"Countryside memories", ανακαίνιση χώρου πρωινού ξενοδοχείου

Πρόκειται για την ανακαίνιση τμήματος του χώρου πρωινού του ξενοδοχείου Miraggio Thermal Spa Resort, στο Παλιούρι της Χαλκιδικής. Αυτός ο νέος χώρος συνολικής έκτασης 400 m2 προορίζεται για τα club members του ξενοδοχείου. Η βασική ιδέα του σχεδιασμού ήταν η δημιουργία της ατμόσφαιρας του ελληνικού τραπεζιού μέσα σε ένα χώρο που φέρνει στον πελάτη - επισκέπτη εικόνες της ελληνικής υπαίθρου. Η κάτοψη του χώρου διαμορφώνεται σε 5 ζώνες με ποικίλες προτάσεις επίπλωσης για τις διαφορετικές ανάγκες των πελατών. Κάποιες περιοχές έχουν μια πιο ελεύθερη διάταξη τραπεζιών ενώ παράλληλα διαμορφώνεται και μια πιο ιδιωτική ζώνη φαγητού με χτιστά καθιστικά και διαχωριστικά ανάμεσα τους. Ο κεντρικός μπουφές του πρωινού μαζί με την κεντρική ζώνη φαγητού καθορίζουν και τη βασική κυκλοφορία των πελατών. Κεντρικό στοιχείο της σύνθεσης του χώρου αποτελεί η νέα κεντρική ψευδοροφή, η οποία αναπτύσσεται πάνω από την κεντρική ζώνη του φαγητού και τον κεντρικό μπουφέ, διαμορφώνοντας τις κινήσεις γύρω από αυτή. Πρόκειται για τη διαμόρφωση μιας ψευδοροφής με ανισοϋψίες που έρχεται σε αντιπαράθεση με τη μεγάλη οριζοντιότητα και βάθος του χώρου, δημιουργώντας ένα οπτικό ενδιαφέρον στον επισκέπτη. Μια αντίστοιχη ψευδοροφή διαμορφώνεται και πάνω από το γωνιακό μπουφέ του πρωινού, στο βάθος του χώρου. Τα γήινα χρώματα, τα φυσικά υλικά, η αδρότητα τους και οι διάφορες τεχνοτροπίες επιλέχθηκαν ώστε να φέρνουν στον πελάτη – επισκέπτη αναμνήσεις από το ελληνικό τοπίο, τον ήλιο και τη βλάστηση. Η διακόσμηση στο χώρο έρχεται να ενισχύσει οπτικά την αίσθηση του χώρου φαγητού κάτι το οποίο επιτυγχάνεται και από τo live cooking που έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι πελάτες του ξενοδοχείου. Τα ποικίλα σενάρια φωτισμού εναλλάσσουν την ατμόσφαιρα του χώρου και προσφέρουν διαφορετικές χωρικές ποιότητες. Ελιές, αποξηραμένα και αναρριχητικά φυτά προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη σχέση του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο.

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός & αρχιτεκτονική μελέτη εσωτερικού χώρου:
Taka+Partners
Επικεφαλής αρχιτέκτων:
Ασπασία Τάκα
Oμάδα μελέτης:
Μαρτσέλα Τζιουλιάνα Ανθρακοπούλου, Άννα Καρατζοβάλη, Βάσια Παπαδάκη, Γεωργία Ταλάρη, Ηλέκτρα Νίκου
Τοποθεσία:
Παλιούρι, Χαλκιδικής
Εργοδότης:
Med Sea Health SA
Εμβαδό:
400 m2
Χρόνος μελέτης & υλοποίησης:
2021-2022
Φωτογραφίες:
Stavros Habakis Photography

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

"Lightscapes" Ανακαίνιση κατοικίας στα Βριλήσσια

Με γνώμονα τη μινιμαλιστική πολυτέλεια, η αρχιτεκτονική προσέγγιση αναδεικνύει τη δυναμική του κτιρίου και στρέφεται προς την ανυπέρβλητη θέα του αθηναϊκού οροπεδίου, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί στοχευμένες θεάσεις.Το υφιστάμενο κέλυφος ανακαινίζεται…
Αναδιαμόρφωση κτιρίου γραφείων στο παλαιό Φάληρο

Αναδιαμόρφωση κτιρίου γραφείων στο παλαιό Φάληρο

Το υφιστάμενο πενταώροφο κτίριο, το οποίο χρονολογείται από το 1996, χαρακτηρίζεται από το μνημειακό χαρακτήρα του συμμετρικού κελύφους του. Η ολική αναδιαμόρφωση της όψης και των εσωτερικών διαρρυθμίσεων καλείται να…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.