ΜΠΑΝΙΟ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

  • Δημοσιεύτηκε: 2022 / τεύχος 04 / σελ.69

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΥ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΜΠΑΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΤΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ

Ο "καθολικός σχεδιασμός" ή "σχεδιασμός για όλους" είναι μια σχετικά νέα φιλοσοφία, που προωθεί τον σχεδιασμό των προϊόντων του δομημένου περιβάλλοντος με τρόπο που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους τους ανθρώπους, χωρίς ανάγκη προσαρμογής ή εξειδικευμένου σχεδιασμού στη μεγαλύτερη δυνατή έκταση. Σύμφωνα μ’ αυτήν τη λογική όλα τα κτίρια και οι επί μέρους χώροι τους πρέπει να είναι προσβάσιμοι για το σύνολο των χρηστών, να μπορούν δηλαδή να χρησιμοποιηθούν με αυτονομία, ασφάλεια και άνεση από άτομα μειωμένης κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) και των "εμποδιζόμενων" ατόμων, όπως των ηλικιωμένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΙΔΕΕΣ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ

ΤΟ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΙΔΕΕΣ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ

Στις σύγχρονες κατοικίες οι χώροι υγιεινής έχουν αναχθεί σε ιδιαίτερα σημαντικούς χώρους που διακρίνονται για τη λειτουργικότητα και την αισθητική τους. Στο άρθρο αυτό εξετάζεται το θέμα της θέσης των…
ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ & ΜΠΑΝΙΟΥ. ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ & ΜΠΑΝΙΟΥ. ΝΕΕΣ ΤΑΣΕΙΣ

O σύγχρονος σχεδιασμός φωτισμού στο μπάνιο και στην κουζίνα μιας κατοικίας μπορεί να δημιουργήσει χώρους λειτουργικούς, ευέλικτους και κυρίως προσωπικούς, που να προάγουν την άνεση και ευχαρίστηση των ενοίκων.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.