Πιστοποιημένοι ψύκτες EWAT-B με ψυκτικό μέσο R-32

  • Δημοσιεύτηκε: 2020 / τεύχος 1 / σελ. 153

Η Daikin καινοτομεί, παρουσιάζοντας τους παγκοσμίως πρώτους πιστοποιημένους κατά Eurovent ψύκτες EWAT-B με το οικολογικό, ψυκτικό μέσο R-32. Η γκάμα της συγκεκριμένης σειράς έχει μεγάλο εύρος με ψυκτική ισχύ από 80 έως 700 kW και μία πλήρη σειρά από αξεσουάρ και πρόσθετο εξοπλισμό, η οποία της δίνει τη δυνατότητα να καλύψει ακόμη και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές.
Συγκρινόμενη με τους υφιστάμενους ψύκτες με ψυκτικό μέσο R-410a παρουσιάζει πρακτικά πλεονεκτήματα, τα οποία την καθιστούν ασυναγώνιστη. Ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:
• Ο υψηλότερος εποχιακός βαθμός απόδοσης (SEER) κατά μέσο όρο 10%, με τον οποίο επιτυγχάνεται η μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας μέσω χαμηλότερης κατανάλωσης ρεύματος, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία Ecodesign Lot 21.
• Οι μικρότερες διαστάσεις συμπυκνωτή και κατ’ επέκταση ολόκληρης της μονάδας για την εξυπηρέτηση της βέλτιστης χωροταξίας και οικονομίας χώρου στην περιοχή τοποθέτησης της μονάδας.
• Το χαμηλότερο κόστος συντήρησης.
Η περιβαλλοντική πολιτική της Daikin επιτάσσει την προκαταβολική εναρμόνιση της γκάμας της με τις τρέχουσες ευρωπαϊκές οδηγίες. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία διαχείρισης ψυκτικών ρευστών “F-GAS”, κάνοντας χρήση του R-32 μειώνεται δραστικά ο δείκτης δυναμικού υπερθέρμανσης του πλανήτη στο 675, πολύ χαμηλότερος από τον αντίστοιχο του R410a που είναι 2088.
Η νέα σειρά ψυκτών της Daikin είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις απόδοσης (silver και gold) και συνδυάζεται με τρεις εκδόσεις ήχου (standard, low και reduced), καθιστώντας έτσι την κάθε λύση πλήρως παραμετροποιήσιμη ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της εκάστοτε εφαρμογής.
Μία πλήρης σειρά από αξεσουάρ και πρόσθετο εξοπλισμό της δίνει τη δυνατότητα να καλύψει ακόμη και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές. Ενδεικτικά αναφέρονται το σύστημα μερικής ή ολικής ανάκτησης θερμότητας για δωρεάν παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, το ενσωματωμένο υδροστάσιο εντός του αποτυπώματος της μονάδας και η μεταβλητή παροχή του πρωτεύοντος υδραυλικού δικτύου.
Η νέα σειρά είναι πλήρως συμβατή με τη διαδικτυακή πλατφόρμα επικοινωνίας και πρόληψης βλαβών “Daikin on Site”, διαθέτει ως βασικό εξοπλισμό τον παραλληλισμό master/slave έως τεσσάρων μονάδων και εντάσσεται στο προηγούμενο σύστημα ελέγχου Intelligent Chiller Manager για τον έλεγχο του πρωτεύοντος και δευτερεύοντος υδραυλικού δικτύου μαζί με τα περιφερειακά εξαρτήματα τακτικών μέσων της Daikin.
Η Daikin είναι η πρώτη εταιρεία η οποία παρουσίασε το ψυκτικό μέσο R-32 στην αγορά του κλιματισμού με τα οικιακά κλιματιστικά το 2012, τα ημικεντρικά κλιματιστικά τρία χρόνια αργότερα και τις οικιακές αντλίες θερμότητας τον περασμένο χρόνο. Το R-32 δεν είναι μείγμα και έτσι ως μονοδιάστατο ρευστό μπορεί να ανακτηθεί και να χρησιμοποιηθεί εκ νέου στον ψύκτη. Επίσης μπορεί να ανακυκλωθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί ώστε να είναι πλήρως φιλικό προς το περιβάλλον.

Τηλ. 2108761300
www.daikin.eu

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ενεργειακή, ελαστομερής, υβριδική μεμβράνη για μόνωση ταρατσών Monostop Thermo Roof

Ενεργειακή, ελαστομερής, υβριδική μεμβράνη για μόνωση ταρατσών Monostop Thermo Roof

Το προϊόν Monostop Thermo Roof βασίζεται σε νέας τεχνολογίας ακρυλικές και πολυουρεθανικές ρητίνες. Εμφανίζει εξαιρετική πρόσφυση στις κατάλληλα προετοιμασμένες επιφάνειες και ακολουθεί τις συστολές και διαστολές που αυτές εμφανίζουν. Διαβάστε…
Συστήματα θέρμανσης & ψύξης επιφανειών

Συστήματα θέρμανσης & ψύξης επιφανειών

Η αυστριακή εταιρεία VARIOTHERM προσφέρει από το 1979 πρωτοποριακά συστήματα θέρμανσης και ψύξης επιφανειών. Ανάμεσα σ' αυτά, ξεχωριστή θέση κατέχουν τα συστήματα θέρμανσης & ψύξης επιφανειών ξηράς δόμησης για δάπεδο…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.