Συνεδριακό κέντρο "Yabuli Entrepreneurs" στην Κίνα

  • MAD

Η μελέτη και η κατασκευή του συνεδριακού κέντρου ανατέθηκε από τον Yabuli China Entrepreneurs Forum (Yabuli CEF), έναν από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματικούς οργανισμούς της Κίνας. Το Νοέμβριο 2020, το κτίριο φιλοξένησε το 20ο ετήσιο συνέδριο του Yabuli CEF, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 600 επιχειρηματίες.
Οι αρχιτέκτονες οραματίστηκαν ένα κτίριο ενσωματωμένο στο ορεινό δάσος, ένα μέρος έντονης κίνησης και δημιουργικότητας των επιχειρηματιών.
Φωλιασμένο μέσα στο ορεινό έδαφος του χιονοδρομικού κέντρου Yabuli, η μορφή του κτιρίου μοιάζει με σκηνή που απλώνεται στους πρόποδες ενός βουνού, με τη μαλακή, καμπύλη, ασημένια - λευκή οροφή του να αντικατοπτρίζει τους χιονισμένους λόφους, που το περιβάλλουν. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το φυσικό φως πλημμυρίζει τους εσωτερικούς χώρους μέσα από ένα γιγαντιαίο γυάλινο φεγγίτη. Τη νύχτα, ο ίδιος φεγγίτης επιτρέπει μια ζεστή λάμψη να ξεχυθεί από το κτίριο στο κρύο ορεινό δάσος, δημιουργώντας την εικόνα μιας φωτιάς, γύρω από την οποία οι επιχειρηματίες μοιράζονται ιδέες, σκέψεις και ιστορίες. Στο εσωτερικό, ένας συνδυασμός ξύλινων επενδύσεων και φυσικού φωτός δημιουργεί μια ζεστή, απαλή ατμόσφαιρα. Οι πλατείες που βρίσκονται τόσο στην είσοδο όσο και στο πίσω μέρος του κτιρίου ανοίγουν προς το φυσικό περιβάλλον δημιουργώντας ένα διάλογο μεταξύ αρχιτεκτονικής και φύσης.
Τα παράθυρα έχουν τοποθετηθεί έτσι ώστε από τους εσωτερικούς χώρους, οι επισκέπτες να μπορούν να απολαμβάνουν την πανοραμική θέα του φυσικού τοπίου όλες τις εποχές.
Το κτίριο οργανώνεται σε τέσσερεις ορόφους και περιλαμβάνει ένα μουσείο, ένα μικρό και ένα μεγάλο αμφιθέατρο (356 και 1000 θέσεων αντίστοιχα), μια σειρά από αίθουσες συνεδριάσεων και στούντιο, καθώς και επιπλέον εκθεσιακούς χώρους. Εκτός από τη φιλοξενία μεγάλων συνεδρίων, στο χώρο μπορούν να γίνουν σεμινάρια εταιρικής εκπαίδευσης και άλλες εκδηλώσεις. Ο χώρος είναι επίσης ανοιχτός στο κοινό, με την αίθουσα εκθέσεων να χρησιμεύει ως πολύτιμο εργαλείο για την προβολή και την εξερεύνηση της κινεζικής επιχειρηματικότητας.

 

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη:
MAD
Σύμβουλος πρόσοψης:
RFR SHANGHAI, Kighton Façade Consultant
Αρχιτεκτονική τοπίου:
BJF International Design
Εσωτερικός σχεδιασμός:
Shanghai Xian Dai Architectural Decoration & Landscape Design Research Institute CO., LTD.
Μελέτη φωτισμού:
Brandston Partnership INC.
Σύμβουλος LEED:
Aecom Beijing
Εμβαδό κτιρίου:
16.198 m²
Ολοκλήρωση:
2020

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Μία δυναμική μορφή που μιμείται την φύση. Η Βιβλιοθήκη Bacchus Marsh

Μία δυναμική μορφή που μιμείται την φύση. Η Βιβλιοθήκη Bacchus Marsh

Το νεόδμητο κοινοτικό κέντρο της επαρχίας Bacchus Marsh βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Το μοντέρνο πολυλειτουργικό κτίριο περιλαμβάνει την κεντρική βιβλιοθήκη, υπηρεσίες εξυπηρέτησης πολιτών, κέντρο πληροφόρησης…

"Chalet La petite soeur" Eπέκταση κατοικίας στον Καναδά

Στην τεράστια λίμνη Ouareau, που βρίσκεται κοντά στην πόλη του Saint-Donat, στον Καναδά, βρισκόταν ένα γοητευτικό παραδοσιακό σπίτι, που περιβαλλόταν από σημύδες. Οι ιδιοκτήτες, μια δυναμική οικογένεια, ανέθεσαν στους αρχιτέκτονες…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.