιούνται για το σύστημα ραφιών του ΕΡΓΟΝ, από μέταλλο και ξύλο. Η χρωματική παλέτα στο κατάστημα αυτό είναι σημαντικά ανοιχτότερη, βασίζεται στο λευκό ξύλο, μέταλλο και λευκόφοντο μάρμαρο, καθώς η διατηρητέα υφιστάμενη όψη του καταστήματος είναι ήδη χρωματισμένη λευκή. 
Οι σχεδιαστικές και αισθητικές αποκλίσεις από την βασική εταιρική ταυτότητα των ΕΡΓΟΝ, βασίζεται στην τοποθεσία του καταστήματος, και των κανονισμών στους οποίους υπόκεινται τα καταστήματα στην περιοχή της Regent street.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Urban Soul Project
Κατασκευή: Urban Soul Project
Τοποθεσία: Λονδίνο
Χρόνος κατασκευής: 2016
Φωτογραφίες: Kimberley Powell

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ιατρείο Ορθοδοντικού στη Θεσσαλονίκη

Ιατρείο Ορθοδοντικού στη Θεσσαλονίκη

Το ιατρείο ανήκει σε μια νέα ορθοδοντικό και τα περιστατικά του είναι κυρίως άτομα νέας ηλικίας: παιδιά και έφηβοι.Θελήσαμε λοιπόν, έναν χώρο σαφώς λειτουργικό, αλλά ταυτόχρονα ευχάριστο, ζεστό και “διασκεδαστικό”.Το…
Ανακαίνιση οδοντιατρείου στη Θεσσαλονίκη

Ανακαίνιση οδοντιατρείου στη Θεσσαλονίκη

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Amalgama Architects ανακαίνισε ένα οδοντιατρείο 95 m2 στη Θεσσαλονίκη, συνδυάζοντας μια μονοχρωματική παλέτα με ξύλινες επιφάνειες. Βασική παράμετρος της αναδιαμόρφωσης αποτέλεσε η ενίσχυση του φυσικού φωτισμού μέσα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.