“Fit buddy” κατάστημα στον Κορυδαλλό

Το παρόν έργο αφορά στη δημιουργία ενός σύγχρονου πολυχώρου ευεξίας που οργανώνεται σε δύο επίπεδα. Στόχος της πρότασης είναι η άρθρωση διαφορετικών χρήσεων σε μια ενιαία αρχιτεκτονική εμπειρία μέσω της ροϊκής διαμόρφωσης του εσωτερικού, που εκφράζεται με την αλληλεπίδραση των υλικών στοιχείων και του φωτός.
Η είσοδος γίνεται σε χώρο διπλού ύψους με κρεμαστά φωτιστικά, όπου μια ημικυκλική καμπύλη επιφάνεια από πολυκαρβονικά φύλλα επιτελεί μια υποδεκτική χειρονομία. Στην περιοχή του καταστήματος, οι επιμήκεις πάγκοι, τα γραμμικά φωτιστικά στην οροφή και τα ράφια που τρέχουν σε όλο το μήκος του τοίχου, ενισχύουν την οριζοντιότητα του χώρου, προσδίδοντας κίνηση και βάθος. Στο τέλος της αίθουσας ο χώρος πλαταίνει μέσω μιας ακόμη καμπύλης, για να περιλάβει το καθιστικό και την κουζίνα. Εκεί, το φυσικό φως εισέρχεται μέσα από φεγγίτες στην επικλινή μεταλλική στέγη, ενώ μια κολώνα επενδυμένη με καθρέπτη διαταράσσει ελαφρώς το οπτικό πεδίο, ώστε να εξασφαλιστεί η εντύπωση της χωρικής συνέχειας.
Το χρώμα που επικρατεί είναι το φωτεινό λευκό. Η επιλογή των υλικών έγινε με τρόπο τολμηρό, δημιουργώντας ομαλές διαβαθμίσεις στους τόνους, αλλά έντονες αντιθέσεις στις υφές. Στιλπνά υλικά, όπως η εποξειδική βαφή και το ανοξείδωτο ατσάλι εναλλάσσονται με τραχιές επιφάνειες, όπως το χώμα και ο σοβάς, καθώς η ελαφριά, κυματοειδής πλαστική επιφάνεια αντιπαρατίθεται στον λείο και βαρύ μαρμάρινο όγκο. Το φως αντανακλάται, διαθλάται ή απορροφάται σε ποικίλους συνδυασμούς, καθώς το φυσικό στοιχείο κατά μήκος των ορίων της αίθουσας μαλακώνει διακριτικά την περίμετρο και εντείνει την σχέση μεταξύ συνθετικού και οργανικού.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
tousas architects
Ομάδα μελέτης:
Θοδωρής Τούσας, Κωνσταντίνα Γιαννουλάκη, Φλώρα Κορακή
Στατική μελέτη:
Φωτεινή Καραγιάννη
Η/Μ μελέτη:
SKV Consultants
Πελάτης:
Fit buddy
Χρόνος μελέτης:
2019
Χρόνος αποπεράτωσης:
2020
Φωτογραφίες:
Γιώργος Σφακιανάκης

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Μετατροπή αποθήκης σε wine bar στην Τσεχία

Μετατροπή αποθήκης σε wine bar στην Τσεχία

Το νέο wine bar βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του πρώην οινοποιείου "Reisten". Μεγάλα ανοίγματα σχεδιάστηκαν το ένα απέναντι από το άλλο για εκμετάλλευση της θέας, ενώ προστέθηκε και ένα παράθυρο όπου…

"The Block" μια ιδιαίτερη καφετέρια στην πανεπιστημιούπολη της Λευκωσίας

Η καφετέρια "The Block" βρίσκεται στην κεντρική πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ολοκληρώθηκε το 2021. Το έργο αφορά ανακαίνιση υπάρχουσας καφετέριας και εστιατορίου, καθώς και τη δημιουργία νέου υπαίθριου χώρου εστίασης.…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.