ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΕΞΩΣΤΩΝ

  • Δημοσιεύτηκε: 2022 / τεύχος 02 / σελ.123

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Οι ρωγμές και αποκολλήσεις στα στοιχεία σκυροδέματος, στα επιχρίσματα, στην επίστρωση του δαπέδου, στα κιγκλιδώματα, η αποκόλληση των πλακών μαρμάρου στα κούτελα ή η καταστροφή των αρμών, η απώλεια στεγανότητας, η διάβρωση των μεταλλικών στοιχείων (κιγκλιδωμάτων) αποτελούν μερικές από τις συνήθεις αιτίες φθορών στους εξώστες. Αυτές μπορεί να οφείλονται είτε σε κακή ποιότητα κατασκευής είτε στις φθορές λόγω του χρόνου και της επίδρασης των ατμοσφαιρικών συνθηκών. Επιπροσθέτως, μερικοί ρύποι και οι ακραίες θερμοκρασιακές συνθήκες (π.χ. παγοπληξία) είναι δυνατόν να ευνοήσουν την πρόωρη γήρανση των υλικών και την καταστροφή ακόμη και μεγάλων επιφανειών των εξωστών, αυξάνοντας την επικινδυνότητά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΤΟΞΕΥΟΜΕΝΟ ΣΥΡΟΔΕΜΑ, ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

ΕΚΤΟΞΕΥΟΜΕΝΟ ΣΥΡΟΔΕΜΑ, ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Πρόκειται για σκυρόδεμα λεπτής διαβάθμισης, που σκυροδετείται με εκτόξευση και βρίσκει ευρεία εφαρμογή στην κατασκευή λεπτών στοιχείων σκυροδέματος, σε ανακαινίσεις, ενισχύσεις και αντιστηρίξεις.
ΕΛΑΦΡΟΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΑ: ΕΙΔΗ & ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΕΛΑΦΡΟΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΑ: ΕΙΔΗ & ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Μικρό βάρος, πολύ καλή θερμομονωτική ικανότητα, ηχομόνωση, λείες επιφάνειες είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά των ελαφροσκυροδεμάτων που βρίσκουν ευρεία εφαρμογή στις δομικές κατασκευές.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.