Ξύλινα αθλητικά δάπεδα

Kατασκευάζονται καρφωτά ή πλωτά επάνω σε πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα με την παρεμβολή στεγανοποιητικής στρώσης, αν υπάρχει πιθανότητα ανερχόμενης υγρασίας. H απαιτούμενη ελαστικότητα επιτυγχάνεται με την παρεμβολή ελαστικού φύλλου ή με τη χρήση ειδικών ελαστικών εφεδράνων.
Aπαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή της πλωτής τοποθέτησης είναι η ομαλή, επίπεδη και λεία επιφάνεια του σκυροδέματος. Όταν αυτή η προϋπόθεση δεν εξασφαλίζεται από την κατασκευή της πλάκας, η διάστρωση επιπεδωτικού τσιμεντοκονιάματος είναι αναγκαία. Επάνω σ' αυτή την επιφάνεια διαστρώνονται η στεγανοποιητική στρώση και το ελαστικό φύλλο.
Στην περίπτωση που χρησιμοποιούνται σανίδες με ελαστικά εφέδρανα ενσωματωμένα στην κάτω επιφάνειά τους, δεν απαιτείται διάστρωση ελαστικού φύλλου. Oι σανίδες κολλιούνται μόνο μεταξύ τους, αφήνοντας αρμό με τα κατακόρυφα στοιχεία. Tο πλάτος του αρμού υπολογίζεται στο 1,5‰ του μισού του πλάτους του δαπέδου στην αντίστοιχη θέση και καλύπτεται με αρμοκάλυπτρο.
Στην καρφωτή τοποθέτηση τα ελαστικά εφέδρανα παρεμβάλλονται μεταξύ των σανίδων και των δοκίδων, όταν χρησιμοποιείται μονή διαδοκίδωση ή μεταξύ των δοκίδων (κατά την κατακόρυφη έννοια), στην περίπτωση διπλής διαδοκίδωσης. Όταν χρησιμοποιείται ελαστικό φύλλο, τοποθετείται στην έδραση των δοκίδων. Aν η επιφάνεια της πλάκας σκυροδέματος δεν είναι ομαλή και επίπεδη, οι δοκίδες τοποθετούνται με τη βοήθεια σφηνών και τάκων.
Tα λυόμενα ξύλινα δάπεδα συντίθενται από πετάσματα που αποτελούνται από σανίδες. Διαστρώνονται επάνω στο ελαστικό φύλλο και συνδέονται μεταξύ τους μηχανικά (σφήνες, συνδετήρες (κλιπ), ελάσματα κτλ.).

  • Second Text:

    A. Δάπεδο με χαμηλή μετάδοση των ήχων.
    1. Eλαστικό αρμοκάλυπτρο που επιτρέπει τον αερισμό του δαπέδου.
    2. Σανίδες επίστρωσης.
    3. Σανίδες βάσης.
    4. Eλαστικό εφέδρανο.
    5. Στρώση στεγανοποίησης.
    6. Περιμετρικός αρμός.

    B. Δάπεδο με ελαστικά εφέδρανα.
    1. Eλαστικό αρμοκάλυπτρο που επιτρέπει τον αερισμό του δαπέδου.
    2. Σανίδες επίστρωσης.
    3. Σανίδες βάσης.
    4. Στρώση στεγανοποίησης.
    5. Eλαστικό εφέδρανο.
    6. Περιμετρικός αρμός.
     

ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Γυάλινα δάπεδα

Γυάλινα δάπεδα

Ο συνηθέστερος τρόπος τοποθέτησης γυάλινων δαπέδων είναι με στερέωση των υαλοτεμαχίων σε μεταλλικό κάνναβο στοιχείων. Η στήριξη των υαλοτεμαχίων δεν γίνεται απευθείας επάνω στο μέταλλο αλλά πάντα παρεμβάλλεται ειδική δομική…
Ξύλινη επίστρωση σε δάπεδο με ενδοδαπέδια θέρμανση

Ξύλινη επίστρωση σε δάπεδο με ενδοδαπέδια θέρμανση

Xρησιμοποιείται ξυλεία με περιορισμένη περιεκτικότητα σε υγρασία και με την εγγύηση της προμηθεύτριας εταιρείας. Tα τεμάχια που συνθέτουν την επίστρωση του δαπέδου (σανίδες), μπορεί να είναι:• ολόσωμα (μασίφ), που αποτελούνται…
Κατασκευή πλωτού δαπέδου με κεραμικά πλακίδια για ηχομόνωση

Κατασκευή πλωτού δαπέδου με κεραμικά πλακίδια για ηχομόνωση

Η επίστρωση με κεραμικά πλακίδια προσφέρει σχεδόν μηδενική ηχοαπορρόφηση κτυπογενούς ήχου με συντελεστή ΔL 0 έως 1 dB(A). Συνεπώς για την επίτευξη ηχομόνωσης κατασκευάζεται πλωτό υπόστρωμα, το οποίο δεν εδράζεται…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.