ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕ ΓΕΩΥΦΑΣΜΑΤΑ
- Δημοσιεύτηκε: 2020 / τεύχος 10 / σελ. 63
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ & ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
Ένας υπαίθριος χώρος, είτε πρόκειται για δημόσιο είτε για ιδιωτικό, οφείλει να βρίσκεται σε πλήρη συνάρτηση με την τοπογραφία και το ανάγλυφο του εδάφους, τις κλιματικές συνθήκες, τα είδη βλάστησης, τα υπόγεια ή επιφανειακά ύδατα, καθώς και με το δομημένο περιβάλλον. Ο μηχανικός λαμβάνει υπόψη τις παραπάνω παραμέτρους κατά το σχεδιασμό έργων υπαίθριων χώρων, με σκοπό να εξυπηρετούνται οι επιδιώξεις και οι δραστηριότητες του ανθρώπου και να διαφυλάσσονται η αισθητική ποιότητα και η οικολογική.
Download attachments:
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
ΚΤΙΡΙΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ
H βασική λειτουργική διαφοροποίηση ενός κτιρίου στάθμευσης, η στέγαση δηλαδή αυτοκινήτων και όχι ανθρώπων ή ανθρώπινων δραστηριοτήτων, διαφοροποιεί αισθητά τις παραμέτρους σχεδιασμού και εξοπλισμού του.
ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ύπαρξη υψηλότερων θερμοκρασιών στα κέντρα των πόλεων σε σχέση με τις γύρω περιοχές τους συνιστά το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας (urban heat island),…
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΥΛΙΚΩΝΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΡΤΙΟΤΗΤΑ Σε χώρες, όπως η Ελλάδα, στις οποίες οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν την παραμονή σε εξωτερικούς χώρους τουλάχιστον κατά…