BLOG

BLOG

Δεκέμβριος | 2020

"Solid transparency", συγκρότημα διαμερισμάτων στη Βούλα

Το οικόπεδο της μελέτης βρίσκεται στην πλαγιά ενός μικρού λόφου, σε ένα αρκετά γαλήνιο και φυσικό περιβάλλον στα Πηγαδάκια της Βούλας. Τα χαρακτηριστικά της τοποθεσίας και της κλίσης του οικοπέδου, σε συνδυασμό με το πολύ μικρό ποσοστό κάλυψης οδήγησαν στη στρατηγική ενός συμμετρικού όγκου. Τοποθετημένο στη νοτιοανατολική γωνία του οικοπέδου,…
περισσότερα
Δεκέμβριος | 2020

Διπλή βράβευση για την Vivechrom και τη Sleed στα Social Media Awards 2020

Η Vivechrom και ο συνεργάτης της Sleed, βραβευτήκαν με τo Platinum Award – την ύψιστη διάκριση – στην ενότητα “Best on Other Social Media Platforms” και με το Gold Award για το κανάλι της Vivechrom στο Pinterest. Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο των επιχειρηματικών βραβείων που διοργάνωσαν για 8η χρονιά…
περισσότερα
Δεκέμβριος | 2020

"House 6°", μελέτη κατοικίας στο Λαγονήσι

Στην περιοχή του Λαγονησίου εδράζεται το οικόπεδο μελέτης, σηματοδοτώντας μια μετάβαση μεταξύ του αστικού και του φυσικού τοπίου. Ο συμπαγής λευκός όγκος που στεγάζει την νέα κατοικία φαίνεται σχεδόν σαν να αιωρείται πάνω από τον περιβάλλοντα χώρο. Καθώς αναδύεται από το έδαφος, περιστρέφεται κατά 6 μοίρες, δημιουργώντας έτσι μία αρμονική…
περισσότερα
Δεκέμβριος | 2020

"The hourglass corral", εξοχική κατοικία στη Mήλο

Το "Hourglass Corral" είναι μία εξοχική κατοικία, που περιλαμβάνει καλλιέργειες αρωματικών φυτών. Αποτελεί το τελευταίο από τα πέντε τμήματα ενός ευρύτερου έργου, που υλοποιείται στη Μήλο τα τελευταία δέκα χρόνια σε μία έκταση 90 στρεμμάτων, το "Voronoi's Corrals". "Corrals"Τα μαντριά υπάρχουν στις Κυκλάδες εδώ και αιώνες. Διαμορφώνουν ευρύτερες ζώνες με…
περισσότερα
Δεκέμβριος | 2020

Οι 3 νέοι σταθμοί του μετρό

Η επέκταση της γραμμής 3 του μετρό, "Χαϊδάρι - Πειραιάς", αποτελείται από σήραγγα μήκους περίπου 7,55 km, έξι νέους σταθμούς και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού. Οι σταθμοί "Αγία Βαρβάρα", "Κορυδαλλός" και "Νίκαια", που παραδόθηκαν σε λειτουργία έχουν σχεδιαστεί, με προτεραιότητα στα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά. Η παράδοσή τους περίπου 2 έτη νωρίτερα…
περισσότερα
Δεκέμβριος | 2020

"Villa Nisso" επέκταση και ανακαίνιση κατοικίας στη Ρόδο

Πρόκειται για την επέκταση και ανακαίνιση κατοικίας πολυτελούς διαβίωσης, Villa Nisso, στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου.Η απαίτηση των ιδιοκτητών εξαρχής ήταν να δοθεί μια εντελώς νέα και διαφορετική ταυτότητα η οποία να διαπερνά όλα τα τμήματα της μελέτης και της υλοποίησης αυτής.Βασική παράμετρος ήταν η ροή των κινήσεων ανάμεσα στους…
περισσότερα
Δεκέμβριος | 2020

Διατάξεις των συσκευών κουζίνας

Σχηματική απεικόνιση των συνηθέστερων διατάξεων των συσκευών της κουζίνας. Το "τρίγωνο εργασίας" περιλαμβάνει νεροχύτη, κουζίνα και ψυγείο και η οδηγία είναι κάθε πλευρά του να έχει μήκος 1,20 - 2,70 m. Εκτός από το σύνθετο σχεδιασμό που απαιτεί μια κουζίνα, οι κατασκευαστικές –και όχι μόνο– εργασίες που τον υλοποιούν έχουν…
περισσότερα
Δεκέμβριος | 2020

Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Με τη συμμετοχή δεκάδων κορυφαίων αρχιτεκτονικών γραφείων από όλο τον κόσμο ολοκληρώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου η επιλογή 15 εξ αυτών, τα οποία θα συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλασή του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.  Οι 15 επικεφαλής αρχιτέκτονες των διαγωνιζόμενων προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη…
περισσότερα
Δεκέμβριος | 2020

Εσωτερική σκάλα σε κατοικία στη Λεμεσό

Ο σχεδιασμός της κατοικίας στηρίχθηκε σε μινιμαλιστικές μορφολογικές επιλογές, οι οποίες έγιναν για να ξεχωρίσουν τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του, ενώ η ταύτιση του σχεδιασμού με μοντερνιστικά πρότυπα οδήγησε σ’ ένα αποτέλεσμα χωρίς διακοσμήσεις και υπερβολές. Αυτή η λογική οδήγησε στη χρήση του ειλικρινούς εμφανούς σκυροδέματος, των μεγάλων ξύλινων επιφανειών και…
περισσότερα
Δεκέμβριος | 2020

Γραφεία πληροφορικής στο κέντρο της Αθήνας

Το έργο βρίσκεται στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας, στην παραδοσιακή περιοχή συγκέντρωσης χώρων εργασίας του κέντρου της Αθήνας. Αφορά στην αναδιαμόρφωση δύο αυτοτελών ορόφων, εμβαδού 500 m2 έκαστος, επί οκταώροφου κτιρίου γραφείων της δεκαετίας του ’70.Η μελέτη αποσκοπεί στη δημιουργική αποκρυστάλλωση μίας σειράς προβληματισμών που απασχολεί το αρχιτεκτονικό γραφείο, αναφορικά…
περισσότερα

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.