Κατασκευές με τρισδιάστατη εκτύπωση

  • Δημοσιεύτηκε: 2022 / τεύχος 06 / σελ.99

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

Κάθε πολιτισμική φάση χαρακτηρίζεται από τις δημιουργικές δυνατότητες αποτύπωσης των ιδεών στον πραγματικό κόσμο, που μπορούν είτε να μεταβάλλουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων είτε να εκφράσουν την πολιτισμική τους ταυτότητα. Αυτές οι δυνατότητες εξαρτώνται από το τεχνολογικό υπόβαθρο της κάθε εποχής και τελικά αποτελούν συσσωματώματα εφαρμοσμένης γνώσης.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, τα τελευταία χρόνια συμβαίνει ένα εξαιρετικά σημαντικό τεχνολογικό βήμα, που σχετίζεται με την τρισδιάστατη εκτύπωση. Σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανική παραγωγή, από την εκτύπωση ιατρικού εξοπλισμού έως την εκτύπωση μηχανικών μερών αυτοκινήτων. Η παραγωγή έχει αλλάξει ριζικά, μειώνοντας το κόστος και διευκολύνοντας σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή προϊόντων, προσαρμοσμένων στις απαιτήσεις ειδικών περιπτώσεων, από την τρισδιάστατη εκτύπωση βιοϋλικών στο χώρο της υγείας έως και ειδικών τεμαχίων στη βιομηχανία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Η ένταξη του περιβαλλοντικού σχεδιασμού από το στάδιο της αρχιτεκτονικής προσέγγισης ενός σύγχρονου ξενοδοχείου μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των ενεργειακών του αναγκών, εξασφαλίζοντας βέλτιστη λειτουργία και οικονομία στην…
ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ

Oι υπερπλαστικοποιητές ανήκουν στην κατηγορία των πρόσθετων βελτιωτικών σκυροδέματος. Κύρια δράση αυτών είναι η πλαστικοποίηση του σκυροδέματος.
ΣΥΝΔΕΤΙΚΑ ΚΟΝΙΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΜΦΑΝΗ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑ

ΣΥΝΔΕΤΙΚΑ ΚΟΝΙΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΜΦΑΝΗ ΤΟΙΧΟΠΟΙΙΑ

Τα συνδετικά κονιάματα τοιχοποιίας, εκτός από τη σύνδεση των τοιχοσωμάτων σε ενιαίο δομικό στοιχείο, εξασφαλίζουν αρμούς στεγανούς έναντι του αέρα και της υγρασίας, σύνδεση με τον οπλισμό και προσφέρουν την…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.