"Mykonos Earth Suites" ξενοδοχείο στη Μύκονο

Το έργο "Mykonos Earth Suites" boutique hotel βρίσκεται στην περιοχή Μεγάλη Άμμος της Μυκόνου. Η έμπνευση πίσω από τη σχεδιαστική προσέγγιση των εσωτερικών χώρων προήλθε από δύο κύρια στοιχεία της παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.
Οι αψίδες κατέχουν δεσπόζουσα θέση στο αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο των Κυκλάδων. Ενώ αρχικά αποτελούσαν ένα αναγκαίο άκαμπτο δομικό στοιχείο, η ευρεία εφαρμογή τους τις έχει ανάγει σε αναπόσπαστο αισθητικό στοιχείο της αιγαιοπελαγίτικης αρχιτεκτονικής.
Στο "Earth Suites", η αψίδα επιστρατεύεται για ένα πείραμα λειτουργικότητας, στο οποίο μία γνώριμη γεωμετρία επανεξετάζεται με τη βοήθεια σύγχρονων κατασκευαστικών μεθόδων. Η εν λόγω γεωμετρία εφαρμόζεται σε διάφορα στοιχεία, όπως ανοίγματα, έπιπλα και χώρους μετάβασης. Αυτή η επιλογή προσφέρει μια νέα ερμηνεία των στοιχείων ενός σύγχρονου ξενοδοχειακού δωματίου.
Η δεύτερη σχεδιαστική αρχή, είναι επίσης άρρηκτα συνδεδεμένη με την κυκλαδίτικη παράδοση. Τα κτιστά στοιχεία στη διάταξη του εσωτερικού χώρου αποτελούν γνώριμο στοιχείο της τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.
Η διαχείριση του δαπέδου ως τρισδιάστατης επιφάνειας οδηγεί στη δημιουργία μιας περίτεχνης τοπογραφίας, που αναδεικνύει την αίσθηση συνέχειας στο χώρο. Αυτή η "τοπογραφία", ενσωματώνει το κρεβάτι, τους νιπτήρες και τους χώρους ανάπαυσής του δωματίου, ενώ ταυτόχρονα τονίζει το ρευστό ανάγλυφο της ενιαίας κάτοψης.
Και στις δύο τυπολογίες, η επιλογή των υλικών αποτελεί μία άμεση αναφορά στην ευρεία χρήση του λευκού χρώματος στα νησιά των Κυκλάδων. Πατητή τσιμεντοκονία σε αποχρώσεις του λευκού, φυσικό ξύλο και πέτρα αποτελούν τα κύρια υλικά, ενώ προσεκτικά επιλεγμένα στοιχεία σε χρυσό τόνο δίνουν μία νότα διακριτικής πολυτέλειας.
Κάθε δωμάτιο διαθέτει ιδιωτική βεράντα, στην οποία βρίσκονται χώροι ανάπαυσης και ιδιωτική πισίνα. Η τυπολογία του κάθε δωματίου επεκτείνεται και στον εξωτερικό χώρο του με τη χρήση όμοιων υλικών και τεχνοτροπιών στις ξύλινες custom-made κατασκευές. Μ' αυτόν τον τρόπο, επιτυγχάνεται η οπτική συνάφεια του εσωτερικού - εξωτερικού, ενώ η τοποθέτηση της πισίνας προς την πλευρά της θάλασσας υπογραμμίζει την εγγύτητα στο υγρό στοιχείο και την προνομιακή θέα.
Στο χώρο της υποδοχής, η αψίδα χρησιμοποιείται ξανά ως χειρονομία στη διαμόρφωση των χώρου. Τα τοξωτά ανοίγματα, δρουν ως διαχωριστικό τηςυποδοχής με το χώρο αναμονής, αλλά και ως στοιχείο της διακόσμησης, που αναδεικνύεται με το συνδυασμό λείων και αδρών επιφανειών στους τοίχους.
Στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου, βρίσκεται το εστιατόριο και το μπαρ, καθώς και η κοινόχρηστη πισίνα. Η έμφαση και εδώ δίνεται στην ξύλινη μπάρα, σε συνδυασμό με τους γήινους τόνους των υφασμάτων. Τα ξύλινα κρεβάτια που σχεδιάστηκαν για να πλαισιώσουν την πισίνα, αποπνέουν μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης, συνδυάζοντας ισχυρά γεωμετρικά στοιχεία στο χρώμα του φυσικού ξύλου, που αναδεικνύονται από του λευκούς τόνους οι οποίοι κυριαρχούν στον περιβάλλοντα χώρο.

 

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη εσωτερικού / εξωτερικού χώρου:
Omniview Design
Αρχιτεκτονική μελέτη:
Liakos Architects
Πολιτικός μηχανικός / Διαχείριση του έργου:
Κώστας Ζούζουλας
Στατική μελέτη:
Σπύρος Νικολόπουλος
H/M μελέτη:
Μιχάλης Χριστοδουλίδης
Ιδιοκτήτης:
Χ. Κηπουρός
Τοποθεσία:
Μεγάλη Άμμος, Μύκονος
Παρουσίαση:
Omniview Design
Φωτογραφίες:
Χρήστος Δράζος

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ξενοδοχειακό συγκρότημα

Ξενοδοχειακό συγκρότημα "Ikos Aria" στην Κω

Το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων, "IKOS ARIA", αναπτύσσεται στο μαγευτικό κόλπο της Κεφάλου, στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού της Κω, με καταπληκτική θέα στο Αιγαίο πέλαγος, στο νησί της…
Συγκρότημα τουριστικών καταλυμάτων στη Νικήτη Χαλκιδικής

Συγκρότημα τουριστικών καταλυμάτων στη Νικήτη Χαλκιδικής

Το κτιριακό συγκρότημα τουριστικών καταλυμάτων Serenity Suites αποτελείται από 3 κτιριακές ενότητες και διαθέτει 20 αυτοτελείς μονάδες επιφάνειας περίπου 640 m² περιμετρικά μιας κοινόχρηστης κολυμβητικής δεξαμενής περίπου 115 m². Τα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.