Εστιατόριο "Milos Hudson Yards" στη Νέα Υόρκη

  • Alain Carle

Το εστιατόριο βρίσκεται στον 5ο και 6ο όροφο ενός εμπορικού συγκροτήματος. Με εγκαταστάσεις στη Νέα Υόρκη, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι, στο Μόντρεαλ, στο Λονδίνο και στην Αθήνα, το εστιατόριο Milos αποτελεί πλέον βασικό σημείο αναφοράς της ελληνικής μεσογειακής κουζίνας στη Βόρεια Αμερική.
Η σχεδιαστική προσέγγιση του AtelierCarle, που προκύπτει από χρόνια συνεργασίας με τον ιδιοκτήτη, είναι να προσαρμόσει το επαναλαμβανόμενο εμπορικό μοντέλο στον προσφερόμενο χώρο.
Το πρώτο επίπεδο του εστιατορίου (5ος όροφος) ορίζεται από ένα wine bar, ένα raw fish bar και ένα yogurt bar. Επιτρέπει επίσης πρόσβαση στην κύρια τραπεζαρία, που βρίσκεται στον 6ο όροφο. Τα δύο επίπεδα συνδέονται με μια μνημειακή σκάλα που περιβάλλει έναν κυλινδρικό χώρο ανελκυστήρα.
Η σύνθεση του κύριου ορόφου εισάγει έντονα κυκλικά στοιχεία, ξεκινώντας από τη συνέχεια του πύργου του ανελκυστήρα από τον 5ο όροφο. Το δάπεδο είναι διαρρυθμισμένο σε τρία επίπεδα, ακολουθώντας τη γεωμετρία της κυρτής γυάλινης πρόσοψης και οριοθετώντας τον ανοιχτό χώρο σε διαφορετικές ζώνες.
Η οροφή αντιμετωπίζεται με ένα μεγάλο κυκλικό άνοιγμα στο κέντρο του χώρου. Αυτό το κενό διατηρείται λειτουργεί ως ένα ακόμη σημείο αναφοράς. Οι διάφορες λειτουργίες προετοιμασίας της κουζίνας είναι διατεταγμένες σε σχήμα «L» στην περίμετρο του χώρου.
Παράδοση
Η ελληνική αρχιτεκτονική επιδιώκει τις αρετές του εμβληματικού της τοπίου. Η μαεστρία απλών γεωμετριών, προσαρμοσμένων στο τοπίο, έχει ως αποτέλεσμα οργανικές συνθέσεις. Αυτή η παραδοσιακή αρχιτεκτονική δεν επιβάλλεται στο τοπίο, αλλά μάλλον αποτελεί μέρος του. Για να αντικατοπτρίζει αυτές τις αρχές, το AtelierCarle πρότεινε μια απλή αλλά οργανική σύνθεση, που ενισχύει την ποιότητα του χώρου.
Σκοπός δεν είναι να δημιουργήσουν ένα ψεύτικο στυλιστικό αντίγραφο, αλλά να προσφέρουν μια σύγχρονη και διαχρονική ερμηνεία του.
Οι επισκέπτες θα θυμούνται έτσι τη δύναμη της απλότητας της ελληνικής εμπειρίας.

 

Περισσότερα...

Στοιχεία έργου

Κύριος αρχιτέκτονας:

Alain Carle
Υπεύθυνος έργου:
Isaniel Lévesque
Κατασκευή:
Clairemont Peconic
Αρχιτέκτονας αρχείων:
David Bucovy Architect
Στατική μελέτη:
Thornton Tomassetti
Η/Μ μελέτη:
HNY Consulting Engineers
Σχεδιασμός κουζίνας:
Next Step Design
Μελέτη φωτισμου:
Lux and Veritas
Μελέτη ακουστικής:
Cerami
Εμβαδό:
1.340 m2
Φωτογραφίες:
Felix Michaud
Πηγή:
v2com

ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΟ KTIRIO.GR

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΤΙΡΙΑ

Επέκταση μουσείου MOMA, στο Σαν Φρανζίσκο, Snøhetta

Επέκταση μουσείου MOMA, στο Σαν Φρανζίσκο, Snøhetta

Το έργο σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει ένα πιο ανοικτό και φιλόξενο μουσείο.Κατασκευάστηκε σαν επέκταση, σε συνέχεια του υπάρχοντος μουσείου του  Mario Botta και κέρδισε περισσότερο χώρο από την κατεδάφιση ενός…

"Chalet La petite soeur" Eπέκταση κατοικίας στον Καναδά

Στην τεράστια λίμνη Ouareau, που βρίσκεται κοντά στην πόλη του Saint-Donat, στον Καναδά, βρισκόταν ένα γοητευτικό παραδοσιακό σπίτι, που περιβαλλόταν από σημύδες. Οι ιδιοκτήτες, μια δυναμική οικογένεια, ανέθεσαν στους αρχιτέκτονες…
Κατασκευή στεγάστρου σε ενεργειακά αυτόνομο σταθμό λεωφορείων στην Ολλανδία

Κατασκευή στεγάστρου σε ενεργειακά αυτόνομο σταθμό λεωφορείων στην Ολλανδία

Πρόσφατα, η ολλανδική πόλη Tilburg απέκτησε το δικό της ενεργειακά αυτόνομο σταθμό λεωφορείων. Το αρχιτεκτονικό γραφείο cepezed, που είχε αναλάβει την ανακατασκευή του γειτνιάζοντα σιδηροδρομικού σταθμού και τη δημιουργία κτιρίου…

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης.