Κατοικία Galegos στην Πορτογαλία

  • Raulino Silva

Η κατοικία, η οποία στεγάζει μία οικογένεια, βρίσκεται στο Galegos de Santa Maria, Barcelos, σε οικόπεδο με έκταση τεσσάρων στρεμμάτων.
Οι χρήσεις διανέμονται σε τέσσερις ανεξάρτητους όγκους, οι οποίοι συνδέονται μέσω ενός κεντρικού αιθρίου. Σε όλη την περίμετρο της αυλής δημιουργείται ένας διάδρομος, που επιτρέπει την πρόσβαση και τη σύνδεση μεταξύ των χώρων του σπιτιού. Ο διάδρομος και το αίθριο διαχωρίζονται από μεγάλα κουφώματα και δύο τοίχους φτιαγμένους από πέτρα του προϋπάρχοντος κτιρίου.
Τα ανοίγματα των όγκων προς την εξωτερική πλευρά προστατεύονται με ημιυπαίθριους χώρους επιτρέποντας την επέκταση των εσωτερικών χώρων στον κήπο και, ταυτόχρονα, την προστασία των κουφωμάτων και των στοιχείων σκίασης από τον άνεμο, τη βροχή και τις ηλιακές ακτίνες.
Η λιτότητα χαρακτηρίζει το σχεδιασμό του σπιτιού, την οργάνωση των χώρων, αλλά και την κατασκευή, στην οποία χρησιμοποιήθηκαν τοπικά υλικά πορτογαλικής παραγωγής.
Στο εσωτερικό, οι λευκές επιφάνειες των τοίχων και των οροφών βρίσκονται σε αρμονία με τα λευκά λακαρισμένα MDF στοιχεία (πόρτες και ντουλάπια), τους λευκούς νιπτήρες και τους πάγκους, επιτρέποντας να αποδειχθεί το ξύλινο δάπεδο, το οποίο διαθέτει υδραυλικό σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης.

Στοιχεία έργου

Αρχιτεκτονική μελέτη: Raulino Silva
Χρονολογία μελέτης: 2016 - 2017
Χρονολογία κατασκευής: 2017 - 2019
Τοποθεσία: Galegos, Barcelos, Πορτογαλία
Φωτογραφίες: João Morgado

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Ενεργειακά αυτόνομο δημαρχείο στη Γερμανία

Ενεργειακά αυτόνομο δημαρχείο στη Γερμανία

Το 2013 το αρχιτεκτονικό γραφείο ingenhoven architects κέρδισε το διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το σχεδιασμό του δημαρχείου της γερμανικής πόλης Freiburg. Η πρότασή τους βασίστηκε στην ιδέα ενός "πράσινου", ενεργειακά…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.