Σχολείο στην Καρδίτσα

Το ιδιωτικό σχολείο στη Καρδίτσα αποτελεί ιδανικό παράδειγμα μίας ολοκληρωμένης σχεδιαστικής οργάνωσης, η οποία δεν αντιμετωπίζει τους εσωτερικούς χώρους ως υποδεέστερους της εξωτερικής ογκομετρίας του κτιρίου. Η σχεδιαστική αυστηρότητα, η προσοχή στη λεπτομέρεια, η χρήση του φυσικού φωτός και  η στρατηγική τοποθέτηση τεχνητών φωτεινών πηγών αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία της σύνθεσης.
Το κτίριο, διαμορφωμένο σε δύο ορόφους, εμφανίζεται ως ένα ορθογώνιο παραλληλεπίπεδο, το οποίο εδράζεται σε μία επίπεδη επιφάνεια. Ο φέρων οργανισμός σχηματίζεται από ένα πλέγμα δοκών και στύλων εμφανούς σκυροδέματος δημιουργώντας ένα είδος γραμμικής αρχιτεκτονικής με τεμνόμενες ευθείες που σχηματίζουν επαναλαμβανόμενα τετράγωνα πεδία. 
Μεταξύ αυτών, σε έκκεντρη θέση, τοποθετείται ένας διώροφος όγκος που διακρίνεται από τη χρήση του ίδιου εξωτερικού μοτίβου, σε μεγαλύτερες όμως διαστάσεις.
Διαφόρων ειδών επικαλύψεις πλαισιώνουν την κατασκευή, προσφέροντας μια σύνθετη παλέτα υλικών από εμφανές σκυρόδεμα, γυαλί, αλουμίνιο, τμήματα χαλκού και ξύλου και τέλος συρματοκιβωτίων με εγκιβωτισμένη πέτρα.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική Μελέτη: Διονύσης Σοτοβίκης
Στατική Μελέτη: Μακρυνίκας Γιάννης
H/M μελέτη: Γιώργος Τσίνας
Eπίβλεψη: Διονύσης Σοτοβίκης
Συνεργάτες: Χρύσα Σκιαδά – Εύα Τσούνη
Κατασκευή: Dionisis Sotovikis
Iδιοκτήτης: Γιάννης Λέκκας
Tοποθεσία: Πετσί Καρδίτσας
Συνολικό εμβαδό κτιρίου: 2367,00 m²
Xρόνος μελέτης: 05/2000 - 12/2000
Xρόνος κατασκευής: 01/2001 - 09/2001
Φωτογραφίες: Εριέτα Αττάλη©
Περιφέρεια:Θεσσαλία

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα

Ολλανδική Πρεσβεία στην Αθήνα

Βασικός άξονας της ανακαίνισης της πρεσβείας ήταν η ανάγκη να εισαχθεί η πρωτοποριακή φιλοσοφία για συνεργατικό περιβάλλον εργασίας στα δημόσια αξιώματα των Κάτω Χωρών, που ονομάζεται "Νέος τρόπος εργασίας" (Het…
Γεωμετρική ανάδειξη κατοικίας μέσα από τη διαφοροποίηση των υλικών

Γεωμετρική ανάδειξη κατοικίας μέσα από τη διαφοροποίηση των υλικών

Το iA_house, σχεδιασμένο από την ισπανικό αρχιτεκτονικό γραφείο L2G, χωροθετείται σε ένα προάστιο της Μαδρίτης, όπου κυριαρχούν οι μονοκατοικίες. Η κατοικία είναι προσβάσιμη από τη δυτική και ανατολική πλευρά του…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.