"Kolonaki Bar & Resto" στο Λουτράκι

Στην περιοχή "Κολωνάκι Λουτρακίου" και πιο συγκεκριμένα μπροστά από το παραλιακό πάρκο και σε οπτική συνέχεια με τον Κορινθιακό Κόλπο, βρίσκεται το "Kolonaki Bar & Resto". Η περιοχή χαρακτηρίζεται από κτίρια του ‘60 & του ‘70 που εκπέμπουν την αισθητική και την αίγλη του Λουτρακίου ως θέρετρο της τότε εποχής.
Η δυνατότητα αύξησης του εμβαδού της σάλας του εστιατορίου κατά 30 m², αλλά και ο στόχος ριζικής ανανέωσης ενός ήδη επιτυχημένου σχεδιαστικά και επιχειρηματικά χώρου, αποτέλεσαν το λόγο ανακαίνισης. Ο χώρος είχε ανακαινιστεί πάλι, από την DEZONE Archi+, το 2013, χρησιμοποιώντας κοινά δεδομένα, αλλά τελείως διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τα υλικά.
Η σύνθεση της λύσης και η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, απαιτούσε συνδυασμό πολλών υλικών και μεθόδων εφαρμογής. Η τεχνική παλαίωσης, τόσο στους κυρίως χώρους όσο και στους βοηθητικούς, με σύμμεικτα κονιάματα εφαρμοσμένα ελεύθερα και με τεχνική "στένσιλ", δημιούργησε την επιθυμητή μοναδικότητα και απέδωσε μία "vintage" ατμόσφαιρα στο χώρο. Υλικά επένδυσης, που αποδίδουν το μωσαϊκό σε δύο διαφορετικές κλίμακες και χρωματισμούς, στο δάπεδο και στους τοίχους, δημιούργησαν έκρηξη αντιθέσεων, αλλά εναρμονίστηκαν άψογα με τα υπόλοιπα στοιχεία του έργου.
Γραμμές, φόρμες, μοτίβα, τεχνικές και υλικά συνθέτουν ένα χώρο με πολλές αναφορές στο παρελθόν, αλλά με άμεση τοποθέτηση στο σήμερα και τελικό στόχο τη διαχρονικότητα, ένα concept σύνθετο, αφού η ισορροπία προκύπτει από ένα σύνολο με πολλές συνιστώσες.
Το κέλυφος, ως δεδομένο, τροποποιήθηκε κυρίως μέσω των νέων χρωματισμών και διατήρησε στοιχεία, όπως το διάτρητο κεραμικό που πλαισιώνει την πόρτα, στοιχείο ισχυρό που ακολουθεί κοινά δεδομένα επιλογής από την προηγούμενη ανακαίνιση.
Τα διακοσμητικά στοιχεία, τα έπιπλα και τα φωτιστικά παίζουν συμπληρωματικό ρόλο, με απλότητα στο σχεδιασμό, αλλά παράλληλα με αναφορές σε διαφορετικά στιλ.
Σε ένα αστικό περιβάλλον πλαισιωμένο από το βουνό και τη θάλασσα και με αναφορές σε διαφορετικές δεκαετίες, η σύνθεση πολλαπλών στοιχείων αποτελεί πρόκληση και η επιτυχία της προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
Dezone Archi+
Αρχιτέκτων:
Tάσος Χριστοφυλλόπουλος / Dezone Archi+
Διεύθυνση έργου:
Tάσος Χριστοφυλλόπουλος / Dezone Archi+
Μελέτη φωτισμού:
Skia Lighting
Φωτογραφίες:
Voumvakis Architectural Photography

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

"Mikos" κατάστημα υφασμάτων στην Αθήνα

Ο επανασχεδιασμός του τετραώροφου νεοκλασικού κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας διαφοροποιείται σε κάθε όροφο σύμφωνα με τη χρήση του καταστήματος. Τα μοντέρνα στοιχεία του εσωτερικού σχεδιασμού κάνουν την αυστηρή εμφάνιση…
Κομμωτήριο - πολυχώρος ανδρικής περιποίησης στη Θεσσαλονίκη

Κομμωτήριο - πολυχώρος ανδρικής περιποίησης στη Θεσσαλονίκη

Η αρχιτεκτονική μελέτη πραγματοποιήθηκε σε ένα κατάστημα συνολικού εμβαδού 300 m2, διαμοιρασμένο σε δύο επίπεδα, με σκοπό τη δημιουργία ενός πολυχώρου ανδρικής περιποίησης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.Πρόθεση του σχεδιασμού ήταν…

"3quarters", εργαστήρι και κατάστημα

Η 3quarters είναι μία από τις πρώτες καινοτόμες επιχειρήσεις βιώσιμης μόδας στην Ελλάδαανακύκλωσης τέντας σε πολυμορφικές τσάντες και αξεσουάρ. Στο πέμπτο κιόλας χρόνο η εταιρεία κατάφερε να προσεγγίσει ένα διεθνές…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.