Συνεδριακό κέντρο "Yabuli Entrepreneurs" στην Κίνα

  • MAD

Η μελέτη και η κατασκευή του συνεδριακού κέντρου ανατέθηκε από τον Yabuli China Entrepreneurs Forum (Yabuli CEF), έναν από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματικούς οργανισμούς της Κίνας. Το Νοέμβριο 2020, το κτίριο φιλοξένησε το 20ο ετήσιο συνέδριο του Yabuli CEF, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 600 επιχειρηματίες.
Οι αρχιτέκτονες οραματίστηκαν ένα κτίριο ενσωματωμένο στο ορεινό δάσος, ένα μέρος έντονης κίνησης και δημιουργικότητας των επιχειρηματιών.
Φωλιασμένο μέσα στο ορεινό έδαφος του χιονοδρομικού κέντρου Yabuli, η μορφή του κτιρίου μοιάζει με σκηνή που απλώνεται στους πρόποδες ενός βουνού, με τη μαλακή, καμπύλη, ασημένια - λευκή οροφή του να αντικατοπτρίζει τους χιονισμένους λόφους, που το περιβάλλουν. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το φυσικό φως πλημμυρίζει τους εσωτερικούς χώρους μέσα από ένα γιγαντιαίο γυάλινο φεγγίτη. Τη νύχτα, ο ίδιος φεγγίτης επιτρέπει μια ζεστή λάμψη να ξεχυθεί από το κτίριο στο κρύο ορεινό δάσος, δημιουργώντας την εικόνα μιας φωτιάς, γύρω από την οποία οι επιχειρηματίες μοιράζονται ιδέες, σκέψεις και ιστορίες. Στο εσωτερικό, ένας συνδυασμός ξύλινων επενδύσεων και φυσικού φωτός δημιουργεί μια ζεστή, απαλή ατμόσφαιρα. Οι πλατείες που βρίσκονται τόσο στην είσοδο όσο και στο πίσω μέρος του κτιρίου ανοίγουν προς το φυσικό περιβάλλον δημιουργώντας ένα διάλογο μεταξύ αρχιτεκτονικής και φύσης.
Τα παράθυρα έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε από τους εσωτερικούς χώρους, οι επισκέπτες να μπορούν να απολαμβάνουν την πανοραμική θέα του φυσικού τοπίου όλες τις εποχές.
Το κτίριο οργανώνεται σε τέσσερεις ορόφους και περιλαμβάνει ένα μουσείο, ένα μικρό και ένα μεγάλο αμφιθέατρο (356 και 1000 θέσεων αντίστοιχα), μια σειρά από αίθουσες συνεδριάσεων και στούντιο, καθώς και επιπλέον εκθεσιακούς χώρους. Εκτός από τη φιλοξενία μεγάλων συνεδρίων, στο χώρο μπορούν να γίνουν σεμινάρια εταιρικής εκπαίδευσης και άλλες εκδηλώσεις. Ο χώρος είναι επίσης ανοιχτός στο κοινό, με την αίθουσα εκθέσεων να χρησιμεύει ως πολύτιμο εργαλείο για την προβολή και την εξερεύνηση της κινεζικής επιχειρηματικότητας.

 

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
MAD
Σύμβουλος πρόσοψης:
RFR SHANGHAI, Kighton Façade Consultant
Αρχιτεκτονική τοπίου:
BJF International Design
Εσωτερικός σχεδιασμός:
Shanghai Xian Dai Architectural Decoration & Landscape Design Research Institute CO., LTD.
Μελέτη φωτισμού:
Brandston Partnership INC.
Σύμβουλος LEED:
Aecom Beijing
Εμβαδό κτιρίου:
16.198 m²
Ολοκλήρωση:
2020

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Τουριστικό κατάλυμα

Τουριστικό κατάλυμα "Cheetah Plains" στη Νότια Αφρική

Το σύγχρονο τουριστικό κατάλυμα Cheetah Plains βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Kruger στη Νότια Αφρική, ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα της αφρικανικής ηπείρου, λόγω της μεγάλης του βιοποικιλότητας. Το πολυτελές…
Αισθητική, βιωσιμότητα, καινοτομία και τεχνολογία συνυπάρχουν στο νέο έργο των BIG

Αισθητική, βιωσιμότητα, καινοτομία και τεχνολογία συνυπάρχουν στο νέο έργο των BIG

Ο σχεδιασμός αφορά την πλέον αναπτυσσόμενη εταιρεία τηλεπικοινωνιών "Oppo", η οποία αποτελεί αυτήν τη στιγμή τη μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας έξυπνων κινητών τηλεφώνων της Κίνας. Η εγκατάσταση των νέων κεντρικών γραφείων…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.