Το νέο ξενοδοχείο "CASA COOK" στο Μαρμάρι της Κω

Το συγκρότημα βρίσκεται επάνω στη θάλασσα, μέσα στη φύση, με φόντο τα βουνά της Κω και της Καλύμνου, στο Μαρμάρι, που απέχει 14 χιλιόμετρα από την Κω.
Αποτελείται από ένα σύμπλεγμα μονώροφων και διώροφων δωματίων, η δε αρχιτεκτονική του βασίζεται στη δομή των αιγαιοπελαγίτικων νησιώτικων οικισμών. Το λευκό χρώμα των κυβικών όγκων, όμως, έχει αντικατασταθεί εδώ με μια παλέτα γκρίζων αποχρώσεων, που εναρμονίζεται με το φυσικό περιβάλλον. Οι αδρές επιφάνειες των εξωτερικών τοίχων τονίζονται από το φως του ήλιου και αποκτούν μια ανάγλυφη γλυπτική ποιότητα. Ένα πλέγμα μονοπατιών ενώνει το σύμπλεγμα των μικρών κτιρίων και των ενδιάμεσων κήπων, ενισχύοντας την αίσθηση του "χωριού". Μικρές "πλατείες" με παγκάκια προσκαλούν τους ενοίκους με την ηρεμία και τη γαλήνη τους. Πεύκα, κυπαρίσσια και ελιές συνεχίζουν το ελληνικό τοπίο στους κήπους του καταλύματος.
Ο χώρος εισόδου και υποδοχής υποδέχεται τους επισκέπτες με τη λογική ενός καθιστικού κατοικίας, που συνεχίζεται και στη βιβλιοθήκη.
Στην είσοδο, ένας διώροφος χώρος, που μοιάζει με σοφίτα, φιλοξενεί ένα μπαρ με φρέσκους χυμούς και θέα στο πέλαγος και το κατάστημα του ξενοδοχείου. Και τα δύο επίπεδα εμφανίζουν μια επιμελημένη ποικιλία αγαθών, συμπεριλαμβανομένων ενδυμάτων και αντικειμένων για το σπίτι. Οι επισκέπτες μπορούν να αγοράσουν πολλά από τα διακοσμητικά αντικείμενα που βρίσκονται σε όλο το ξενοδοχείο, όπως καλάθια, κύπελλα, μαξιλάρια και αιώρες.
Το ξενοδοχείο αποτελείται από 100 δωμάτια (50 δίκλινα, 40 μικρές σουίτες, 7 μεγάλες σουίτες και 3 βίλες). Όλα τα δωμάτια έχουν ιδιωτική αυλή, οι μικρές σουίτες διαθέτουν και πισίνα, την οποία μοιράζονται ανά δύο, οι δε μεγάλες σουίτες έχουν ιδιωτική πισίνα.
Στους κοινόχρηστους χώρους συμπεριλαμβάνονται γυμναστήριο υψηλών προδιαγραφών, εστιατόρια, μπαρ, κατάστημα, χώρος για γιόγκα, σπα με εσωτερική πισίνα, σάουνα και χαμάμ.
Το εστιατόριο προμηθεύεται τα προϊόντα του από ένα μποστάνι κοντά στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, ώστε να είναι πάντα φρέσκα και υγιεινά και μέσα στη γενικότερη φιλοσοφία του, που είναι η απλή σοφιστικέ διαβίωση κοντά στη φύση.
Η αρχιτεκτονική του "beach club" διαφέρει από το υπόλοιπο κτίριο, με μια ξύλινη στέγη με καλαμιές και μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, που ανοίγουν προς τους αμμόλοφους και τη θάλασσα από τη μια πλευρά και την πισίνα από την άλλη.
Οι πέντε τύποι δωματίων είναι διαμορφωμένοι και εξοπλισμένοι με απλότητα, σε μαλακούς γήινους τόνους και ένα στιλ ρουστίκ.
Πατητό τσιμεντοκονίαμα, στο χρώμα της άμμου, διαμορφώνει τις επιφάνειες των δαπέδων και συνεχίζει στη διαμόρφωση χτιστών καναπέδων. Το ίδιο τσιμεντοκονίαμα συνεχίζεται στα λουτρά και επενδύει όλες τις επιφάνειές τους, από τα δάπεδα και τους τοίχους μέχρι τις ντουζιέρες και τους νιπτήρες. Πλακίδια της ίδιας υφής και απόχρωσης ή ξύλινα deck τοποθετήθηκαν στις ιδιωτικές βεράντες και στις πισίνες. Ξύλινα έπιπλα, ξύλινες επενδύσεις οροφών, πέργκολες και πλεκτά φωτιστικά από καλάμια συμπληρώνουν το απλό, φιλικό και ζεστό ύφος των χώρων. Οι διαχωριστικοί τοίχοι των υπαίθριων αυλών αλλά και και της εισόδου του ξενοδοχείου έχουν χτιστεί με γκρίζα ακανόνιστη πέτρα χωρίς αρμοκονίαμα.

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: ARC - Ηλίας Μαστρομηνάς
Κατασκευή: Stirixis Techniki S.A.
Creative Director / Thomas Cook: Remo Masala
Interior Design: Lambs and Lions - Michael Schickinger
Συνεργάτης Interior Design: Αnnabell Κutucu
Παρουσίαση: Δήμητρα Τσιώρα - Παπαϊωάννου
Φωτογραφίες: Georg Roske

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ξενοδοχειακό συγκρότημα

Ξενοδοχειακό συγκρότημα "Astir Odysseus" στην Κω

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα έχει κτιστεί στην περιοχή Δύο Εκκλησιές (Μπαμιαλίκι) στην Κω. Το ιδιαίτερο σχήμα του οικοπέδου, που ουσιαστικά διασπάται σε δύο τμήματα, έχοντας μία στενή λωρίδα γης να τα…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.