Ανακαίνιση ξενοδοχείου "Ostraco Suites", στη Μύκονο

To Ostraco Suites είναι ένα καλαίσθητο boutique ξενοδοχείο στη Μύκονο που λειτουργεί από το 1986. Τα τελευταία χρόνια αποτελεί μέλος του γκρουπ Small Luxury Hotels. Είναι χτισμένο σε ένα γήπεδο 6.000 m2 με δυτικό προσανατολισμό και πανοραμική θέα στο απέρα­ντο γαλάζιο του Αιγαίου, απέχοντας μόλις 600 m από τη χώρα της Μυκόνου.
Η αρχιτεκτονική, η διακόσμηση και η ζωγραφική του ξενοδοχείου φιλοτεχνήθηκε με στόχο την ιδιαίτερη προσωπικότητα του κάθε χώρου, διατηρώντας όμως πάντα ένα ενιαίο και χαρακτηριστικό, αναγνωρίσιμο ύφος.
Με γνώμονα την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του ξενοδοχείου, το οποίο αποτελείται από 6 διαφορετικά κτίρια, ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση των δωματίων, καθώς και κάποιων κοινόχρηστων χώρων, συμπεριλαμβανομένου αυτού της υποδοχής και του εστιατορίου, το οποίο βρίσκεται στο χώρο της πισίνας.
Η ανακαίνιση του ξενοδοχείου έγινε με σεβασμό στο τοπίο και στα υπάρχοντα κτίρια και με ιδιαίτερη προσοχή τόσο στο σύνολο, όσο και στη λεπτομέρεια. Διατηρήθηκαν οι λιτές γραμμές της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής και το λευκό χρώμα των κτιρίων. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός χαρακτηρίζεται από την απλότητα, τη λιτότητα στη γραμμή και τη σαφήνεια.
Στόχος της μελέτης ήταν η αναβάθμιση των δωματίων, η δημιουργία ιδιωτικότητας και η έ­νταξη του υδάτινου στοιχείου σ' αυτά. Χρησιμοποιήθηκαν φυσικά υλικά, όπως ξύλο, επίχρισμα, φυσική πέτρα και πατώματα τσιμεντοκονιάματος σε γήινα χρώματα, τα οποία συνδυάστηκαν με σχοινιά. Κυριαρχεί το λευκό, όμως μικρές έγχρωμες γκρι και μαύρες λεπτομέρειες "σπάνε" τη λευκότητα.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο φωτισμό του κάθε δωματίου, καθώς επιλέχθηκαν φωτιστικά, τα όποια ενσωματώθηκαν στην τοιχοποιία με στόχο τη δημιουργία μιας ζεστής και ήρεμης ατμόσφαιρας. Μοντέρνος φωτισμός που τονίζει περιοχές, χωρίς να ενοχλεί και να αφαιρεί στοιχεία από την απλότητα των περιοχών. Στο πλαίσιο του σχεδιασμού, στόχος ήταν η διατήρηση της παραδοσιακής μυκονιάτικης αρχιτεκτονικής, εμπλουτισμένης με μοντέρνο και βιομηχανικό design σε λεπτομέρειες όπως στα ντους, τα όποια, όπου ήταν εφικτό, ενσωματώθηκαν στα δωμάτια. Από αυτά ο επισκέπτης μπορεί να έχει ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα.
Στα δωμάτια προστέθηκαν ιδιωτικές πισίνες ή εξωτερικά θερμαινόμενα τζακούζι, τα οποία έχουν προσανατολισμό προς τη θάλασσα. Όπου αυτό δεν ήταν εφικτό, δημιουργήθηκαν ιδιωτικοί κήποι στους όποιους πάλι ενσωματώθηκε κάποιας μορφής υδάτινο στοιχείο και εμπλουτίσθηκαν με μεσογειακά φυτά, όπως ελιές, δεντρολίβανο, λεβάντες, καλαμιές, κάκτους και φραγκοσυκιές.

Περισσότερα...

Στοιχεία έγου

APXITEKTONIKH MEΛETH: ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ
H/M MEΛETH: ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΕΡΗΣ
EΠIBΛEΨH: ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΕΡΗΣ
ΣYNEPΓATEΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ
IΔIOKTHTHΣ: ΟΣΤΡΑΚΟ Α.Ε.
TOΠOΘEΣIA: ΔΡΑΦΑΚΙ ΜΥΚΟΝΟΣ
ΣYNOΛIKO EMBAΔO KTIPIOY: 450 m²
XPONOΣ MEΛETHΣ: ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017
XPONOΣ KATAΣKEYHΣ: ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017
ΦΩTOΓPAΦΙΕΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΙΔΗΣ

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ανακατασκευή κτιρίου γραφείων με ενεργειακό σχεδιασμό

Ανακατασκευή κτιρίου γραφείων με ενεργειακό σχεδιασμό

Η ανακατασκευή αφορά στη μετατροπή ενός πενταώροφου κτιρίου αποθηκών σε κτίριο γραφείων με ισόγειο κατάστημα. Ο ενεργειακός σχεδιασμός πρυτάνευσε - ο φέρων οργανισμός και το περίβλημα αναδομήθηκαν για να ανταποκριθούν…
Ανακαίνιση ενός διαμερίσματος στο Χαλάνδρι

Ανακαίνιση ενός διαμερίσματος στο Χαλάνδρι

Το διαμέρισμα βρίσκεται σε μια πολυκατοικία της δεκαετίας του 1990. Η αρχική του κατάσταση παρουσίαζε προβληματική κατανομή των χώρων, κυρίως αυτών της κουζίνας - καθιστικού - τραπεζαρίας, ελλιπή φυσικό και…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.