ΕΠΙΣΚΕΥΗ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΥΑΛΙΝΗΣ ΟΨΗΣ

  • Δημοσιεύτηκε: 2020 / τεύχος 05 / σελ.69

ΑΣΤΟΧΙΕΣ & ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ


Οι γυάλινες όψεις αποτελούνται από διαφανείς ή αδιαφανείς γυάλινες επιφάνειες με ή χωρίς μεταλλικό πλαίσιο και σύστημα στήριξης - ανάρτησης στην υποκείμενη δομική κατασκευή του κτιρίου (δοκούς, υποστυλώματα, δάπεδα, τοιχοποιίες). Ο μεταλλικός σκελετός σε συνδυασμό με το σύστημα αγκύρωσης σχεδιάζονται έτσι ώστε να μεταφέρουν τις ανεμοπιέσεις και τα σεισμικά φορτία στο φέροντα οργανισμό, ενώ η γυάλινη επιφάνεια οφείλει να παρέχει την απαιτούμενη φωτεινότητα, υδατοστεγανότητα, αεροστεγανότητα και θερμομονωτική προστασία στο εσωτερικό του κτιρίου. Η επίτευξη του ρόλου μιας γυάλινης όψης καθορίζεται όχι μόνο από τη λειτουργία των επιμέρους στοιχείων της, αλλά και από τη συμβατότητα μεταξύ τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΦΕΡΟΥΣΕΣ ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

ΦΕΡΟΥΣΕΣ ΞΥΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Βασική λειτουργία μιας σύνδεσης μεταξύ ξύλινων στοιχείων είναι η εξασφάλιση της φυσικής συνέχειας μεταξύ των στοιχείων αυτών.
ΤΟ ΑΒΑΡΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΛΑΦΡΕΣ ΕΠΙΣΤΕΓΑΣΕΙΣ

ΤΟ ΑΒΑΡΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΛΑΦΡΕΣ ΕΠΙΣΤΕΓΑΣΕΙΣ

Η συνεχιζόμενη αναζήτηση του αβαρούς στην αρχιτεκτονική σημαδεύεται από τη μετάβαση από τη βιομηχανική στην ψηφιακή εποχή, στην οποία ο αρχιτέκτονας σε συνεργασία με τον υπολογιστή μπορεί να δημιουργήσει σύνθετες…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.