"Meraviglia Slow Living", πολυτελείς σουίτες στην Πρέβεζα

Το συγκρότημα επτά πολυτελών σουιτών, εδράζεται σε οικόπεδο οχτώ στρεμμάτων, μόλις έντεκα λεπτά από την πόλη της Πρέβεζας. Το "Meraviglia Slow Living" είναι η μετουσίωση της εκλεπτυσμένης απλότητας και μινιμαλιστικής αρχιτεκτονικής, εναρμονισμένης με το περιβάλλον.
Οι χώροι των δωματίων διαρθρώνονται σε δύο επίπεδα. Κάθε δωμάτιο βρίσκεται υπερυψωμένο με ένα άνοιγμα μπροστά, το οποίο λειτουργεί ως θεωρείο με ανεμπόδιστη θέα στη φύση. Στο χαμηλότερο επίπεδο, στο ύψος της πισίνας, βρίσκεται το σαλόνι της κάθε σουίτας.
Το "sense of place" αποδίδεται με μία μίξη σκανδιναβικού design και ελληνικών χειροποίητων επίπλων. Τα δάπεδα στην κρεβατοκάμαρα και τα μπάνια έχουν επενδυθεί με χειροποίητο μωσαϊκό, συγκεκριμένης κοκκομετρίας για απόλυτη συμμετρία, ενώ η αναλογία των χρωμάτων είναι τέτοια που ζεσταίνει το κυρίαρχο γκρι και το εναρμονίζει με το έφορο κοκκινόχωμα της γης.
Μασίφ ξύλο teak, suar και iroko κυριαρχεί στις πέργκολες αλλά και σε όλα τα έπιπλα των εξωτερικών χώρων ενώ παράλληλα επενδύεται η οροφή αλλά και το δάπεδο του παρακείμενου καθιστικού, για ανενδοίαστο "barefoot living" από την πισίνα στο δωμάτιο.
Οι σουίτες περιζώνονται από έναν κατάφυτο κήπο από αρωματικά φυτά δεντρολίβανου και λεβάντας.
Τα δώματα των σουιτών φυτεύονται προκειμένου να επιτευχθεί η παθητική τεχνική εξοικονόμηση ενέργειας.
Για την εσωτερική και εξωτερική τοιχοποιία, χρησιμοποιήθηκε χειροποίητο χαρμάνι με φυσική άμμο μεταβλητής κοκκομετρίας. Με παρόμοια τεχνοτροπία πατητής τσιμεντοκονίας έχουν επενδυθεί τα δάπεδα στις εξωτερικές αυλές, ενώ χειροποίητη είναι και η επένδυση των τοίχων (stucco veneziano) στο χώρο του spa.
Στην εξωτερική αυλή κάτω από την τεράστια ξύλινη πέργκολα με επένδυση μπαμπού, απλώνεται ανάμεσα στους κήπους το παραδοσιακό δάπεδο από παλαιωμένους κυβόλιθους. Το οικόπεδο αγκαλιάζει ένα πέτρινο χειροποίητο τοιχίο με τεχνοτροπία ξερολιθιάς από πετρώματα της περιοχής.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
block722
Ομάδα σχεδιασμού:
Σωτήρης Τσέργας & Κάτια Μαργαρίτογλου, Έλενα Μηλιδάκη, Σοφία Στεφανοπούλου
Μελέτη εσωτερικής διακόσμησης & styling:
block722
Στατική & Η/Μ μελέτη:
Tzimas Constructions A.E.
Μελέτη τοπίου:
Z-TOPOS, Ζωή Καρακινάρη
Κηποτέχνη:
Γιώργος Ματσίρας
Μελέτη φωτισμού:
Gruppo Linea Light
Τοποθεσία:
Πρέβεζα, Ελλάδα
Περίοδος κατασκευής:
2019-2021
Πελάτης:
Άρης Τζίμας
Κατασκευή:
Tzimas Constructions A.E.
Φωτογραφίες:
Spyros Hound Photography
Επιμέλεια φωτογραφιών:
Design Ambassador

 

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ξενοδοχείο

Ξενοδοχείο "Santorini Grace" στη Σαντορίνη

Ένα μοναδικό τοπίο στη Σαντορίνη, με θέα την καλντέρα, απέναντι από το βράχο του Σκάρου. Η διάταξη των δωματίων του νέου ξενοδοχείου "Santorini Grace" ακολουθεί σε κάτοψη την τεθλασμένη γεωμετρία…
Tουριστικό Συγκρότημα στον Άγιο Nικόλαο Kρήτης

Tουριστικό Συγκρότημα στον Άγιο Nικόλαο Kρήτης

Tο συγκρότημα Candia Park Village αποτελεί μια σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα με παραδοσιακό χαρακτήρα στη βόρεια ακτή της Kρήτης.Ως κεντρική ιδέα του έργου ορίστηκε η δημιουργία ενός χωριού με πλατείες και…
Lestel boutique suites στο Ναύπλιο

Lestel boutique suites στο Ναύπλιο

Το "Lestel Boutique Suites" βρίσκεται σε κτίριο του 1960, ο όροφος του οποίου πρόσφατα ανακαινίστηκε και διαμορφώθηκε σε 3 διαμερίσματα με σκοπό να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στον επισκέπτη, συνδυάζοντας…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.