ΚΤΙΡΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Πρωτότυπη δίγλωσση έκδοση αφιερωμένη στα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια (nZEB). Παρουσιάζονται αναλυτικά 20 πρότυπα κτίρια απ’ όλο τον κόσμο, με στόχο να μεταφέρουν τεχνογνωσία και ιδέες σε όσους δραστηριοποιούνται ενεργά με την ποιοτική και αειφόρο ανάπτυξη των κατασκευών. Αναλύεται, επίσης, ο ορισμός των κτιρίων nZEB, όπως προβλέπεται από την ευρωπαϊκή και την ελληνική νομοθεσία, και παράλληλα τα χαρακτηριστικά και οι παράμετροι σχεδιασμού κτιρίων nZEB.

Μέρος πρώτο. Σχεδιάζοντας ένα κτίριο nZEB.
Ποια είναι τα κτίρια nZEB; τι ορίζουν η ευρωπαϊκή και η ελληνική νομοθεσία; ποια είναι τα χαρακτηριστικά των κτιρίων σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας; Πώς σχεδιάζουμε ένα ενεργειακά αποδοτικό κτίριο;

Μέρος δεύτερο. Παραδείγματα κτιρίων.
Τα κτίρια που επιλέχθηκαν είναι σύγχρονα, ενσωματώνουν νέες τεχνολογίες και υλικά. Από τα γραφεία της Google στην Καλιφόρνια των BIG, έως το κτίριο γραφείων της LEGO στη Δανία, των C.F. MØller Architects και από το Κέντρο Σπουδών "Kapsarc" στη Σαουδική Αραβία των Zaha Hadid Arcitects, έως την εξοχική κατοικία των en-routearchitecture στην Ελλάδα, τα παραδείγματα που παρουσιάζονται προσαρμόζονται σε ποικίλα κλίματα, μορφολογίες και διαφορετικούς προϋπολογισμούς, αποδεικνύοντας ότι η βιοκλιματική και ενεργειακή προσέγγιση καθίστανται ως η πλέον αναπόφευκτη πρόκληση για το μέλλον των κατασκευών.

Φωτογραφίες, σχέδια και ενεργειακά διαγράμματα διευκολύνουν τον αναγνώστη στην κατανόηση της λειτουργίας τους.

Σελίδες: 232
Δίγλωσση έκδοση (ελληνικά, αγγλικά)
ISBN: 978-960-6803-24-6

Τιμή αγοράς: 50,00 €

Τιμή πώλησης 45,00 €
Τιμή ηλεκτρονικής αγοράς:45,00 €

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.