Ο νέος σύγχρονος χώρος γραφείων της Diageo

Τοποθετημένο στον 1ο όροφο του κτιρίου “The Orbit”, ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια στην Αθήνα και το πρώτο πραγματικά πράσινο γραφειακό συγκρότημα στην Ελλάδα, το νέο γραφείο της DIAGEO σχεδιάζεται ως ένας σύγχρονος χώρος που ενσωματώνει αρμονικά το mission statement του ομίλου να «γιορτάζει τη ζωή, κάθε μέρα, παντού».
Κυρίως οργανωμένο με open plan προσέγγιση και προτεινόμενες «γειτονιές» για τις ομάδες, αλλά χωρίς προκαθορισμένη ταξιθέτηση, ο σχεδιασμός δίνει προτεραιότητα στην προώθηση της ευελιξίας και της συνεργασίας. Με τη στρατηγική στο χώρο να κατευθύνεται σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα εργασίας, το προσωπικό μπορεί πλέον να επιλέξει ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία εργασιακών μοτίβων, μερικές από τις οποίες προορίζονται για πιο εστιασμένη ιδιωτική εργασία, ενώ άλλες προωθούν την κοινωνικοποίηση.
Η σχεδιαστική προσέγγιση επικεντρώνεται σε τρείς διαφορετικές περιοχές, χωρισμένες ανάλογα με τη λειτουργεία και το “look n’ feel” τους.
Με την είσοδο στο χώρο του γραφείου, ένα αυθεντικό μπαρ εμπνευσμένο από το θρυλικό brand του ομίλου, Johnny Walker, καλωσορίζει προσωπικό και επισκέπτες. Ένας πραγματικά κοινωνικός χώρος, με το δυναμικό μπαρ σε σχήμα «μπούμερανγκ» να εμπνέεται από την παράδοση και τις πρώτες ύλες ενός παραδοσιακού αποστακτήριου. Χρησιμοποιώντας πλούσια, λεία υλικά και υφές, δημιουργείται μια ζεστή ατμόσφαιρα με εντυπωσιακές νότες χρυσού και αποχρώσεις του μπλε που συνδυάζονται αρμονικά με εκλεκτική καλαισθησία.
Προσπερνώντας τον χώρο του μπαρ, ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με τη δεύτερη περιοχή η οποία λειτουργεί αποκλειστικά ως ζώνη εργασίας και αντλεί την ταυτότητα της από ένα ακόμα γνωστό brand του ομίλου, το “Don Julio”. O ανοιχτός open plan χώρος διαθέτει φωτεινούς πολύχρωμους χώρους καλώντας τους υπαλλήλους να εξερευνήσουν τη μεξικάνικη κουλτούρα της τεκίλας, ενώ το μεξικάνικο στοιχείο ενισχύεται μέσα από μικρές λεπτομέρειες στη διακόσμηση, τον φωτισμό και τα μοτίβα στα ακουστικά πάνελ.
Πράσινες βελούδινες ταπετσαρίες, σκουρόχρωμοι τοίχοι, γήινες αποχρώσεις καρυδιάς και καρό μοτίβα στα δάπεδα, συνθέτουν το κομψό σκηνικό της εκλεπτυσμένης αίθουσας συσκέψεων που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να την τροποποιήσει μεταμορφώνοντας τη διάταξη της ανάλογα με την εκάστοτε ανάγκη. Ο λόγος για το τρίτο σκέλος του σχεδιασμού και την αίθουσα πολλαπλών λειτουργιών, εμπνευσμένη από το premium Tanqueray gin και την πολιτιστική κληρονομιά του Λονδίνου.
Για τη δημιουργία μιας σύγχρονης χωρικής εμπειρίας που αποπνέει το αίσθημα της ελευθερίας χωρίς αποκλεισμούς, η προσέγγιση του σχεδιασμού «δανείστηκε» την αύρα που εκπέμπουν μερικά από τα πιο εμβληματικά εμπορικά σήματα της DIAGEO για να δημιουργηθεί ένα mood-board που θα υπενθυμίζει την έμφυτη κουλτούρα και την ιστορία του ομίλου ευθυγραμμίζοντας αυτές τις αρχές με τις βασικές αξίες της εταιρείας.

 

 

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη & σχεδιασμός:
A&M Architects / Μιχάλης Μαυρολέων, Έστα Γεωργαλά, Μαρίκα Μαυρολέων, Αννα Στρατουδάκη, Αθηνά Μητροπούλου
Εσωτερικός σχεδιασμός:
A&M / Eirini Zntrakov, Lee Zygouras
Μηχανικοί (MEP):
Kravvaritis & Partners consulting Engineers SA
Graphic Designer:
A&M / Φανή Φωταράκη
Visualizers:
A&M / Ξένια Λιόδη, Κατερίνα Παπαμιχαήλ
Σχεδιασμός Φωτισμού:
Site Specific, MP Illumination
Κατασκευή:
A&M Architects
Project Management & εποπτεία:
A&M / Βασίλης Ακριτίδης, Ανδρέας Γωνιανάκης
Φωτογραφίες:
Γιώργος Σφακιανάκης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Επέκταση σε βιομηχανικό κτίριο στη Λάρισα

Επέκταση σε βιομηχανικό κτίριο στη Λάρισα

Το έργο αφορά στη δημιουργία ενός σύγχρονου κτιρίου, κατ’ επέκταση υφιστάμενης βιομηχανικής μονάδας. Περιλαμβάνει βιομηχανοστάσιο και εργαστήρια, αποθήκες, μηχανολογικούς χώρους και χώρους διοίκησης, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους υπογείου βοηθητικής χρήσης 1.000…
Εκθεσιακό Περίπτερο - Οι μνήμες τόπων σαν

Εκθεσιακό Περίπτερο - Οι μνήμες τόπων σαν "Ψίθυρος Στρατηγικής"

Η πιλοτική παρουσίαση της νέας εταιρικής φιλοσοφίας της CANDIA, τόσο σε επίπεδο αρχιτεκτονικής σκηνογραφίας όσο και σε επίπεδο στρατηγικής επικοινωνίας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 56ης παγκοσμίου κύρους έκθεσης, Salone del…
Εστιατόριο Ασιατικής κουζίνας στη Λάρισα

Εστιατόριο Ασιατικής κουζίνας στη Λάρισα

Πρόκειται για τον σχεδιασμό ενός χώρου εστιατορίου ασιατικής κουζίνας, εμβαδού 1.100,00 m², τοποθετημένου στην ταράτσα κτιρίου στο κέντρο της Λάρισας. Εμπνεόμενοι από στοιχεία της ιαπωνικής αρχιτεκτονικής, οι μελετητές σχεδίασαν τον…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.