ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

  • Δημοσιεύτηκε: 2022 / τεύχος 05 / σελ.93

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ

Σε χώρες, όπως η Ελλάδα, στις οποίες οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους τουλάχιστον κατά τη μισή διάρκεια του χρόνου, οι υπαίθριοι χώροι των καταστημάτων εστίασης αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα ενός εστιατορίου. Ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, με την απαγόρευση του καπνίσματος στους εσωτερικούς χώρους και την πρόσφατη πανδημία COVID-19, οι χρήστες επιδιώκουν όλο και συχνότερα τους υπαίθριους χώρους, ακόμη και κατά τους χειμερινούς μήνες. Αντίστοιχα, οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων στην προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν τους πελάτες τους και να εξασφαλίσουν τη λειτουργική και οικονομική βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους επενδύουν περισσότερο στη διαμόρφωση των υπαίθριων χώρων σε σχέση με παλαιότερα, εγκαθιστώντας τις κατάλληλες υποδομές για ετήσια χρήση και εξασφαλίζοντας λειτουργικά και αισθητικά μια εντύπωση αντίστοιχη με αυτήν της παραμονής στους εσωτερικούς χώρους. 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Η στρατηγική διαχείριση των όμβριων υδάτων αποτελεί μια βιώσιμη και καινοτόμο εφαρμογή με έμφαση στη συντήρηση και χρήση των φυσικών χαρακτηριστικών του τοπίου για την προστασία της ποιότητας του νερού,…
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ο σχεδιασμός των υπαίθριων χώρων ενός ξενοδοχείου ξεκινάει από την αξιολόγηση τυχόν υφιστάμενων διαμορφώσεων ως προς τη λειτουργία και την αποδοτικότητα, αλλά και ανεκμετάλλευτων περιοχών, οι οποίες μπορούν εν δυνάμει…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.