Καλλιγάς Παύλος

Αρχιτέκτων Μηχανικός, αποφοίτησε από την Ανώτατη Εθνική Σχολή Καλών Τεχνών (E.N.S.B.A) στο Παρίσι .Κατά την διάρκεια της καριέρας του ασχολήθηκε  με ένα ευρύ πεδίο κατασκευών, όπως ιδιωτικές κατοικίες, εμπορικά και βιομηχανικά κτίρια, ξενοδοχεία, μουσεία, πισίνες, γραφεία, αποκαταστάσεις διατηρητέων κτιρίων.
Έχει κερδίσει διάφορα βραβεία και διακρίσεις σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, ενώ η δουλειά του έχει δημοσιευθεί πολλαπλά, σε διάφορα περιοδικά αρχιτεκτονικής, κατασκευών και design.

Ο Παύλος Μ. Καλλιγάς έχει  αποκαταστήσει, μεταξύ άλλων ,έναν μεγάλο αριθμό σημαντικών διατηρητέων και ιστορικών κτιρίων . Σημαντικά έργα σε αυτό τον τομέα είναι το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης ,και το Μουσείο Ν. Χατζηκυριάκου -Γκίκα, παραρτήματα του Μουσείου Μπενάκη, επίσης το Μουσείο Κανελλοπούλου στην Πλάκα και το Μέγαρο Όθωνος Σταθάτου.

Στις υπηρεσίες που παρέχει περιλαμβάνεται η πλήρης αρχιτεκτονική μελέτη και επίβλεψη ,η μελέτη εσωτερικού χώρου, περιβάλλοντος χώρου και ο σχεδιασμός επίπλου.
Κάθε μελέτη αντιμετωπίζεται ξεχωριστά, ανάλογα με την ιδιαιτερότητά της και τις απαιτήσεις του πελάτη, ως προς το κτιριολογικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό.
Κατά την διάρκεια της αρχιτεκτονικής μελέτης και επίβλεψης του κάθε έργου, δίδεται ιδιαίτερη σημασία στην αισθητική και κατασκευαστική λεπτομέρεια, στην λειτουργικότητα και την αισθητική του. Παράλληλα ο μελετητής ενσωματώνει σε αυτό επιρροές που δεν ακολουθούν ένα συγκεκριμένο στυλ, αλλά λαμβάνει προσεκτικά υπόψη, τόσο το χώρο και τους όγκους, όσο τα χρώματα ,τα υλικά και τις υφές.


 

 

www.pmcalligas.gr

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.