"3quarters", εργαστήρι και κατάστημα

  • ASQUIAT Architectural Design Office

Η 3quarters είναι μία από τις πρώτες καινοτόμες επιχειρήσεις βιώσιμης μόδας στην Ελλάδα
ανακύκλωσης τέντας σε πολυμορφικές τσάντες και αξεσουάρ. Στο πέμπτο κιόλας χρόνο η εταιρεία κατάφερε να προσεγγίσει ένα διεθνές κοινό και η ανάγκη για αύξηση της παραγωγής απαιτούσε όχι μόνο μεγαλύτερο χώρο, αλλά και ένα concept store που θα ταυτιζόταν με τις αξίες του brand.
Έχοντας έναν περιορισμένο προϋπολογισμό, έγινε προσπάθεια μιας πλήρους υποστήριξης των αρχών του brand για βιωσιμότητα, τοπικότητα και επανάχρηση. Μεταφράζοντας την αειφορεία σε χρώμα, και κρατώντας το πράσινο ψηφιδωτό δάπεδο της δεκαετίας του '60 που είναι χαρακτηριστικό αυτής της εποχής σαν αφορμή, δημιουργήθηκε μια πράσινη όαση στο κέντρο της Αθήνας. Επιτεύχθηκε με αυτόν τον τρόπο η ψευδαίσθηση της αργής ζωής και του βιώσιμου τρόπου ζωής στο πιο πολύβουο και αστικό σημείο της πόλης.
Το πράσινο χρώμα συνδέεται με τη φύση και τη βλάστηση και το χρώμα της μέντας πιο συγκεκριμένα με την ηρεμία, τη φρεσκάδα και την ευεξία. Η αίσθηση που δημιουργήθηκε επομένως είναι της άνεσης και της χαλάρωσης, όπου οι πελάτες νιώθουν σαν μέλη μιας ηθικής κοινότητας. Η επιλογή ενός απλού και καθαρού σχεδιασμού λειτουργεί με δύο τρόπους: είναι ένας ξεχωριστός καμβάς μιας συνεχούς μεταβαλλόμενης συλλογής πολύχρωμων προϊόντων, και ταυτόχρονα προσφέρει μια ώθηση προς πιο βιώσιμες και πράσινες επιλογές.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
ASQUIAT Architectural Design Office
Τοποθεσία:
Ψυρρή, Aθήνα
Χρόνος κατασκευής - ολοκλήρωσης:
2020-21
Φωτογραφίες:
Μπάμπης Λουιζίδης

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Καφέ-μπαρ

Καφέ-μπαρ "Noon" στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στην καρδιά της αγοράς της Θεσσαλονίκης, στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Καρόλου Ντηλ, το "Noon café" αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά meeting point της πόλης. Το μόλις 35…

"Paragon brewery & taproom" μικροζυθοποιία σε πρώην μεταλλουργείο

Μέσα στην πυκνοκατοικημένη συνοικία της Ηλιούπολης, ένα πρώην μεταλλουργείο μεταμορφώνεται σε ένα νέο χώρο παραγωγής μπύρας. Με σεβασμό στο υφιστάμενο κέλυφος, οι αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις επικεντρώνονται στο να μετατραπεί το υπάρχον…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.