Ισόγειο διαμέρισμα σε νεόδμητο συγκρότημα κατοικιών στο Ηράκλειο

Κοιτάζοντας το Elia Luxury Suites γίνεται σαφές πόσο η στωική του παρουσία ξεχωρίζει από το περιβάλλον του και πώς βασίζεται στην απόλυτη συμμετρία. Η κάθε πλευρά της εισόδου λειτουργεί σαν αντικατοπτρισμός της άλλης, με την κάτοψη να μοιάζει σαν να διαχωρίζεται από καθρέφτη. Αυτή η σύνθεση λειτουργεί σαν εισαγωγικό στοιχείο αν και ―σε αντίθεση με πολλά μινιμαλιστικά έργα― στο εσωτερικό του διαμερίσματος ξεδιπλώνεται κάτι διαφορετικό από την πρόσοψή του.
Ο χώρος χαρακτηρίζεται από την υψηλή αίσθηση πολυτέλειας και την αγάπη προς την τέχνη, μια τέχνη σχεδόν έμψυχη. Η χρωματική παλέτα σε τόνους του μαύρου, του γκρι και του λευκού, δεν δεσμεύει τη ματιά, αλλά την αφήνει να ταξιδέψει ελεύθερα.
Το Design Studio IT’S A TRAP SPACE κατάφερε να εστιάσει την προσοχή της σε όλα αυτά που είναι σημαντικά: στη μοναδική θέα και στην τέχνη, εξελίσσοντας ένα κοινότοπο διαμέρισμα σε μία σύγχρονη και αισθητικά αναβαθμισμένη κατοικία.

Στοιχεία έργου
 
Αρχιτεκτονική μελέτη: Itsatrapspace / Μωραϊτάκης Κωνσταντίνος 
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Έτος κατασκευής: 2019
Φωτογραφίες: Μάνος Βάρδας
 

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

''Κατοικίες a2

''Κατοικίες a2", ανακατασκευή ξενοδοχειακού συγκροτήματος σε δυο εξοχικές κατοικίες

Σε μια υπό προστασία περιοχή της Πάρου, ο επανασχεδιασμός και ανακατασκευή δύο υποβαθμισμένων κτιριακών συγκροτημάτων 8 στούντιο, τύπου ενοικιαζόμενων δωματίων, σε δύο κατοικίες υψηλών προδιαγραφών απαιτούσε συνετές αρχιτεκτονικές προσεγγίσεις και…
Ολική ανακαίνιση του διατηρητέου ξενοδοχείου

Ολική ανακαίνιση του διατηρητέου ξενοδοχείου "Luxembourg" στη Θεσσαλονίκη

Το διατηρητέο ξενοδοχείο "Luxembourg Hotel", που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κομνηνών 6 με Καλαποθάκη, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, υποδέχεται πλέον τους επισκέπτες του, έπειτα από την πλήρη ανακαίνιση…
Επέμβαση  σε βιομηχανικό κτίριο για τη δημιουργία χώρων εστιατορίου και γραφείων

Επέμβαση σε βιομηχανικό κτίριο για τη δημιουργία χώρων εστιατορίου και γραφείων

"Στα εστιατόρια πού τρων τα συνεργεία".Ν. ΞυδάκηςΗ ατμόσφαιρα των χώρων συνάντησης και φαγητού των εργαζομένων έξω από την πόλη, σε μια μεγάλη εργοστασιακή μονάδα, αποτέλεσε τον βασικό στόχο.Ο χώρος "διακοπής"…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.