"BarBara Que Burger Bar" με βιομηχανικό χαρακτήρα στα Βριλήσσια

Το βιομηχανικό design και η ενοποίηση του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο ήταν οι δύο βασικές αρχές σχεδιασμού αυτού του all-day Burger Bar στον ισόγειο όροφο ενός υφιστάμενου κτιρίου γραφείων, λίγα μέτρα μακριά από την κεντρική πλατεία Βριλησσίων.
Απαραίτητη προϋπόθεση από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου ήταν να μην υποστεί πολλές μετατροπές το κτίριο. Ο χώρος διπλού ύψους, το υφιστάμενο πατάρι με την ιδιόρρυθμη καμπύλη χάραξη, το υφιστάμενο κέλυφος από ογκώδη τοιχοποιία και τα μεγάλα ανοίγματα ήταν από τα στοιχεία που έπρεπε να ενταχθούν στον χώρο με μια νέα ανάγνωση.
Η αρχική επιθυμία να «χάνεται» η αίσθηση εξωτερικού και εσωτερικού έθεσε τη βάση τόσο για τη χωροθέτηση των λειτουργιών όσο και για την επιλογή των υλικών και σχεδιαστικών λεπτομερειών. O κύριος χώρος του καταστήματος με το bar αναπτύσσεται στο χώρο διπλού ύψους σε συνέχεια με την αυλή. Το πατάρι, με τους βοηθητικούς χώρους στο βάθος, δημιουργεί ένα μπαλκόνι μέσα στο χώρο αυτό φιλοξενώντας ένα μικρότερο καθιστικό με θέαση σε αυτόν και την αυλή. Μεγάλα μεταλλικά διαχωριστικά με γυαλί ή καθρέφτη, πλακάκι με εντύπωση τούβλου σε θερμούς τόνους στο δάπεδο της αυλής και του κύριου χώρου και στους τοίχους του καταστήματος, μεταλλικές και ξύλινες κατασκευές και τα κρεμαστά φυτά από τη μεταλλική επένδυση της οροφής συνθέτουν τη σχεδιαστική παλέτα και υπηρετούν με συνέπεια τις δύο βασικές αρχές σχεδιασμού.
Κυρίαρχο στοιχείο το bar με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό της μπάρας και της κάβας με στόχο να τονιστεί το μεγάλο ύψος του χώρου. Ειδικά επιλεγμένα έπιπλα antique και custom-made φωτιστικά προσδίδουν στον βιομηχανικό χαρακτήρα του εσωτερικού.

 

 

 

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
STU/DỲO architects
H/M μελέτη & επίβλεψη:
STU/DỲO architects
Μελέτη φωτισμού:
M. Bon S.A.
Τοποθεσία:
Βριλήσσια, Αττική
Συνολικό εμβαδό κτιρίου:
165 m2 (εσωτερικός χώρος), 100 m2 (εξωτερικός χώρος)
Φωτογραφίες:
Γιώργος Μεσσαριτάκης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

"Taresso", μία αστική "ζούγκλα" στο κέντρο της Αθήνας

Η "Taresso" αποτελεί μία από τις πρωτοπόρες εταιρίες εισαγωγής, επεξεργασίας, λιανικής και χονδρικής διανομής καφέ στην Ελλάδα, στόχος της ήταν η δημιουργία ενός κεντρικού "concept store" όπου οι πελάτες θα…
Διαρρύθμιση καταστήματος για βιολογικά προϊόντα

Διαρρύθμιση καταστήματος για βιολογικά προϊόντα

Η μελέτη και η κατασκευή του καταστήματος "Bonstato", συνέπεσε χρονικά με τη γενική, παγκόσμια καραντίνα. Αν και θα αποτελούσε τη βάση για μια νέα επιχείρηση με διαδικτυακή, κυρίως, λειτουργία, δόθηκε…

"A piece of cheese" τυροκομείο στην Αγορά Μοδιάνο

Η ομάδα των TAKA+PARTNERS ανέλαβε τον σχεδιασμό του πρώτου καταστήματος λιανικής πώλησης του τυροκομείου Αρβανίτη, στην Ιστορική Αγορά Μοδιάνο, η οποία μέσω της πρόσφατης αναγέννησής της μετατράπηκε σε ένα Food…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.